Reklama

Reklama

Inventura Febia


Vondráčková versus Kubišová (E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

V pátém pokračování bilance Febia vedle sebe stojí portréty dvou odlišných životních osudů.  Helena Vondráčková patří mezi nejprodávanější české zpěvačky, vyhrává ankety popularity a boduje v přehledech nejžádanějších desek. Prakticky od roku 1964 patří nepřetržitě k hvězdám české hudební scény. Znovu si ji připomeneme v cyklu GEN z roku 2002 v režii Jána Sebechlebského.
Marta Kubišová rovněž patřila v 60. letech mezi naše nejpopulárnější zpěvačky. V soutěži Zlatý slavík opakovaně získala metu nejvyšší, úspěšně vystupovala i v pařížské Olympii. Po srpnu 1968 ale následoval zákaz činnosti a tím byla na celých 20 let přerušena její pěvecká dráha. V portrétu z cyklu Genus je zobrazena svým bývalým manželem Janem Němcem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

triatlet

všechny recenze uživatele

Inventura Febia... Divný populistický počin ČT. Jednotlivé díly GENu byly většinou zdařilé medailonky známých a významných osobností. Ovšem recyklovat v tomto případě devět, resp. patnáct let staré dokumenty doplněné o pár titulků, to vyvolává rozpaky. A jak tak koukám do programu populismus pokračuje i příště: Václav Havel versus Václav Klaus. GEN o Martě Kubišové upřímněji natočen, Helena Vondráčková se v pořadu představuje podobně okázale při jízdě autem jako Michal Viewegh ve 13. komnatě. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Pěkné bylo, že se nikdo nesnažil obě zpěvačky porovnávat. Prostě nám byly předloženy dva krátké profily a je na nás, abychom si udělali obrázek. ()

Reklama

Reklama