Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie je to len šťastná ruka pri výbere hercov, ktorí majú k príbehu vzťah a svoju prácu si užili, ktorá robí piaty diel Pirátov z Karibiku ako tak vydareným a obľúbeným. Benefitom snímky je tiež bezchybná práca kostymérov a maskérov či nebojácna kamera a kvalitné CGI. V súčte tak v Disneyho dielňach vznikla prehliadka, ktorá urobila v histórii pirátskeho dobrodružstva veľký medzník. Technicky najvydarenejšie. Najriskantnejšie, čo sa týka hudobného sprievodu. A čiastočne Nórom patrí post aj najodvážnejšie - obsadiť do jedného z najočakávanejších filmov toho roka vcelku nové tváre a zároveň vykopnúť na stage Johnnyho Deppa, je krok obdivuhodný. Treba však dodať, že v určitých momentoch pristihneme scenáristu ako sklopí uši a vypustí na šíre more pár klišé. Trochu hlúpych, ale odpustiteľných. Samou hrôzou zo Salazara na ne však dosť možno zabudneme. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Za prvé je tam potitulková scéna, snad někdo nenapíše, že je to prozrazovaní děje. Pro Jacka Sparrowa a Piráty z Karibiku mám slabost a nebojím se to přiznat. I když tomuto filmu neškodilo víc Jacka a méně Austrálie. Dále je dobrá loupež banky po pirátsku, není čarodějnice jako čarodějnice, astronomka není agronomka, Svatý Martin byl a je francouzsko-nizozemský a ne britský, Jack měl svatbu, zajímavé rodinné propletence, Jack byl i mladý, plavba tři mystických lodí se nekonala, Will Turner a Elisabeth Swanová - Turnerová (Orlando Bloom a Keira Knightley) se tam objeví i když jen jako cameo, a jejich scéna odpudivá, dle Jacka Sparrowa. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je to vyčpělé, místy překombinované, ta přechytralá astronomka, co zapomíná hnojit, je figurálně vydařená, ale ksicht má jak hladový kůň, takže celkově je únavné se na ni dívat, ale porovnám-li to například s opravdu superblbým druhým dílem, u tohoto jsem se bavila. Je tedy fakt, že se mi všichni ti blbouni, kteří nenávidí Jacka Sparrowa, už totálně pletou, takže jsem asi třetinu filmu tápala, kdo že to sakra je ten Salazar a z hlubin nevědomí se mi vynořoval kouzelník z Harryho Pottera, což by dávalo asi stejný smysl jako to, jak se tady Salazar opravdu objevil. I když jasně, je to tedy jiný Salazar, než kterého jsem myslela. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No kupodivu to nebylo až tak hrozný, jak jsem se obával. Po prakticky nekoukatelným třetím a čtvrtém dílu mě tohle sice nenadchlo, ale zároveň ani nijak nepohoršilo. Mé hodnocení vychází z toho, že tahle série je mi protivná, ale pokud je toto její zakončení, tak budiž, já to beru, ale další díly už fakt netočte, díky.40% ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 172,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 795,9 mil. (NIRO)
  • Ve 22. minutě, kdy Jack Sparrow (Johnny Depp) naskočí na ujíždějící banku, nejsou před bankou koně, kteří ji ve zbytku scén táhnou. Banka tak uhání skrze městskou bránu sama. (Fary)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama