Reklama

Reklama

Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie Paul Cutler (Gabriel Macht – Za nepřátelskou linií) je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale zásadně nar uší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. Na scéně se objevuje posedlý vládní zabiják (Robert Patrick – Terminátor 2: Den zúčtování), který má za úkol Cutlera a ostatní členy týmu odstranit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží určitě vyšší hodnocení, za mě sice 65% ale i tak dávám 4* jelikož na video film super, byť na jedničku ztrácí! Příběh stojí na bezchybném důstojníkovi Cutlerovi s L.A., který drží nulové konto mrtvých rukojmích při zásazích za 10let. Jenže když je povolán do Detroitu, vše se obrací a v záchraně bude životů hned několik! Po vybojování velení, se pouští s jednotkou do tréninku, ve kterém má na konci každý získat certifikát. Při prvním zásahu, nezvolí však nejlepšího svého střelce a ten chybuje a teroristu, který drží ženu v budově netrefí! Jenže psychicky narušená žena vezme otěže do svých rukou a se slovy musíte ho zabít si prostřelí hlavu! Záhy se ukáže, když unosce propustí, že se jednalo o tajného agenta, který ženu miloval a nyní chce Paula a jeho jednotku odstranit... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

No to snad ne! Tam byla někde Kristanna Loken? Jsem si ani nevšiml... co z toho vyplývá? Že budu muset dát druhou projekci. Jen nevím, pokud vydržím až do konce, protože tady aby člověk solidní akci pohledal. Děj je jednoduchý, amerikanismus opět všudypřítomný a jinak jsem už všechno ostatní zapomněl, což nesvědčí o dobré kvalitě filmu. Tohle "pokračování" nemělo vzniknout. 35% ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Když od filmu nic nečekáte,může vás mile překvapit. Tak tomu je i u pokračování S.W.A.T.u. Nejde o žádný super film, ale celkem fajn nenáročnou zábavu ušitou podle střihu původního filmu. Především je hodně zajímavá kamera, střih je někdy trochu zmatený a děj? No okopírované,ale zas tak moc to nevadilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Detroitská jednotka rychlého nasazení S.W.A.T. má zase jednou plné ruce práce. Jejich certifikací byl pověřen elitní seržant Cutler z Los Angeles, který sloužil v Iráku, je nejlepší z nejlepších a hlavně při akci nikdy neztratil rukojmí. Jenže všechno je jednou poprvé a po zmrvené akci v novém působišti přijde o život žena. Smůla, že patřila k psychopatovi, který má zkušenosti z tajných teroristických misí, má dokonalý výcvik a přehled a Cutlerovi se od té doby pověsí na paty a nedá mu pokoj, dokud jeden z nich naposledy nevydechne. Tenhle film dohromady obsahuje všechny důležité složky, které naplňují akční žánr. Co se zpočátku jeví jako náborová instruktáž pro potenciální zájemce o vstup do jednotek, se rázem překlopí v napínavou a akcí prokládanou hru ve stylu elitní seržant versus elitní terorista psychopat. Ani tak nevadí, že seržant si do týmu přibere ostřílenou kamarádku, se kterou se zúčastnil několika misí, nebo že zpočátku si s některými členy v novém působišti nesedne, ale vadilo mně standardní vyřešení nastalé situace hrdiny v bezprostředním ohrožení života. Tak nějak se dá vytušit jak to celé dopadne. Gabriel Macht se ukázal jako velmi chrabrý a sympatický hrdina, který není otravně nafoukaný a v akčních polohách nepůsobí trapně. Robert Patrick má všechny druhy psychopatů tak nějak v krvi a opět perlil. Tohle duo funguje zajímavě a film hodně táhne. Ostatní jsou tady jen do počtu. Kristanna Loken se zdrží sotva minutu, Carly Pope v roli policejní psycholožky jen na okrasu a Giancarlo Esposito se ukázal, že se neztratí ani v menší roli velitele. Režisér tmavé pleti Benny Boom film ozvláštnil několika P.O.V. záběry a režíroval poměrně dynamicky. Chtělo to trochu přidat, někde naopak ubrat, ale i tak je to akční film, který si své příznivce spolehlivě najde. 60% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Co čekat podle názvu a posteru? Poradím Vám. Nic! A pak dáte jednu hvězdu jako já. Pustil jsem si to z nouze a dlouhé chvíle, aby se dostavila řádná únava před spaním. Díky nudnosti snímku únava přišla opravdu ve velkém a já alespoň spokojeně usnul. Všechno zlé je k něčemu dobré. S.W.A.T - special weekend apathic trash! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Scenáristi Randy Walker, Michael Albanese a Ed Arneson kedysi slúžili vo SWAT tíme losagelského policajného zboru. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Detroitu ve státě Michigan v USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama