Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (936)

novoten 

všechny recenze uživatele

Podívaná, o které jsem nevěděl, jak moc mi v životě chyběla, dokud jsem ji nedostal. V porovnání s předchozími pokračováními minimum přebývajících vsuvek nebo nedůležitých postav, žádné vedlejší linky, které brzdí zábavu a definitivně už žádné psychedelické chvíle, které v rámci celé ságy moc nezapadly. Pomsta si bere z dosavadních dílů to nejlepší, série se tak opět stává etalonem dobrodružství a dost možná uzavírá něco, co začalo před dlouhými čtrnácti lety. Nathanson ve scénáři právem hřeší na osudy starých známých, protože dobře ví, že jsou to právě oni, kdo z Pirátů udělali milovaný příběh. Jestli už Perla nikdy nevypluje, tak obrovský dík za všechny ryby. Jestli se přece jenom šestá plavba plánuje, nemůžu se dočkat. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to megadrahé, sú tam zombie žraloci, Paul McCartney aj Zimmerove motívy, takže ten film proste zlý byť nemôže :) Pokiaľ bola pirátska séria v kóme, tak sa zrodili nové série (Fast and Furios, Transformers, MCU), ktoré po nej prevzali štafetový kolík najpopulárnejších novodobých blockbusterov. Už v expozícii požičanej z finále Fast Five je však jasné, že Sparrow a spol. sa chcú vrátiť na trón. A minimálne v mojich očiach sa im to darí. Zbytočná prekombinovanosť je preč a dostal som krásnu dobrodružnú fantasy so super tempom, tradičným humorom, sympatickými (novými) postavami, veľmi dobre využitými navrátilcami, dobre odsýpajúcim príbehom a úžasným vizuálom. Už dávno som sa v kine tak perfektne nebavil a pri megagýčovom finále bola dokonca aj slzička :) V konkurencii robotov, plešatých šoférov a okostýmovaných hrdinov to dokonca pôsobí aj neuveriteľne sviežo. Čo je trochu paradox, keďže je to piata časť zabehnutej frančízy. Takisto ma veľmi pobavili hrátky s klišé a som si istý, že feministky a filmoví vedci budú mať z jednej podzápletky veľkú radosť. Som proste nadšený a jediné čo mi vadí, je absencia Zimmera a nejakej skutočne úžasnej scény , ktorú by som si pozeral opakovane (prvé tri diely ich majú hromadu). Aj keď gilotína má k tomu blízko. Užil som si to viac než posledné FaF a dokonca aj ako Artuša. Uvidíme ako za pár týždňov vráti úder Bay 9/10 P.S. Aby bolo jasné, tak jedničku, dvojku a nejaké tie dve hodinky z trojky absolútne milujem a štvorku nenávidím. P.S. 2 - komu táto séria doteraz nesedela, nesadne mu ani teraz ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím se smát, když si vzpomenu, jak Jeník vždy na všechny strany úpěnlivě pičoval na nevypověditelný úvazek v Džampstrýtu, bez něhož by ale nikdy nebyl tam, kde je dnes, protože to prý pro něj byla naprosto dehonestující role v seroši pro tupé týnejdžry a nemohl se kvůli tomu věnovat vysněným kůl andrgraundovým projektům. Padesát míčů je ale evidentně dostatečná cena za tvář i zásady, a tak na stará kolena předvádí snad to nejtrapnější debilní čurákování v povrchní komerční žumpě, jaké kdy bylo na plátně k vidění a kterým navíc dokonale degraduje už tak dostatečně hloupou, obskurně předraženou dyznejovskou sračku pro zvláštní školou povinné retardéry a vrozenými genetickými vadami značně zpomalené pětileté děti. Od vcelku snesitelné jedničky to jde s touhle sérií od desíti k prdeli, ještě pár pokračování a ty infantilně maligní tumory dosáhnou úrovně klecových lůžek, všichni ťy pyráťy po sobě budou z dvanáctiliberních děl dvě hodiny už jen rovnou nesmírně efektně střílet hovna a Brukhajmrovo prasátko kvičet blahem, jaké má další nové, perspektivní a nesmírně hihňavé cílové publikum a jak mongoloidní scénarista, efiksa a uboze prostituující degen Jeník zvítězili i nad bazálním vkusem a elementární inteligencí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Probuzení Pirátů a právě včas. Byl jsem přesvědčený, že jdu jen další průměrný díl této série, ale silně jsem se spletl. Od prvních minut je úroveň znatelně jinde, než právě v předchozích dvou dílech. Děj chytí a nepustí až do samého závěru, což je výborné. Probuzení mrtvých postav nebylo tedy na škoda a i když se objevily jen na moment, tak si divák vzpomněl na první dva díly. Nové postavy jsou dobré a i když nedominují, tak se na ně dobře dívá. Hlavně tedy na mladou Kayu Scodelario, kterou jsem viděl v sérii Labyrintu. Ty její dvě .... se jednoduše nedaly přehlédnout a mužský divák i díky tomu udrží pozornost po celé dvě hodiny. Depp je v tomto dílu trošku vedlejší, ale bez něj by Piráti neměly šťávu. V tomto dílu je to zkrachovalý pirát, který se topí ve vzpomínkách a bez promile není téměř vidět. Na druhé straně Salazar, který byl také dobrý, ač jsem čekal závěr trošku epičtější. Celý díl je zvládnutý dobře, od atmosféry až po efekty a není mu moc co vytýkat. Přesto když zavzpomínám na druhý díl, tak trošku ztrácí, ale řadím ho na druhý nejlepší díl celé série. Jsem vděčný tvůrcům, že jsem se po dlouhých letech u Pirátů zase bavil .. 8/10 = 87% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hravost druhého dílu se vrátila (jednička byla taky skvělá, ale dvojka byla zkrátka zábavnější). Příběh pracuje na podobném principu jako předchozí filmy, humor funguje (Fast and Furious 5: Pirates Revenge) a Thwaites až překvapivě nevadí (z Kayi jsem strach neměl). Jack krapet zestárnul, ale na jeho pózy to nemá žádný vliv. Efekty jsou pěkné na pohled, ale Salazar nemusel být tak vyumělkovaný (ty vlasy prostě a jednoduše grafici nezvládli). Na škodu je pak hlavně to, že tento díl spíše funguje jako odrazový můstek pro šestku a :SPOILER: návrat Davyho Jonese :SPOILER:. Konec by si taky zasloužil trochu více prostoru a film mohl vypadat jako celek mnohem lépe. I tak to ale stačí na 4 hvězdičky. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (50)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow) si ve svém osobním volnu poranil blíže nespecifikovaným způsobem ruku. Okamžitě odletěl z natáčení zpátky do Spojených států, kde podstoupil operaci. Toto zranění hrálo později velkou roli u soudu s jeho manželkou Amber Heard. (Maulincio)
  • Strýček Jack (Paul McCartney) v cele spolu se svými pirátskými kumpány zpívá píseň „Maggie Mae“. Je to starý námořnický tradicionál, který The Beatles v roce 1970 zařadili na album "Let It Be". (D.Moore)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama