Reklama

Reklama

Harley-Davidson: Víc než motocykl

USA, 2005, 45 min

Hrají:

Joe Kaltenbach (vypravěč)

Obsahy(1)

V roce 1901, kamarádi z Milwaukee, William S. Harley a Arthur Davidson začali podle Harleyových plánů stavět motorizované kolo. Americká ikona se zrodila v kůlně, na Davidsonově dvorku, s načmáraným nápisem "Harley-Davidson Motor Company" na dveřích. První továrnu postavili na dohled od domova, na Juneau Avenue, kde společnost sídlí dodnes. Během 1. a 2. světové války dostal Harley Davidson velké zakázky na výrobu strojů pro vojenské účely. V roce 2003 Harley-Davidson oslavil 100. výročí. Harley Davidson je pojem. Je to legenda. Někdo mu říká "zázrak", pro jiného je to životní styl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Harley-Davidson je nejúžasnější značka motorek na světě, to bez pochyby :) ... Dokument je ale trochu slabší, hlavně díky těm čtyřicetipěti minutám ve kterých se nedá říct vše, jen ty nejdůležitější body téhle 110 let přetrvávající značky. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je velmi ocenitelné , že firma funguje dodnes. Její historie je pěkně, stručně podána. Tahle motoristická subkultura mě ale moc nebere. "Na Harleji může jezdit každý" , nebo "prohánět se na dálnici na Harley je úplná pohoda". Z těchto hlášek se mi chce zvracet. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Od píky k impériu. Co se stane, když jde člověk za svým snem, a tady to stálo za to. Nádherné stroje! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama