Reklama

Reklama

Ossakhan yeonae

  • Jižní Korea 오싹한 연애 (více)

Obsahy(1)

Pouličný kúzelník Jo-goo si počas jedného zo svojich vystúpení všimne v publiku hrozne vyzerajúce dievča, Yeo-Ri, ktorá v ňom vzbudí inšpiráciu pre jeho "Horror Magic Show". Show sa stane úspešnou potom, čo sa Yeo-ri u Jo-gooa zamestná a hrá úlohu strašidla v skrini.
Yeo-ri má schopnosť vidieť duše mŕtvych od autonehody, ktorá sa odohrala v čase jej štúdia na vysokej škole. Jej život je kvôli tejto schopnosti osamelý a desivý, no Jo-goo ju má čoraz radšej. Podarí sa mu však prekonať strach z vecí, ktoré sa okolo dievčaťa dejú? (ČSFD)

(více)

Recenze (68)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská romantika ve které ústřednímu páru nestojí na cestě k lásce rodina, sociální poměry ani cokoliv jiného pozemského, nýbrž duch, přičemž o hororu nemůže být v tomhle případě vůbec řeč, a to jsem nějaký strašpytel. Ne, ne film se veze na lehce komediální vlně (alespoň mě tedy bavil), stojí na sympatiích hereckého dua, zvláště pak magické Ye-jin, a spoustě procítěných, kouzelných scén. V závěru zamrzí pouze natahovanost a neschopnost, či nechuť, příběh ukončit. Proč se ale na ty dva nedívat ještě o chvilku déle... ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová romance se vážně povedla a mě se líbí víc a víc. Ten mix romantiky, komedie a hororu je prostě boží a ti co tady to rozkročení do několika žánrů kritizují jsou trumpetové :) právě to dělá tento film tak výjimečným!!! A navíc Ye-jin Son tu předvádí opravdový herecký koncert! Chvíli zdrcená a smutná, hned na to optimistická a odhodlaná a nebo vesele obumbaná :) a vždy stoprocentně uvěřitelná!!! Tleskám ve stoje, jen tak dál :) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně velká žánrová prolínačka, která ke konci víc a víc směřuje k romantice, ale co na mě působilo nejvíc byla kouzla, bohužel zrovna těch tam byla nejmíň. Nicméně jednou jsem se i leknul, jednou dojal a opakovaně zasmál a ta kočka jménem Ye-jin Son se mě hodně líbila, šoda že tam k ní přisoudili takovýho polosmetáka, měla jsem hlavní roli hrát já. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantická komedie na "asijský způsob". A s příchutí hororu (pozoruji že romantické komedie v Asii jsou relativně často (oproti těm z USA/EU) dodávány s příchutí, což je občas trochu matoucí, ale ve výsledku většinou fajn). Protagonisté ve Spellbounded jsou sympatičtí, hezcí a věčně ozářeni zlatavým nasvícením (je zde výrazně vidět práce se světlem (teplotou světla) jakožto navozování určitého pocitu/atmosféry/emocí). Skoro dvouhodinová zápletka celkem ubíhá, a klade důrazy tak nějak na jiné věci, než by našinec čekal (stěžejní duchařina je zde používána jen jako letmý katalyzátor děje či dramatizátor, ač je příběhově klíčová), a stejně tak i finále, ač dopadne dle tradic romantických komedií, nevyloží všechny karty a neuzavře vše finálním "uvedením do normálu", tak jak by člověk čekal. I když je to tak možná lepší, než tradičně hollywoodské "všechno musí nutně nějak skončit či dopadnout určitým způsobem". Jako celek, zejména ve světle Hollywoodu, je o opravdu povedenou a zábavnou romantickou komedii, což se cení. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Výborný film pro zamilované páry, kteří hledají film na večer a nemohou se rozhodnout mezi hororem a romantickým filmem. Lepší kombinaci těchto žánrů jsem ve filmu zatím neviděl a skvěle jsem se bavil od začátku do konce. Bravurně napsané dialogy, které přidávají příběhu s nadsázkou špetku humoru. I když se postavy mohou zdát divákům trošku střelené a umělé, přesto jsou postaveny z detailů, které mě donutily si je oblíbit. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama