Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (271)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Mysleli tohle autoři vážně nebo to měl být nějaký sofistikovaný a mnou nepochopený pokus o parodii, ze které se ale vytratil záhadně humor a namísto něj bylo implantováno nekompatibilní drámo? Pominu-li nudu, tak je to ještě otravně.. ani nedokážu najít toho správného termita. To už raději Lovely Bones, tam mě alespoň neiritují lehce nevhodní herci. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Jeden malý okamžik v živote vám môže nabúrať všetky plány do budúcnosti. Popravde ale čakal som dačo iné ( to bude ale hlavne môj problém, čo čakať od človeka čo nečíta obsahy ani nepozerá trailery ) ale dostal som aj tak veľa. Len škoda, že tak krásny začiatok filmu pomaličky strácal na tempe. Ja som vždycky hlavne fascinovaný krásnou zimnou prírodou a keď dali do toho klasickú hudbu som bol V siedmom nebi ( nie, nebol u mňa Rozboril ) Mám aj menšiu poznámku ku hereckému prerozdeleniu. Keby si Chloë Grace Moretz vymenila rolu s Lianou Liberato by som bol velice spokojný. Každopádne to bolo super, a keby som si zatopil v izbe, zabalil sa do deky, nalial pohár červeného by som možno dal aj za 5*. ďakujem Danko :) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na světě existují dva druhy lidí, Kim. Ti, kteří mají rádi opravdovou kávu, a ti, kteří mají rádi slaďárny se směšnými jmény.“ Hláška definující celý tento film. On hraje na kytaru, ona na cello…ji zastihne tragédie…to jsou jediné, řekněme „odchylky“ (nebo spíš variace) od neustále kopírované hollywoodské šablony na romantické drama pro teenagery, resp. teenagerky (přítomnost pana ultra Dokonalého). Klišé na klišé, pár úsměvných momentů, fajn hudba (+ propagace cella), a to je tak všechno. Vlastně (bohužel) ne, ještě jedno otravně dlouhé a snad nikdy nekončící slzavé údolí, u kterého jsem se už musel chvílemi i smát (ne, vtipné to být asi nemělo). Za mě to budou 2*. „Vážně se ve mně snažíš vzbudit pocit viny?“ – „Můžeš vybrat hudbu.“ – „A teď mě uplácíš.“ – „Zlatíčko, pocit viny a úplatky jsou lepidlem, díky kterému drží rodiče a puberťáci při sobě už po několik generací. Nevzpírej se tradici“. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplné hodnocení mě nepřekvapuje. Jsou diváci, kteří poměrně velký a hlavně cílený tlak na jejich emoce odmítají. Nicméně z tohoto filmu si každý může odnést to svoje. Nebudu zastírat, že (nutná a nutně zdlouhavá) love story mě brala asi ze všeho nejméně, vyzdvihl bych především zachycení prchlivosti okamžiku. Během okamžiku se všechno dokáže podělat tak, jak si mnozí z nás včetně mě asi nedovedou představit. Linie s myšlenkou podstoupení oběti pro blízkého člověka, proslov dědečka u postele, byla jednou z nejsilnějších scén. Dále bych jmenoval výborné zachycení charakteru člověka, který jede proti proudu a poslouchá Beethovena, zatímco ostatní paří na rockových koncertech. Věřte mi, že v tomto ohledu mám pro Miu velké pochopení a Ch. G. Moretz opět perfektně zahrála (i na chello :D ). Tím se dostáváme k hudbě jako takové, film nabízí stejně chápavý pohled do dvou hudebních světů, velké plus. Dále parádní scéna s uvědoměním si, že cello nemusí být pouze sólový nástroj, přesně tak to většinou funguje. Sólově lze samozřejmě s radostí hrát, ale hraní pro rodinu, tým, nebo "okolí" dodává sólistovi přidanou hodnotu. (Viz můj profil.) S koncem nemám sebemenší problém, měl švih. Takže suma sumárum nevidím důvod proč nedat 5 ;-) A doporučuji všem, na film se dá koukat z vícero hledisek. ;-) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást. Tady skutečně nejde o žádné otázky týkající se života a smrtí, nečekejte žádný přesah. Jde o naprosto tuctový milostný příběh dívky a chlapce, který jsme viděli milionkrát. Od začátku do konce předvídatelný, to, že hlavní hrdinka se ocitá mezi životem a smrtí ve filmu nehraje jakoukoliv roli. Celý film jen čekáte na scény, které víte, že přijdou a tvůrci je stále a stále oddalují. Toto bude rychle zapomenutý film. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme často zmieňovaný "Juilliard" naozaj existuje. Juilliard School sídli v New Yorku a patrí medzi najprestížnejšie umelecké školy na svete. Bola založená v roku 1905 a poskytuje vysokoškolské vzdelanie v obore hudobnom, tanečnom a dramatickom. (Laslo)
  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)

Reklama

Reklama