Reklama

Reklama

Polibek před smrtí

  • USA A Kiss Before Dying
Trailer

Obsahy(1)

V tomto napínavém thrilleru ztvárnil Robert Wagner postavu Budda Corlisse, ambiciózního mladíka z chudé rodiny, jenž zavraždí svou těhotnou dívku Dorothy a snaží se vše zamaskovat jako sebevraždu. Motivem vraždy je fakt, že její těhotenství zhatí veškeré naděje, že by jej mohla přijmout její zámožná rodina. Dorothina sestra Ellen však sebevraždě odmítá uvěřit, a tak se pustí do vlastního vyšetřování. Seznámí se tedy s Buddem a bez ohledu na jeho předchozí vztah s Dorothy s ním začne chodit. Když zjistí dostatek informací, je vše připraveno na velkolepé a dramatické finále, ve kterém musí Ellen vybojovat pomstu za svou sestru a také zachránit svůj vlastní život. Výborný scénář plný napětí vychází ze stejnojmenné románové prvotiny nedávno zesnulého amerického autora Iry Levina (Rosemary má děťátko, Stepfordské paničky, aj.). Joanne Woodward podává skvělý výkon v roli zranitelné a důvěřivé Dorothy, stejně tak jako Mary Astor exceluje v úloze Buddovy chamtivé matky. Divák naopak nemůže pociťovat žádné sympatie k Wagnerově postavě Budda, což je ale vzhledem k jeho hrůznému činu plně pochopitelné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Radko 

všechny recenze uživatele

Mužská verzia elegantného fešáckeho muža, fungujúceho vnútorne len otázkou "How much is it?". Aby si túto otázku v budúcnosti nemusel tak často klásť, vyhľadáva dievčatá z bohatých rodín. Takýto typ gentlemanov je ochotný použiť všetku svoju inteligenciu a šarm na doživotné zabezpečenie sa, pričom neváhajú vykonať čokoľvek. Jednoduchá a zároveň krásne nakrútená noirovka ukazujúca, kam až túžba po dobre zaistenom vydaji môže zájsť. Ženská intuícia v momentoch akútneho zaláskovania môže byť oslabená - následky však bývajú fatálne. Poznámka: súhlasím s užívateľom Andertonom, že obsah tohto filmu by mal byť skrátený do jednej vety - upravenej prvej: "V tomto napínavém thrilleru ztvárnil Robert Wagner postavu Budda Corlisse, ambiciózního mladíka z chudé rodiny, jenž se snaží získat jmění prostřednictvím sňatku s dívkou z bohaté rodiny.". Všetko ostatné je totiž nechutný spoiler, schopný oslabiť zážitok z videného. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ambiciozní mladík, který se snaží vetřít do bohaté rodiny, zjistí že jeho přítelkyně je těhotná, což mu hatí plány. Poté co ji zabije si začne s její sestrou. Inu tohle byl čistokrevný průměr a ani nevím co napsat. Nic zde nevybočovalo na žádnou stranu, jen to bylo trošku utahané a bez napětí. A klidně by to mohl být jeden díl z nespočta krimi seriálů. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne natočený napínavý príbeh s dobrou kamerou a zaujímavou hudbou. Dej má dve roviny, v prvej ide o vykreslenie vzťahu mladých ľudí, v ktorej dominuje chladnokrvný Budd ( Wagner ) a jeho naivná priateľka ( Woodward ), v druhej o pomstu jej sestry. Priznávam, že prvá časť sa mi viac páčila, určite by vystačila na celý film za predpokladu nejakého "hitchcockového" finále. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle snímek byl natočen ještě na černobílý materiál, tak si myslím, že má mnohem lepší efekt, než jaký na mě měl v barvě. I tak je ale příběh dobrý a má docela dobré zvraty, kdy ten závěrečný se celkem povedl. Celkově ale příběh stojí na celkem silných základech, a tak se daří budovat i atmosféru, která ale nejde do extrému. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už je tu spomínaný Match point, tak hovoril niekto aj poručík Columbo? Asi nie, takže začnem ja. Nezvykle dlhá expozícia s pečlivou prípravou zločinu, po ktorom nastupuje na scénu nová postava "čmuchala", ktorý si všimne zopár nezrovnalostí a ide za nimi až do konca. V tomto prípade s príťažlivejším zovňajškom, akým disponoval Peter Falk o desaťročia neskôr. Ja som si o filme nečítal ani tunajší obsah, takže zvrat v dvoch tretinách filmu mi prišiel natoľko nečakaný, že som mal pocit, žeby naňho neprišli ani Hitchcockovi scenáristi. Tvorca obsahu by si zaslúžil doživotný zákaz sem čokoľvek napísať. Film stojí na mrazivom výkone Roberta Wagnera, ktorý je dosiahnutý jeho dokonalým elegantným a úlisným zovňajškom a skvelo vystavaným scenárom, ktorý dávkuje zvraty v pravidelných intervaloch a udržuje tak diváka v napätí až do konca s dôrazom na tie naše známe columbovské detaily. Podobný film: Dial M for murder ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama