Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (271)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná romance, která pár minut po začátku nahodí nečekaný směr, ve kterém pak následuje celý zbytek filmu a nebojí se nečekaně a nepříjemně překvapovat. Dámy si připraví kapesníčky, pánové pevné nervy a zadek, protože je film v poslední třetině nepříjemně zdlouhavý a jednotvárný. Ale na jedno podívání nijak neuškodí. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba. Těžká romantika a všechny ty drobné nuance, které chytí za srdce. Vše co by měl člověk v životě mít, ale ne každý to štěstí má a nikdy není jisté kdy o to mohu přijít a zda má cenu jít dál když tolik je toho již ztraceno... Ten krapet originality v jinak klasickém, dojemném příběhu stačil na to, aby zcela udržel pozornost a napětí. Herecké výkony prvotřídní, postavy od prvního pohledu sympatické. A ještě jednou - úžasná hudba! ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Povedal by som ťažšia dráma o tom, že človek sa v podstate sám môže rozhodnúť či chce ostať na tomto svete ak je ochotný bojovať a nevzdávať sa. Či je to pravda ťažko povedať. Film je dobrý a má dobrú kostru, dobrý nápad, príbeh atď. Lenže problém je niekedy vo výkonoch samotných hercov, ktoré čo si budeme nahovárať nie sú nič moc. Herecký výkon hlavný hrdinov je asi takýto : Chloë Grace Moretz - dalo sa na to pozerať nič extra, Jamie Blackley - o dosť horšie ako u ženskej protagonistky a ďalej? Ďalej by som povedal, že radšej nekomentujem a film čo mal potenciál niekedy fakt stojí na tom, že všetko by mohli herci lepšie zahrať. Ďalšia vec je to, že If I Stay je naozaj emocionálne silný film a stojí za pozretie. Preto som sa nakoniec rozhodol, že udelím ešte pol bod navrch. (Hodnotenie 3,5) ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Takže chápu správně, že odlišnost této romance od jiných je v tom, že se protagonistka ocitne na prahu smrti a její duše se pohybuje mimo tělo, ale zároveň pro příběh není ničím víc než personifikovaným vševědoucím vypravěčem, který jenom ulehčuje patetičnosti promluv pozůstalých k dívce v bezvědomí a která neudělá vůbec nic, co by nemohla udělat prostě mrtvolně ležíc na lůžku? Říkám to jako člověk, který má pro smutné romance slabost, ale tady jsem neměl důvod se o postavy zajímat, ani když jednu z nich dobře ztvárňuje Chloë Moretz. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na film s Chloë Grace Moretz a dostal jsem film s Chloë Grace Mortetz. Nic víc. Je to emotivní příběh o tom, jak je možné ztratit všechno a možná přece jen něco získat. Skutečně dojemná mi přišla scéna s dědou Stacy Keachem, který ukázal, že to v něm pořád je. Jinak je to jen klasický hollywoodský útok na emoce, který mě nebaví. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Chloë Grace Moretz (Mia) sa v skutočnosti naozaj učila hrať na violončelo, ale veľmi úspešná nebola, tak mala pri hre dablérku, jej tvár doplnili digitálne. (De Large)
  • Vo filme často zmieňovaný "Juilliard" naozaj existuje. Juilliard School sídli v New Yorku a patrí medzi najprestížnejšie umelecké školy na svete. Bola založená v roku 1905 a poskytuje vysokoškolské vzdelanie v obore hudobnom, tanečnom a dramatickom. (Laslo)

Reklama

Reklama