Reklama

Reklama

Probuď se!

(festivalový název)

Obsahy(1)

Vetším šokem nežli smrt manžela je pro Tošiko nečekané zjištení, že znala jen jednu polovinu jeho života. Když navíc pochopí, že pro dospelé deti není ničím víc než praktickým vybavením domácnosti, je v koncích. Jakou jinou roli než roli manželky a matky dokáže Tošiko hrát, aby měl její život smysl? (Eiga-sai)

Recenze (4)

stub 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejsilnější film Eiga-Sai 2011. Podobné téma bylo sice zpracováno mnohokrát a na různé způsoby, snímek však vyčnívá příjemně civilním pojetím a citlivým přístupem. Vážnost a humor jsou ve skvěle vyváženém poměru. Dramatická křivka je vystavěna téměř dokonale, gradace situačního humoru vyvrcholí něchtěným obsahem kabelky (kdo neviděl, nemůže chápat;), následuje nepateticky mrazivá sprcha, korunující silný (ač celkem snadno stravitelný) obsah a pak už jen jemná katarze. Milé překvapení v podobě na nic si nehrající, poctivé filmařiny. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ten film je pěkný, protože v sobě něco má; je to určitý náboj, díky kterému vás to prostě baví (ačkoliv ke konci už to ztrácí na dechu). Dokáže pobavit, dokáže něco říct. Každý jsme jiný, každý bychom měli žít. ()

Reklama

ing.man 

všechny recenze uživatele

Určitě změním názor na film až si ho pustím před svojí šedesátkou. Slušné 3 a půl. (Fascinující hudba). ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně výborný film. Zvažuji mez 4 a 5 hvězd. Ještě než napíšu k tomuto filmu v budoucnu komentář, musím si postěžovat na uživatele Mr.Barbarosa, který dal film do odpadu a snižuje tak jeho hodnocení. Dost pochybuji, že v úterý na festivalu byl a film viděl. Tento uživatel pouze ohodnotil ve dvou dnech 300 filmů, což je limit systému. Nejspíš ani neviděl většinu z nich. Označení odpad si totiž od něj vysloužila i celá řada dalších velmi dobrých filmů. Tohle je fakt síla a někdo by s tím měl neco dělat! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama