Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (271)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Dojmy z předpremiéry jsou i pro citlivou nečtenářku knihy velmi pozitivní - ubrečené i potěšené. Tato čistá romantika nenese žádné prvky fantasy a nebrousí ani do vod dystopických románů. Tou přidanou hodnotou je tentokrát hudba. Ano, i taková prostá věc může způsobovat problémy, je paralelou k rozdílným světům, rozdílným náhledům na život i k různým životním cílům. Hudba provází celý film a klasika (nikoliv ta rocková) se prolíná s punk rockem i dalšími žánry. Tato prapodivná směsice se v jednu chvíli střetne v čirém okamžiku štěstí, kdy je blízkost lidí, a jejich ochota spojit své životy, nadřazena veškerému škatulkování. Celý film vypráví příběh jedné lásky a báječné rodiny, kterou je možné jen obdivovat, s kterou je možné cítit i s ní bojovat o život. Děj je velmi sladký a dojemný, přesně takový, jak to většinou holky mají rády a kluci trpí. Ideální na rande i na dámskou jízdu, vhodný i pro sběratele zajímavých lidských osudů (třebaže smyšlených). Děj filmu plyne bez sebemenšího zádrhelu. Marně se snažím najít něco, co bych nechtěla pochválit. Příběh je skvěle vygradovaný, rozhovory jsou lehké a uvěřitelné. A i když zní všechno až moc dokonale, chcete věřit, že to někde opravdu takhle funguje. Seznámení s rodiči a jejich přístupem k výchově je promyšlené a zamilujete si je, přesně tak, aby vás další děj mohl zasáhnout ještě víc. Flashbacky jsou pěkně promyšlené a zahrávají si s příběhem, nijak to ale nepřehánějí, žádná šokující odhalení, jen láska dvou mladých lidí, komplikace a interakce s přáteli a rodinou. To vše vám pomůže pochopit, kde v sobě člověk dokáže brát životní sílu a jaké maličkosti to mohou ovlivnit. A i když mám malinko výhrady k chování hlavní hrdinky v nemocnici, příběh mě strhnul. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Úvod a rozbeh je super. Postavy sú sympatické, má to švih, romantický úvod je pekný, je to celé pôsobivé a Chloe je výborná herečka. Ale asi už po necelých 40 minútach sa to začne točiť v kruhu, nič sa nedeje, začína to byť celé otravné, nedokáže to dojať ani v potenciálne silných momentoch a s výnimkou pár scén sa celý film zmení len na čakanie na koniec, ktorý nechce a nechce prísť. Veľká škoda pretože potenciál tu bol. 5/10 Podobné Lovely Bones je oveľa oveľa lepšie ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Spíše standardní středoškolská romance, vyprávěná ve dvou rovinách a zohledňující spoustu nešvarů milostného i rodinného života jako jsou zodpovědnost, sebeobětování, vztah rodičů s dětmi, vztah milenců mezi sebou a to se všemi možnými uskalími jako je hudební kariéra, vysoká škola a všemožné úhly pohledu na danou problematiku. Jak se může dívka vypořádat se vzestupnou kariérou přítele-muzikanta, jak se chlapec vypořádá s odchodem dívky na školu na druhé straně Ameriky? Jak se člověk vypořádá s tím, když v jediné minutě příjde o všechno??? V hlavní roli okouzlující Chloë Grace Moretz, ve vedlejší roli spousta klišé. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Mysleli tohle autoři vážně nebo to měl být nějaký sofistikovaný a mnou nepochopený pokus o parodii, ze které se ale vytratil záhadně humor a namísto něj bylo implantováno nekompatibilní drámo? Pominu-li nudu, tak je to ještě otravně.. ani nedokážu najít toho správného termita. To už raději Lovely Bones, tam mě alespoň neiritují lehce nevhodní herci. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Asi takhle...Nic není vyloženě špatné. Příběh je milý, scénář podle mě velmi povedený, když se vezme v potaz celý příběh a všechno tak nějak plyne jak by mělo bez prázdných momentů a zdržování. Obsazení není špatné, hudba taky ne. Tak v čem byl problém ?? Nudila jsem se. Je to jedno klišé za druhým, kdyby vás někdo na základě přečtení obsahu, nebo po vidění traileru poprosil abyste mu pověděli o čem film bude, jaké budou zvraty, jak se to bude vyvíjet a jak to celé dopadne s největší pravděpodobností byste to trefili naprosto přesně a to i pokud nemáte zrovna bohatou představivost. Jednou mi to bohatě stačilo. ----"You're going to go to Julliard and play the hell out of your cello. Or, you're not. You're gonna stay with Adam and have lots of amazing adventures. Or you're not. Or maybe tomorrow, the Earth's gonna smash into a meteor, or it's not. Life is this big fat gigantic stinking mess. But that's the beauty of it too."---- ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)
  • Vo filme často zmieňovaný "Juilliard" naozaj existuje. Juilliard School sídli v New Yorku a patrí medzi najprestížnejšie umelecké školy na svete. Bola založená v roku 1905 a poskytuje vysokoškolské vzdelanie v obore hudobnom, tanečnom a dramatickom. (Laslo)

Reklama

Reklama