Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

pepo 

všechny recenze uživatele

Úvod a rozbeh je super. Postavy sú sympatické, má to švih, romantický úvod je pekný, je to celé pôsobivé a Chloe je výborná herečka. Ale asi už po necelých 40 minútach sa to začne točiť v kruhu, nič sa nedeje, začína to byť celé otravné, nedokáže to dojať ani v potenciálne silných momentoch a s výnimkou pár scén sa celý film zmení len na čakanie na koniec, ktorý nechce a nechce prísť. Veľká škoda pretože potenciál tu bol. 5/10 Podobné Lovely Bones je oveľa oveľa lepšie ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Asi takhle...Nic není vyloženě špatné. Příběh je milý, scénář podle mě velmi povedený, když se vezme v potaz celý příběh a všechno tak nějak plyne jak by mělo bez prázdných momentů a zdržování. Obsazení není špatné, hudba taky ne. Tak v čem byl problém ?? Nudila jsem se. Je to jedno klišé za druhým, kdyby vás někdo na základě přečtení obsahu, nebo po vidění traileru poprosil abyste mu pověděli o čem film bude, jaké budou zvraty, jak se to bude vyvíjet a jak to celé dopadne s největší pravděpodobností byste to trefili naprosto přesně a to i pokud nemáte zrovna bohatou představivost. Jednou mi to bohatě stačilo. ----"You're going to go to Julliard and play the hell out of your cello. Or, you're not. You're gonna stay with Adam and have lots of amazing adventures. Or you're not. Or maybe tomorrow, the Earth's gonna smash into a meteor, or it's not. Life is this big fat gigantic stinking mess. But that's the beauty of it too."---- ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást. Tady skutečně nejde o žádné otázky týkající se života a smrtí, nečekejte žádný přesah. Jde o naprosto tuctový milostný příběh dívky a chlapce, který jsme viděli milionkrát. Od začátku do konce předvídatelný, to, že hlavní hrdinka se ocitá mezi životem a smrtí ve filmu nehraje jakoukoliv roli. Celý film jen čekáte na scény, které víte, že přijdou a tvůrci je stále a stále oddalují. Toto bude rychle zapomenutý film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další z řady těch životních teen dramat, které můžou nebo mohli potkat každého z nás. Nicméně musím uznat, že se mi hodně líbil samotný nápad, který mi přišel hodně originální. Jak je ale originální, tak je taky solidně emotivní a věřím, že si slabší povahy sem tam popláčou. Hlavně teda na konci, kterej v rámci tohodle smutného příběhu dost drsně burcuje. Já třeba ani nedejchal. Pro někoho je tohle patetický až na půdu. Respektive oni takovéto emotivní příběhy Amíci umí hodně slušně nadnést. Každopádně mně to ani moc nevadí. Dostal jsem přesně to, co jsem dostat chtěl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Romantické i osudové rande se smrtí, na které si umírající holčina vzala i "křena", a to rovnou Šestý smysl. Mia ještě před pár osudovými okamžiky autonehody měla svoji milovanou rodinu pohromadě. Teď ji její nejbližší jeden po druhém opouštějí, z ní samotné je neviditelný duch, který bloudí po nemocnici a vidí své tělo v kómatu. Zdlouhavým způsobem se začíná odvíjet to, co prožila krátce před nehodou. A když píši, že je to zdlouhavé, něco na tom bude. Scény mimo nemocnici jsou emočně prázdné, vesměs nezajímavě podané. V nemocnici jde emoční křivka prudce nahoru, a to hlavně, když někdo umře, nebo se objeví nějaký emotivní záblesk z Miina života, konkrétně z jejího dětství. Film dost s emocemi plýtvá na všechny strany, ale jen asi pětina funguje nějakou skutečně silnou rezonancí. Jistě scenáristka Shauna Cross uzná, že asi těžko bude divák plakat nad romancí mladé dívky se začínajícím hudebníkem, od kterého se má odloučit, když ji přijmou na školu. Jen těžko diváka bude bavit to, že je Mia jiná, než dívky v jejím věku. Ukažte mně sedmnáctiletou holku, která se chce profesionálně věnovat hře na cello a Beethoven je její hudební vzor(!). Mia by samozřejmě píchat chtěla, ale je to svatá kunda, takže nejdřív ji píchne včela při pikniku, následně ji opyluje Adam. A to je znázorněno decentně, oba aktéři leží jen pod dekou a povídají si. Film má smůlu v tom, že obdobné náměty koketující s blížící se smrtí, už zde byly zpracovány dávno předtím v jiných, působivějších variacích. Přeji vám ty předlouhé scény, v nichž se řeší láska, přijetí na prestižní uměleckou školu a další kraviny, které řídké zápletce nijak nepomáhají. A to film není zrovna krátký, měl dostatek času, aby si zápletku rozvrstvil a obalil něčím hutným. Činí tak sporadicky, nárazově a ne vždy s potřebnou intenzitou. Film, jenž je mixem dramatu a teen romance s mysteriozními prvky, má obrovskou přednost v obsazení hlavní role. Chloe Grace Moretz dokazuje, že žádná role není pro ní problémem. S ní se tenhle v zásadě obehraný počin nejeví tak natahovaný, z rytmu často vypadávající a režijně televizně fádní. 60% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vancouveri. (misterz)
  • Chloë Grace Moretz (Mia) sa v skutočnosti naozaj učila hrať na violončelo, ale veľmi úspešná nebola, tak mala pri hre dablérku, jej tvár doplnili digitálne. (De Large)
  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)

Reklama

Reklama