Reklama

Reklama

Fathom

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je americká parašutistka Fathom Harvillová, kterou na soutěži ve Španělsku kontaktuje muž, jenž se představí jako plukovník Campbell, a žádá ji o pomoc. Před časem se zřítilo vojenské letadlo s vodíkovou pumou. Bombu se sice podařilo najít, ne však její roznětku přezdívanou Ohnivý drak. Nyní se objevila stopa a také agenti z nepřátelské Číny. Campbell dívku požádá, aby v noci seskočila na střechu přísně střežené vily, kde agenti sídlí, a uvedla do chodu vysílačku, kterou tam Campbellovi muži umístili. Fathom po krátkém váhaní souhlasí a ocitá se tak uprostřed nebezpečného přediva složité špionážní hry. Záhy se totiž objeví další muž, Peter Merriwether, který tvrdí, že Campbell je podvodník, který ji pouze zneužil, a Ohnivý drak prý není žádnou roznětkou vodíkové bomby, ale nejvýznamnějším čínským klenotem, pokladem pocházejícím z období dynastie Ming. Protože i Merriwether ji nutí ke spolupráci, ocitá se dívka ve značně choulostivé a jak se záhy ukáže, také smrtelně nebezpečné situaci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele

Mladá pipka sa zapletie do špionážnych hier, v ktorej si jednotlivé strany prehadzujú loptičku. Neustále sa klame a zavádza a v podstate sa nič neberie príliš vážne. S takto komediálnym podtónom, ktorý sa tiahne naprieč celým dejom nemá film žiadne vzrúšo, žiadne napätie, či aspoň náznak nejakej atmosféry. Dostaví sa aj nechcene zábavná scéna - v koride, kde hl. postava uteká pred býkom. Dobre nepôsobí ani príliš veľa zvratov v závere filmu. Na zvodnú Welchovú sa nepozerá zle, ale to je príliš málo. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá ptákovina z nepříliš promyšlenou zápletkou. Původní dabing z šedesátých let s Cupákem a Švormovou musí být pecka, je ale nejspíš nedostupný. Viděno v novém dabingu CET 21 s Krbovou a Soukupem v hlavních rolích. Film, o kterém si budete pamatovat sotva to, že se tam pár lidí přetahuje o nějaký drahocenný šperk a každý každýho podráží. Konec vyloženě šitý horkou jehlou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

1. Raquel v červeném tričku z úvodní poloerotické scény balení padáku, 2. Raquel v červenožlutých šatech ze člunu, 3. Raquel v zelené košilce pod kterou má jen zelené bikiny, 4. Raquel v červených šatech utíká před býkem, 5. Raquel v bleděmodrých šatech v kavárně ve městě. Našlo by se i víc důvodů, než těchto pět, proč se podívat na Fathom. Všechny jsou na stejné brdo, a všechny stojí za to. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Pěkná šedesátková špionská (nebo spíše kriminální) komedie. A ačkoli je Fathom parašutistka, drží se, třeba na rozdíl od Modesty Blaisové, docela při zemi. Nedostaneme žádné opulentní dílo, ale prostě pěkný film. Příběh se v souladu s dobovou logikou sem tam zašmodrchá, ale docela drží pohromadě a až do konce nevíme, kdo je padouch a kdo hrdina. Jižní Španělsko nabídne hezké kulisy, k tomu hraje příjemný soundtrack, neschází ani konverzační humor. Jenže tohle všechno může snadno ztratit na významu vedle Raquel Welchové, a to je asi to podstatné. ()

Galerie (43)

Související novinky

Raquel Welch ve Strašnickém divadle

Raquel Welch ve Strašnickém divadle

14.10.2007

Ne že by se tento americký sexsymbol 60. let rozhodl navštívit jednu z pražských divadelních scén, ale Strašnické divadlo se rozhodlo v pondělí 15. října v rámci svých tradičních filmových projekcí… (více)

Reklama

Reklama