Reklama

Reklama

Beyond Black Mesa

Krátkometrážní
USA, 2010, 12 min

Film inspirovaný světem videoherní série Half-Life. Příběh je zaměřený na osobu Adriana Sheparda a skupinu členů odboje, kteří se snaží přežít v postapokalyptickém světě. Ve chvíli, kdy okupační síly Combine zahájí konečný plán útoku s cílem odstranit poslední z těch, kteří zůstali, musí odboj varovat zbývající přeživší masovou invazi, jinak bude lidská rasa čelit svému úplnému vyhubení. (MartinezZ)

(více)

Recenze (33)

Othello 

všechny recenze uživatele

sice je úžasný, co se dá dneska zvládnout s digitální kamerou a dostatkem trpělivosti u PC a akce chlapcům také docela jde, tak si stojím za tím, že Half-Life je natolik soběstačná značka, že nikdo, krom Valve (a i ti musí být opatrní) nemá právo pozměňovat a vylepšovat Gordonův vesmír. Takže žádný martials souboje s combine forces, žádný zmalovaný borky, holografický projekce na rukou, či standardní zombíci místo headcrabových. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

To že to bolo inšpirované pc hrou Half - life niet pochýb, dokonca tvorcovia použili aj to isté logo, ktoré hru sprevádzalo a technické vymoženosti mi pripomenuli Minority report. Scenár je klasický, takže veľké prekvapenie nenastalo, ale dobre pôsobilo zapojenie viacerých nepriateľov. V niektorých momentoch počítačové triky a režisérske schopnosti dostali svojou kvalitou "film do sedla" (striekajúca krv na kameru pri lynčovaní kladivom, či akčný súboj vojaka a zdravého muža a podobne). Našli sa tam aj nejaké negatívne veci a jednou z nich bolo pre mňa aj to, že vo filme sa nevyskytujú dialógy priamo, ale je to podané formou rozprávania. 70% ()

Reklama

Say 

všechny recenze uživatele

[+]: Vizuální stránka se může s přehledem porovnávat s některými vysokorozpočtovými filmy. [+]: Nejsem příliš velkým fanouškem herní předlohy Half-Life, ale pod rukama mi druhý díl prošel a musím uznat, že většinu charakteristických aspektů zvládli ztvárnit naprosto výborně (digitální triky, páčidlo, pistole...) [:]: S hereckými výkony to značně kolísá. Naštěstí dialogů mezi postavami není příliš a vše je vesměs vyprávěno. [-]: Některé scény neodpovídaly celku. Zatímco třeba průchod starou továrnou je osvětlený výborně, tunel se světlicí naprosto šílený. [●]: Rozpočet: 1200 USD [♪]: ** Vesměs okopírované z herní předlohy. [♫]: **** Výborné. Nejsem si jistý, jestli tenhle hudební doprovod zazněl i ve hře, ale tady sedl perfektně. [=]: Kraťasů (a už vůbec ne filmů) podle počítačových her je neskutečně málo (a zrovna nedávno vyšel i Fallout: Nuka Break, který rovněž stojí za shlédnutí) a většinou stojí za starou bačkoru. Tohle je ale ukázkou toho, že jde kvalitně zpracovat herní předlohu bez vysokého rozpočtu a profesionálního štábu. Investovat do nich nějakou větší částku, určitě bychom dostali kvalitní celovečerní podívanou. Oficiální stránky včetně smoatného videa zde - http://beyondblackmesa.com/. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která stojí za nějakou kladně hodnoticí zmínku je vlastně celý vizuální koncept. Ať už to jsou efetky, kostýmy či kamera vše je v naprostém pořádku a řekl bych, že i na amaterský počin ryzí nadprůměr. Jenomže obsahově mě to ani trochu moc nezaujalo a to se považuju za velkého fandu původní herní předlohy. Celý příběh nemá pointu což se potvrdí i závěrem, který možná u někoho vzbudil nějaké emoce, ale né u mě. Proto hodnotím dvěmi možná dvěmi a půl hvězdami. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti sice leccos chybí (viz např. komentář FateKEEPER), avšak přistupuji k tomu jako ke krátkému amatérskému snímku s rozpočtem 1200 dolarů. Zkrácení by filmu prospělo, nicméně skoro celou první polovinu jsem koukal s otevřenou pusou a jako fanouškovský film to u mě má sice slabší, ale pětku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie trvalo 2 roky, podieľalo sa na nom 7 ľudí a celé to stálo 1200 dolárov. (ZoidySVK)
  • Ve filmu je několikrát záběr na uzavírací kohout, v angličtině "valve", což je i stejný název společnosti, která hru Half Life vytvořila. (Brousitch)
  • Film je natočený na kameru Canon HV20. (MartinezZ)

Reklama

Reklama