Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia predlohy Jána Tomaščíka. Príbeh drotárskeho slovenského chlapca v medzivojnovom období. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Džarkovia sú v drotárskej terminológii označovaní najmladší detskí drotári. Aj mladý chlapec Ďurko, džark, ( presvedčivý Koloman Madi ) sa spolu s otcom vyberú do Prahy za prácou. Tam sa počas štrajku otcovi stratí a začína jeho ťažká púť plná príkoria, hladu a utrpenia. Spisovateľ Karol Tomaščík napísal svoju prózu v roku 1953 a je určená predovšetkým starším deťom. Pochopiteľne reflektuje aj na želanie vtedajších mocipánov, takže jeho najsilnejším aspektom je zlá sociálna situácia kysuckých drotárov v medzivojnovom období. V každom prípade je televízny film veľmi dobre natočený, režisér Krivánek vsadil na silný realizmus, exteriérové lokality sú prvorepublikovo verné a v neposlednom rade herecké výkony hlavne detských predstaviteľov na vysokej úrovni. Druhý komentár. ()

lepo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá feéria, jednoduchých drotárov v obtiažnom spôsobe života, s nádherne reálnou kamerou, nádhernou slovenskou prírodou a nádherne prirodzenými hereckými výkonmi nehercov. Veľmi slušné. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh kysuckej chudoby. Jímavě natočené. Řada zajímavých momentů. Třeba pražští pepíci, už od mládí se cvičící v umění okrádat i ty největší bedáry. Zajímavostí je i to, že v epizodních rolích se mihne Karel Augusta coby haškovský pouliční prodavač psů a Vladimír Dlouhý v roli zmrzlináře. Ani jeden z nich nemá tento film uveden ve svém seznamu. Hodnocení mohlo být lepší nebýt řady chyb a polystyrenových kuliček. :-) Necelých 70%. ()

Reklama

Reklama