Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Dead Men Tell No Tales alias Salazar's Revenge se opět vrací k původnímu příběhu Willa Turnera a Elizabeth Swann, jen tentokrát o generaci později. Příznivci původní trilogie můžou mít radost a díky potitulkové scéně se zřejmě mají i dál na co těšit. My ostatní, kterým se líbila maximálně čtyřka s Penelopou Cruz, můžeme dál spát. A to tu měl hlavního záporáka na starosti jindy báječný Javier Bardem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou po 6 letech zpátky a delší pauza zřejmě prospěla, protože se jedná o jeden z nejlepších dílů. Vysoký rozpočet jde na tom rozhodně vidět ovšem spekuluje se, že dosahoval až 300, někdo říká 400, IMDB tvrdí 230 melounů, nevím kdo má pravdu, ale uvěřitelnější mi příjde 230. Film má slušné tempo, příjemné nové postavy, především Kaya Scodelario je pastvou pro oči, ale i Javier Bardem v roli záporáka byl slušně děsivý. Jack Sparrow pořád stejný. Highlightem pro mne byli mrtví prohnilí žraloci, což jsem zatím nikde neviděl či spektakulární finále. Co zamrzí, že nedojde k žádným šermířským soubojům, většina akce se odehrává pouze mezi loděmi. Kino si film už jen díky vizuálu zaslouží. Oddechová zábava. 80% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Probuzení Pirátů a právě včas. Byl jsem přesvědčený, že jdu jen další průměrný díl této série, ale silně jsem se spletl. Od prvních minut je úroveň znatelně jinde, než právě v předchozích dvou dílech. Děj chytí a nepustí až do samého závěru, což je výborné. Probuzení mrtvých postav nebylo tedy na škoda a i když se objevily jen na moment, tak si divák vzpomněl na první dva díly. Nové postavy jsou dobré a i když nedominují, tak se na ně dobře dívá. Hlavně tedy na mladou Kayu Scodelario, kterou jsem viděl v sérii Labyrintu. Ty její dvě .... se jednoduše nedaly přehlédnout a mužský divák i díky tomu udrží pozornost po celé dvě hodiny. Depp je v tomto dílu trošku vedlejší, ale bez něj by Piráti neměly šťávu. V tomto dílu je to zkrachovalý pirát, který se topí ve vzpomínkách a bez promile není téměř vidět. Na druhé straně Salazar, který byl také dobrý, ač jsem čekal závěr trošku epičtější. Celý díl je zvládnutý dobře, od atmosféry až po efekty a není mu moc co vytýkat. Přesto když zavzpomínám na druhý díl, tak trošku ztrácí, ale řadím ho na druhý nejlepší díl celé série. Jsem vděčný tvůrcům, že jsem se po dlouhých letech u Pirátů zase bavil .. 8/10 = 87% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pátá pirátská plavba recykluje vše, co máme na této sérii rádi. Živé-nemrtvé, nesmrtelné grimasy Jacka Sparrowa, příběh plný ztřeštěné akce, lásky i dobrodružství, tajuplné artefakty, atd. Začátek snímku je díky malému prostoru pro Orlanda Blooma chytlavý a naláká diváky do dalších minut. Scéna, jež se potom rozehraje ohledně vyloupení banky zavání spíše trapností, avšak následující popravčí pasáž je v podstatě zdařilá a jistě fanouškům utkví v paměti, zejména díky gilotině a Jackovi. Obecně lze říct, že nejnovější piráti nabízí dobrou akci, zdařilý humor, ale tentokrát se o něj moc nestará hlavní pirátská postava, tedy Sparrow. Jeho glosy jsou spíše trapné a málo platné, Johnny Depp tentokrát chvílemi nudí tím, jak moc se snaží, jak přehrává. Když si k tomu přimyslíme, jak nákladný osobní život vede a v jak tíživé je finanční situaci, nemůžeme za jeho gesty, grimasami a hláškami vidět nic jiného, než těžké rubání dolarů. Ale to je jedno... každý se nějak musí živit. Nejdůležitější je, že páté pokračování slavné ságy se povedlo a je určitě o "fous" lepší než 4. díl a o dva "fousy" lepší než trojka. Svůj podíl na tom má určitě i záporňák Salazar v podání Javiera Bardema, avšak je na zvážení každého diváka, zda je tato postava vskutku záporná?! Příběh je sám o sobě rozhodně povedený a byť nedosahuje kvality prvního i druhého dílu, může se zařadit mezi to nejlepší, co celá série dosud přinesla. Líbila se mi také finální velko-scéna, v níž se rozevřelo moře. Připomnělo mi to staré dobré velescény z původní trilogie, např. maelström v trojce. Barbossa byl tradičně dobrý, svůj prostor využil až do samého konce a připravil si pro nás nejedno překvapení. Ostatní vedlejší postavy ztvárnily přesně to, co bylo záhodno. Na závěr musím konstatovat, že být toto definitivně poslední díl, nebylo by to vůbec špatné zakončení, neboť se konečně uzavřel i příběh Orlanda a Keiry, tedy postav, které řada fanoušků postrádala v čtvrté části. Suma sumárum jsem dostal asi tolik, kolik jsem očekával (nebo neočekával), nejsem rozhodně zklamaný a svůj účel tento počin splnil - zdařilá oddechovka, u níž vypnete mozek (byť s některými historickými nepřesnostmi to vypínání není zcela snadné). Nedostatkem se pak může pouze jevit menší výskyt slavné ústřední pirátské melodie, která k Jacku Sparrowovi neodmyslitelně patří. Drobný nedostatek: V zápisníku, který má Carina a jenž byl údajně sepsán Galileo Galileem si můžeme v jedné scéně všimnout, že je na titulní straně (jestli si teď dobře vzpomínám) označena anglickými slovy, což je ovšem dosti nepravděpodobné, chceme-li být historicky korektní. Galileo by jistě použil italštinu či latinu, avšak to je pouze detail. :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • První film série, který se nenatáčel v Karibiku. (mrborn2lose)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 230 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama