Reklama

Reklama

Miranda

(seriál)
  • Velká Británie Miranda
Velká Británie, (2009–2014), 10 h 6 min (Minutáž: 30–33 min)

Hrají:

Miranda Hart, Patricia Hodge, Tom Ellis, Sarah Hadland, Sally Phillips, James Holmes, Naomi Bentley, James Doherty, Adam Rayner, Luke Pasqualino (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Nezáleží na tom, o co se Miranda (Miranda Hartová) ve svém životě snaží - ať už je to rande, snaha zrušit své členství v posilovně, anebo se jednoduše vypořádat se se svou panovačnou matkou - většinou spadne na ústa, a to téměř doslova. Groteskní sitcom Mirandy Hartové představuje ženu, která se zoufale snaží zařadit se a vést normální život. Jenže... Miranda se nedokáže postavit své výstřední matce Penny, která činí neustále trapné a zoufalé pokusy Mirandu provdat. Do maléru jí nejednou dostane také její soupeření se spolužačkou z internátní školy Sloane Tillyovou, protože Miranda si zkrátka nemůže pomoci a vymýšlí si všechno možné, jen aby na ní udělala dojem. A úplně nejhorší je Mirandina posedlost Garym. Všechny její snahy často končí tím, že spadne na ústa - a to téměř doslova. Potřebnou podporu bohužel Miranda nenachází ani u své staré kamarádky Stevie, která většinou jen nečinně přihlíží, směje se a zbytečně zdůrazňuje to, co kde udělala špatně. (HBO Europe)

(více)

Recenze (127)

iNKa 1104 

všechny recenze uživatele

Herečka Miranda Hart je komediální superstar... Britskej lehce afektovanej a smečovanej ping-pong humor je něco, co miluju a stále to pro mne bude důvod ke "konzumaci" UK produkce sitcomů, filmů a skečů... Co se týče seriálu jako celku - některé díly jsou přímo geniální a měly by se stát zlatým fondem kinematografie (návštěva u psychiatra, výlet do Thajska) - jsou to především ty, co jsou postaveny na hlavní postavě Mirandy. Některé humorné záseky pro mne byly ovšem příliš vulgární či nuceně presované. Divadelnost a obracení se k divákům mi naprosto sedly, stejně jako jistá podobnost s Black Books. ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Miranda je sitcom, ktorý (podľa môjho súkromného názoru) naplno pochopia (a ocenia) najmä ženy :) . Každopádne dokonalá vec, videla som obe série minimálne 5x (chystá sa tretia, juchuchú!) a stále ma väčšina vtípkov dostáva zas a znova. Nie je tam pre mňa hluchý moment a jediné, čo, resp. kto mi občas nesedí, je Sarah Hadland alias Stevie. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Gary. <3 Edit po týdnu: Musím k tomuto seriálu přispět ještě něčím dalším, protože jsem v něm našla mnohem víc, než jen kudrnatýho Lucifera. Na Mirandu by se měl kouknout každý... Je to totiž komedie ze života jedné třicátnice, která kompulzivně zpívá, jakmile někdo pronese kus textu z nějaké alespoň trochu známé písničky a padá, kde jen to je možné. Má taky psychotickou matku, mrňavou nejlepší kamarádku, crush na spolužáka z vejšky a žádnej takt. A proto ji nejde nemilovat. Seriál je velmi originální, rozbíjí tzv. fourth wall a všechny "dementiny" jsou v něm stoprocentně přiznané. Navrch musím říct, že mě vysekal z pořádné deprese. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pořád nevím, co si o Mirandě mám po první sérii myslet. Je strašná, ale je legrace na ní koukat. Je trapná, ale dlouho jsem se u seriálu, jako je tenhle, nenasmál. Miranda je prostě unikát a možná, že jí nakonec těch pět hvězdiček dám. Zatím je to na čtyřech asi proto, že se k Mirandě hrozně těžce dostává. Nevím, jestli vidět další díl, přestože vím, že se budu smát. Postupem času se ale nepřestávám smát a jsem hrozně zvědavý, jak na tom budou další díly. Ve Velké Británii nemají nouze o super seriály. Kolikrát si říkám, co ty tvůrce těch našich seriálů nutí u nás, aby točili takový sračky. Velká Británie nemá rok, kdy by nepředstavila něco originálního a zábavného. Jo. A nakonec jsem jí tu pátou hvězdičku stejně dal. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu to skrývat, britský humor mám rád. U Mirandy po první sérii hodnotím velice spokojeně. Je to takový roztomilý britský sitcom, Miranda má potenciál, Tom Ellis, kterého jsem nedávno viděl v The Fades, mi na postavu Garyho pasuje a ostatní postavy mi taky sedí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, zatím spokojenost. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (3)

  • V zimě roku 2012 se stal seriál jediným a posledním sitcomem vysílaným na stanici BBC. (Patw)
  • V 1. epizodě 3. série se Miranda (Miranda Hart) inspirovala pro scénu s fontánou příběhem, který jí vyprávěla zpěvačka Adele v pořadu The Graham Norton Show (od r. 2007). (Patw)
  • V úvodní znělce seriálu jsou použité fotky ze života samotné Mirandy. (Patw)

Reklama

Reklama