Reklama

Reklama

Odkrývání tajemství života

  • USA Unlocking the Mystery of Life (více)
všechny plakáty
USA, 2003, 65 min

Režie:

Lad Allen

Hrají:

Ed Ragozzino (vypravěč)

Obsahy(1)

Několik vědců z různých oborů se v roce 1993 sešlo v Pajaro Dunes v Kalifornii na konferenci, aby se vzájemně informovali o svých důvodných pochybnostech ohledně Darwinovy Teorie o vývoji druhů. Z tohoto setkání vznikl velmi zajímavý dokument i za použití počítačové animace, který nejen připomíná zmíněnou Darwinovu teorii, ale též argumenty vyvracející základní postuláty této teorie. Na zmíněné konferenci byla formulována nová teorie, tzv. teorie inteligentního designu. (kacaabba)

(více)

Recenze (5)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

DNA je přesně ten důvod, proč je Darwinova teorie dle mého názoru zcela mimo. A tento dokument to krásně dokládá a vysvětluje... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Typický mačko-pes. Ani pre laikov ani pre odborníkov. Pokojne by stačil 30 minútový hutný dokument o tom, prečo sa nedá z hŕby písmeniek náhodne zložiť Shakespearov verš a analogicky nedá z buniek zložiť nejaký živočích. Otázkou ostáva, kto je dizajnér? ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární film nehodnotím tak vysoko pro jeho technickou dostatečnost (i když mně vyhovovala), ale především pro jeho výpověď v době neopodstatněné "nadvlády" Darwinovy teorie O vývoji druhů. Mně osobně přišly vědecké argumenty prokazující, že Darwinova teorie neobstává v době současného poznání, natolik přesvědčivé a pochopitelné, že tento film doporučuji všem ve svém okolí. Takže nyní i vám... :-). Film se dá koupit v anglickém originále (příp. s čs. titulky) nebo ve slovenském znění. Na podkladě uváděných argumentů v dokumentu dokonce proběhl dětský tábor s názvem "Zmizení profesora Lázničky", s tím, že se dějově vyšlo z knihy A. C. Doyla: Ztracený svět (několikrát zfilmováno). ()

zeďa odpad!

všechny recenze uživatele

Takto to dopadá, když si samotná sekta natočí dokument o tom, že je její učení správné. -Ano, toto dílo bylo financováno čistě z peněz amerických křesťanů. Není potom divu, že jde o "dokument" vyloženě tendenční, který záměrně zneužívá (vytržením z kontextu) výpovědi některých "vědců" a s oblibou používá zavádějící či prokazatelně lživé informace. Ke slovu se dostanou pouze členové Intelligent Design movement a jakákoliv externí kritika se do filmu jednoduše neměla jak dostat. Sám velký M. Behe dokonce prezentuje argument, s kterým ho u amerických soudů s posměchem vypískali... Celkově vydařené zpracování proto spíš přidává tomuto "dílu" na zákeřnosti. Osvětu ale opravdu nečekejte, jednostranná a lživá propaganda je přímým účelem tohoto snímku... Odpad !!! ()

woo-hoo-hoo 

všechny recenze uživatele

Lahodné, vedecké a koherentné argumenty pre otisk inteligentného dizajnu v prírode, postavené proti tzv. “redukcionistickému materializmu” a jeho potomkovi “biologickému neo-darwinizmu” servírované bez náboženského triumfalizmu, avšak možno dodať že Pánbožko víťazne tancuje. Vyzdvihol by som najmä dva myslím kľúčové koncepty a to “neredukovateľná zložitosť”(Michael Behe) a “špecifická zložitosť”(William Dembski)  + kniha esejí  venovaná deštrukcii darwinizmu “Ikony evolúcie”(Jonathan Wells). Rozšírte si obzory tak aby rozum nachádzal harmóniu poznania: k zhliadnutiu aj na youtube. ()

Reklama

Reklama