Reklama

Reklama

Poslední dny dinosaurů

(TV film)
  • USA Last Day of the Dinosaurs

Obsahy(1)

Vyhynutí dinosaurů je jedna z největších záhad na Zemi. Kombinace nejnovějších vědeckých poznatků, geologie a paleontologie přispěly k věrohodné rekonstrukci posledních dnů zkázy. (Discovery Channel)

Recenze (13)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Nejobsáhlejší zpracování dopadu planetky na Zem, které jsem viděl. Ačkoliv se o dinosaury odmalička zajímám, spousta informací byla nových. Opravdu detailní rozbor toho, co střetu předcházelo a hlavně toho, co následovalo. Scénárista se asi inspiroval Shakespearovými tragédiemi, obzvlášť drsná byla scéna, kdy se trojice přeživších dinosaurů, která vyvázla z učiněného pekla, stejně povraždí navzájem. Drsné jsou i mnohé další momenty, zemětřesení láme krky, tlaková vlna strhává kůži a odhaluje maso, spalující žár smaží nebohé dinosaury zaživa... Drama a napětí tomu rozhodně upřít nelze. Hvězdičku strhávám jen za nedokonalou animaci, byť se v rámci dinosauřích dokumentů jedna o nadprůměr. Nedokážu se ale stále přenést přes to, že od dob starého Putování s dinosaury (1999) jsem neviděl jediný přesvědčivé vypadající dokument o dinosaurech i přes veškerý pokrok v technologiích. Potěšil však, stejně jako u Putování, dabing Alfreda Strejčka. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Až na tu dost děsnou animaci docela vydařený dokument. Všechny po sobě jdoucí katastrofy jsou znázorněny velmi zajímavě, svižně a chvílemi i poměrně nekompromisně. Jestli to takhle opravdu proběhlo, tak je mi těch zubatejch potvůrek až trochu líto. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument o světu před několika miliony let. Co způsobí malý kamínek v poměru k zemi, když do ní narazí. Škoda trošku horší animace a chování dinosaurů. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama