Reklama

Reklama

Nacistická Velká cena

(TV film)
  • Velká Británie Nazi Grand Prix
Velká Británie, 2004, 50 min

Obsahy(1)

Tento dokument vypráví příběh největší britského závodníka předválečné éry - Richarda "Dicka" Seamana.
Jeho rodiče z něj chtěli mít diplomata, on však již v útlém věku propadl kouzlu rychlých kol - a tato vášeň ho provázela až do konce jeho života.
Dick byl perfekcionista a profesionál každým coulem, proto nebylo žádným překvapením, že amatérské podmínky při závodech na britských ostrovech mu poměrně brzy přestaly vyhovovat. Proto odešel hledat štěstí do Evropy, kde se v kokpitu německého týmu Mercedes zařadil mezi absolutní špičku své doby, přičemž mnohdy dokázal prohánět i taková esa, jakými byli Tazio Nuvolari, či Rudolf Caracciola. Jeho touha po úspěchu byla tak obrovská, že nic - ani rodina, ani strach z blížícího se začátku války - jej nedokázalo donutit opustit Německo.
Dick Seaman nikdy nesundával nohu z plynu. Bohužel tato jeho přednost se ukázala býti i jeho největší slabinou... (Schlumpf)

(více)

Recenze (2)

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument! Neměl jsem ponětí, že někdo takový existoval a navíc Brit v této době ve stáji Mercedesu... Překvapující snímek, stejně jako poválečné postavení Britů k osobě vynikajícího závodníka... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Těsně před podpisem smlouvy s Mercedesem projevilo o Dicka zájem taktéž konkurenční Auto Union. (Schlumpf)
  • Dick Seaman je pohřben v Londýně na hřbitově Putney Vale a o údržbu jeho hrobu se stará společnost Mercedes-Benz. (Schlumpf)
  • "Bojím se, že po tom všem budeš muset jít do kina sama“ byla Dickova poslední slova poté, co se v nemocnici ještě na okamžik probudil z komatu. Slova patřila jeho ženě. [Zdroj: observer.guardian.co.uk] (Schlumpf)

Reklama

Reklama