Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

Dont 

všechny recenze uživatele

Lepší asi je od toho nic nečekat, jako já. Osobně bych to překvalifikoval na teenagerský romantický film a v tomto žánru ty čtyři jsou odpovídající přes některé přeslazené pasáže. Na drama to ambice skutečně mít nemůže. Pobavily mě některé vtipné scénky s rodiči, chvílemi zaujme slušná hudba, herci jsou celkem přesní, nejlépe zahrála Mireille Enos. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na If I Stay jsem se těšil a to nejen kvůli Chloe G. Moretz. Že to bude limonáda jak prase jsem čekal a někdy bylo citové vydírání až trochu přes čáru, ale díky přirozenému herectví mi to nijak zvlášť nevadilo. Příběhově to je klasická předvídatelná love story a to až do samotného konce. Škoda doslovného závěru, osobně bych si ho dokázal představit mnohem méně jednoznačné zakončení. Palec rozhodně nahoru za soundtrack, především cover písně "Today" od Smashing Pumpkins bude mít v mém hudebním playlistu čestnou pozici na hodně dlouhou dobu. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh, který ukazuje na jedné straně rodinou idylku, úžasné přátele a pozoruhodný vztah, ale na straně druhé, jak se to všechno může zvrtnout a o někoho můžeme přijít. A najednou se nám zhroutí svět pod nohama a všechno, co pro nás předtím něco znamenalo, pro nás teď už nic neznamená. Ale ti, kteří zůstanou nám mohou pomoci se se ztrátou vyrovnat, začít bojovat a neodejít. Tento film snad naplnil vše, co jsem od něj očekávala. Jestli si chcete pobrečet, vřele doporučuji ;). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dráma o umieraní, ktorá nedokáže vyvolať patričné emócie. Navyše hrozne uťahaná a nudná. Možno bez tých flashbackov, ak by bol dej kontinuálny a autonehoda sa stala 15 minút pred koncom, tak by to malo lepší spád. Toto 90 minútové ležanie napojená na prístrojoch a ponevieranie sa ducha hlavnej postavy po nemocnici, ktorá rozmýšľa, či sa na to vybodnúť alebo nie, nemalo šťavu. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba. Těžká romantika a všechny ty drobné nuance, které chytí za srdce. Vše co by měl člověk v životě mít, ale ne každý to štěstí má a nikdy není jisté kdy o to mohu přijít a zda má cenu jít dál když tolik je toho již ztraceno... Ten krapet originality v jinak klasickém, dojemném příběhu stačil na to, aby zcela udržel pozornost a napětí. Herecké výkony prvotřídní, postavy od prvního pohledu sympatické. A ještě jednou - úžasná hudba! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme často zmieňovaný "Juilliard" naozaj existuje. Juilliard School sídli v New Yorku a patrí medzi najprestížnejšie umelecké školy na svete. Bola založená v roku 1905 a poskytuje vysokoškolské vzdelanie v obore hudobnom, tanečnom a dramatickom. (Laslo)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vancouveri. (misterz)
  • Chloë Grace Moretz (Mia) sa v skutočnosti naozaj učila hrať na violončelo, ale veľmi úspešná nebola, tak mala pri hre dablérku, jej tvár doplnili digitálne. (De Large)

Reklama

Reklama