Reklama

Reklama

Noční rybolov

(festivalový název)
  • Jižní Korea Paranmanjang (více)
Krátkometrážní / Fantasy
Jižní Korea, 2011, 33 min

Obsahy(1)

Hluboko v lesích vystoupí z mlhy na břehu řeky muž a začne chytat ryby. Když řeku zahalí noc, prut se ohne pod váhou něčeho skutečně velkého, ale není to nic, co by mohl uvařit a dát na talíř. Park Chan-wook, jeho iPhone a Zlatý medvěd na festivalu v Berlíně 2011. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (4)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ukážka Chan- wook Parkovho novátorstva. Night Fishing je duchárskym príbehom. Muž, bez priateľov chytá ryby a pod rúškom noci vytiahne bytosť, ktorá ho zabije. Druhá polovica filmu sa dotýka kultu duchovného života, kde duchovný ľudia odprevádzajú uväznenú dušu rybára na druhý svet a ten sa k nim prihovára v snahe povedať im posledné zbohom. Film je celý natočený na Iphone 4 a okrem výbornej atmosféry a myšlienky, je aj po technickej stránke veľmi zaujímavý. Takéhoto Parka nemožno nezbožňovať. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nebýt PR humbuku byl by "Night Fishing" dobrý kraťas s jedním nápadem rozvádějícím téma smrti a šamanismu. Je ale odpudivé, že film, který má v titulcích uvedené jméno Park Chan-kyong jezdí po světě propagovat režisérův světoznámý bratr, s jehož tvorbou nemá film nic společného (kdo bude hodně chtít, tak paralely najde, ale pouze povrchní). Navíc pompézní promo, že se jedná o první film natočený na iPod, má asi stejnou výpovědní hodnotu, jako kdyby někdo provolával, že udělal první film natočený na paměťovou kartu či mikrofon, když byly použité speciální objektivy a příslušenství. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hele, on je to docela hezkej film s mě relativně blízkým tématem, ale fakt, že kdyby pod tím nebyl podepsaný Park tak se to válí mezi stovkama podobně kvalitních projektů víceméně zapomenutých v hlubinách internetu, z toho dělá kapku trpkou záležitost. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

celkově snová poetika kraťasu ústí v pohled na obřadní rozloučení se se sesnulým / určitý druh šamanismu.. jak jinak od Parka než velice dobře provedený.. 3-4* nevím nakolik je hodnocení kompetentní protože jsem to viděl bez titulků, ale celkově se to dá snadno pochopit... pokud nezaznělo něco jako "drž krabici mléka blízko, číšníku, protože přijde doba kdy se krávy vzbouří světu" tak pochybuju, že by to radikálně změnilo můj pohled na film.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • K natáčení bylo použito osm iPhonů 4 s přídavnými objektivy. Celkové náklady na výrobu filmu se vyšplhaly na 130 tisíc dolarů, i přesto však Park Chan-wook tvrdí, že natáčet filmy na mobil je poměrně levná záležitost. (Raztubyl)
  • Režisér Park Chan-wook natočil tento film spolu se svým bratrem Park Chan-kyongem na mobilní telefon iPhone 4. Stal se tak prvním filmem natočeným na mobilní telefon, který se promítal v kině. (Raztubyl)

Reklama

Reklama