Reklama

Reklama

Obsahy(1)

For the Love of Money mapuje příběh, který trvá téměř dvacet let. Izraelský přistěhovalec Izak, který vyrůstal v temné čtvrti Tel Avivu ovládané mafií a zločinci, se s rodinou přestěhuje do Los Angeles, kde chtějí začít nový život. Izak si chce splnit svůj sen a stát se podnikatelem. Vše se začne ubírat k dobrému konci, když se zamiluje do krásné Aline. Bohužel vše není jak vypadá a svět zločinu ho znovu pohltí. Izak zjistí, že není tak snadné žít s čistým štítem.
Film je založen na skutečném životním příběhu Izaka Shomofa. (Listeroman)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Obstojná gangsterka, která ze všeho nejvíc doplácí na svojí vyměklost. Hlavní hrdina, který přijede z Izraele do LA, se téměř nemusí o nic snažit. Hned se mu daří. Rozjede podnikání, sbalí pěknou holku, založí rodinu... Všechno bez problémů. Díky tomu, že ho scenáristé nestaví před žádné překážky, nemá pak příběh na diváka potřebný emocionální dopad. Něco se na plátně děje, je to zábavné, ale není to nijak zvlášť napínavé. Mafiáni procházejí životem hlavního hrdiny, aniž by mu způsobili nějaké větší škody. Jinak ale děj solidně odsýpá a dialogy nejsou špatné. Vizuál je spíš televizní, ale díky dobrému střihu a skvělému soundracku se daří mnoho věcí úspěšně maskovat. Soundtrack celkově stojí za zmínku. Přestože jde o nezávislou video produkci, je tu solidní množstvím dobových hitů, které mnoha scénám dodávají patřičný rozměr. I obsazení se povedlo. Herec v hlavní roli má přirozené charisma a dobře se naněj dívá. O nic hůř si nestojí ani ostatní. Není asi náhoda, že byli do filmu obsazení herci, kteří si dřív zahráli v mafiánských filmech. James Caan (Kmotr), Paul Sorvino (Mafiáni), Steven Bauer (Scarface) nebo Edward Furlong (Malá Oděsa). Většina z nich ale nemá ve filmu moc velký prostor,. Už trailer byl zavádějící a plakáty v tom vesele pokračují. Caan je ve filmu asi 15 minut, Furlong a Bauer 10 a Paul Sorvino asi 45 vteřin. Řekne dvě věty a umře. Že distributory pořád baví divakům takhle lhát, je mimo mé chápání. For the Love of Money je ale i tak velmi dobrý oddychový film. Má kompetentní herce, svižné tempo a skvělý soundrack. Je to taková hodně vyměklá a učesaná verze De Palmovy Scarface. Jako oddychovka ale plní svůj účel dokonale. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, proč film vůbec vznikl. Je to příběh podle skutečné události, bohužel netuším, čím si vysloužil tu poctu být vůbec zfilmován. Asi to má být jedna z moralitek. Obyčejný kluk odjede do Ameriky žít american dream, do cesty se mu staví překážky, je pokoušen sejít na špatnou cestu, ale on je poctivý a vše dobře dopadne. Možná inspirace životopisnými filmy jako Kokain nebo Vražda v dámském klubu, ne zrovna zdařilá. Konečně pořádná role pro Odeda Fehra, krom něj nestojí nic jiného za zapamatování. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy ma budu fascinovat tieto pribehy pristahovalcov nez su uz odkialkolvek  - vacsina aj tak smeruje do USA, tento konkretne si za svoj buduci zivot vybral Los Angeles. mam rad ked vo filmoch prevazuju naprosto obycajne dialogy, reziser a herci to  az uzkostlivo dodrzuju. Jo a vidno, ze ked je napriklald Taky Edward Furlong  v pozadi a film nestoji na ludoch ako je on, ide o slusnu nadpriemernu vec   : 73 % ()

Reklama

Reklama