Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na kopci Klobouku, co se zvedá nad močálovitými lesy, stojí zvonička a tam panuje paní Mlha, co neviděná vládne celému kraji. Ať si napravený loupežník Jerka Berka tvrdí, co chce, ona je tu tou pravou paní. A pak je tu spravedlivý Jan, který by nikoho neokradl, dokonce ani samotného loupežníka ne. A Jan má moc práce. Musí neustále zachraňovat svého bratra Matouše, který se zamiloval do loupežníkovy dcery Terezy a také musí pomoci divožence Anděle, aby se jí vrátila pravá lidská podoba. Pomůže mu paní Mlha? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Zhruba dva týdny před zhlédnutím Paní Mlhy jsem viděl taktéž televizní pohádku Zelený rytíř. Mají docela dost podobného: nečerpají z klasických českých pohádek s čerty či vodníky, spíše jde o dětský fantasy příběh. Věci, které mi na Zeleném rytíři vadily, Paní Mlha často napravuje. Tvůrci vše natočili v exteriérech (krásné křivoklátské lesy) a na rozdíl od Rytíře i v reálných interiérech, což znamená žádné, atmosféru kazící, papundeklové kulisy. Malou připomínku mám ke kostýmům: obleky Ladislava Mrkvičky a jeho nohsledů jsou přeplácané - ve stylu "každý pes, jiná ves" nebo "co dům (respektive kostymérny Kavčích hor :) dal". Na Rytíří jsem kritizoval směšné akční scény – tímto nedostatkem Paní Mlha netrpí, protože vlastně žádné nemá. To málo ale aspoň nepůsobí trapně. Bohužel ani u Mlhy jsem se nezbavil dojmu, že se režisér držel hesla "Je to jen televizní pohádka". Dosáhnul minimálního napětí a dějové gradace, herce snad prakticky nerežíroval a jen je nechával suše odříkávat text. Profesionálové Jan Vlasák a Ladislav Mrkvička sice nezklamou, ale výstupy dvou mladých ženských hrdinek mi přišly jak z divadelního představení základní školy. I přes opravdu pěknou výpravu tedy dávám nejnižší hodnocení, protože to jednoduše byla nuda… ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Paní Mlha nakonec ani nehrála takovou roli, jakou běžné nadpřirozené síly v pohádkách mají. Hlavní silou místních se stala víra v pověry a smyšlené legendy, běžná věc dodnes. A poté, co víru v nadpřirozenou sílu obyčejné věci Jan rozpráší, musí osvobodit Andělu. Ale i zde jde převážně o lidskou tvrdohlavost a svéhlavost. A do toho všeho se ještě pere s chasníky. Trochu neuspořádaná pohádka. Navíc tentokrát dvakrát nepotěší výměna studia za exteriéry, protože vše je povětšinou zabalené do mlhy. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je horší než nemoc, taková čestnost.." ;) Issa se svojí další roztomilou, ve své svojskosti a naivitě, záležitostí.. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Byl to špatný nápad obsadit do většiny rolí herce, kteří nemají žádné zkušenosti. Kromě Květy Fialové a Mrkvičky nestojí nikdo ani za zmínku. Opravdu herecky nepovedené a hlavní postava (Pavel Šimčík) je herecky snad nejslabší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama