Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (319)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak už sa deťúrence nechcú učiť, treba im do hláv učebnú látku nasúkať aspoň takýmto infantilným spôsobom. Pričom možno o dané osnovy začnú mať záujem a interes je na svete. Animák, ktorý ale neoslní ani po svojej technickej stránke a zapadá tak do priemerného stredného prúdu. Deti však budú viacmenej nadšené. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tak zábavný a boží animák. Pan Peabody vynalezl kromě stroje času taky zumbu, peče křepelky (a jeho kuchařské umění mi připomnělo "Ratatouille") a se svým adoptivním synem prožívá neskutečná dobrodružství. Taky se mi hodně líbily ty přelety nad Florencií, opravdu krásně "namalované". Nuže, kvalitní podívaná pro malé i velké diváky. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro chytré děti, které nemají mezery v žádném školním učivu, takže při pohledu na animovaného Einsteina s úsměvem na tváři vykoktají jeho teorii relativity a ještě přitom během padesáti sekund odehrají Chopinův Minutový valčík. No to je toho, šprťouni. Ale já vás dostanu, to si pište. Tak schválně ; ) Malý Sherman si ořezává prst ořezávátkem. Pokud jsou jeho ruce 1 metr dlouhé a rychlost zvuku procházejícího přes diamant je menší než rychlost světla, kolik ještě prstů si Sherman ořeže, než ucítí bolest? A teď se předveďte : ) .......................................................................................... (OK, tak já vám to teda prozradím, když jinak nedáte. Sherman si ořeže ještě 4,5739093 prstu. Tedy pokud ovšem nepočítáme s tím, že Sherman má prsty jen tři : )) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luxusní animák. Až mě překvapilo, jak lehkovážně vedle mě proplul. Naštěstí jsem si na něj vzpomněl a nadchnul mě mnohem víc než také letošní, všude opěvovaný, Lego příběh, který mi nesedl úplně na 100%. Asi začnu více sledovat animáky v angličtině, protože dabing Perabodyho je naprosto fenomenální a zcela mě uchvátil. A to Tye Burella jako herce příliš nemusím. Přislibovaná vážnost tématu a celého toho absurdního kolotoče s cestováním v čase je na místě, přičemž se daří tvůrcům prezentovat vlastně úplný opak a člověka to jednak baví a jednak ho to rozesměje...a to i dospělého. A když se v dnešní době draků a tučňáků a mimoňů povede u mě něco takového vyvolat, nesmírně si toho vážím. Naposled jsem se takhle u animáku bavil právě u Já, padouch 2, kde jsem se sice hlavně smál, ovšem u Mr. Peabody & Sherman jsem spíše hltal absurdnosti každé scény a film si užíval jako celek...90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a nápaditý animák, ktorý má ambície osloviť nielen detského diváka ale aj dospelých. Všetky hlavné postavičky si vás podmania a vy ich jednoducho musíte zbožňovať (teda až na tú pani zo sociálky, tá mi pila krv :D). Dejová linka sa mi ako dospelému páčila, mám rád hranie sa s časom, menšie deti do 5 rokov ju však asi celkom nepochopia, zdala sa mi pre ne už príliš komplikovaná. Moja mladšia dcéra iba nechápavo pozerala, ale na druhú stranu sa jej páčil psík a naháňačky, ktorých tu je neúrekom takže bola celkom spokojná. Tá staršia si to pustila dvakrát po sebe :). Určite odporúčam, rodinná rozprávočka ako vyšitá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Skladba, jejíž úryvek hraje pan Peabody na didgeridoo, se jmenuje Těžká radost a pochází z alba Didgeridoo Solo Ondřeje Smeykala, českého profesionálního hráče na tento nástroj. (D.Moore)
  • Na Shermanově krabičce na oběd je obrázek vědce Stephena Hawkinga a nápis "Brief History of Lunch", v překladu "stručná historie oběda". Jde o narážku na Hawkingovu slavnou knihu "A Brief History of Time", česky "stručná historie času". (D.Moore)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama