Reklama

Reklama

Egypt: Nové objevy, pradávné záhady

  • Itálie Egypt: New Discoveries, Ancient Mysteries
Itálie, 2008, 118+152+83+81 min

Hrají:

Zahi Hawass

Obsahy(1)

S věhlasným egyptologem Dr. Zahim Hawassem se vydáme na neuvěřitelný výlet na dosud nikým nespatřená místa vykopávek z období starověkého Egypta. Pouze pro naše zraky budou otevřeny starověké hrobky, abychom odhalili dávná tajemství starobylé egyptské civilizace. Dokument nabízí dosud neviděné záběry nejnovějších nálezů, které jsou klíčem k rozluštění pradávných egyptských záhad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nové objevy? Pyramidy nepostavili otroci (ani Atlantiďané, ani mimozemšťané), ale placení dělníci. No, že by to byla zrovna novinka... Podobně je to i s dalšími díly, novými objevy jsou spíše myšleny pro širokou veřejnost méně známé lokality než nová fakta. Co mi ale vadí nejvíc, je ten odporně středoproudý styl, jakým je tento dokument natočen. Přestože jsou české Nové objevy ve starém Egyptě filmařsky nedokonalé, ve srovnání s tímto výplodem... Po informační stránce se to už zdaleka nedá srovnat. Tento dokument sice taky sem tam předhodí nějakou hodně zajímavou informaci (množství a kvalita informací se liší díl od dílu), ale ty jsou předkládány bez souvislostí a vše je to zabaleno do balastu bez jakékoli informační hodnoty. Aspoň, že to přednáší hezké archeoložky :-) Z negativního hodnocení však vystupuje časově rozsáhlejší a velmi povedený díl o Achnatonovi, ve kterém jsou všechny informace provázané a kde je předkládán souvislý proud faktů a obrazů. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou zopakovat významné mezníky ve starověkém Egyptě. Vhodnější je ale pustit pouze kratší vybrané pasáže, protože při zařazení celé epizody budou mít problém s udržením pozornosti. Doporučuji pro šestý ročník v rámci opakování. ()

Reklama

Reklama