Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak horor jóóóó... to opravdu těžko. Ale psychologické drama určitě. Které si hraje nejen s filmovými hrdiny, ale také s námi diváky. Otázka, kdy už přijde na řadu a kdy se postaví rovnoceně vedle exaktní vědy "tajemno a mysticismus" je tady už nějakou dobu. A my lidé si s ní zahráváme, přemýšlíme o ní, bereme jí, ale také zavrhujeme. Protože se bojíme neznámého, a to nás vždy omezovalo. Telepatie, Telekineze, Pyrokineze, duchové, ano či ne.. jsme skeptičtí a ustrašení. Na druhou stranu, lidský mozek využívá cca 16% své kapacity, a s ní jsme toho zvládly docela dost. Co kdyby se to najednou změnilo třaba na 70%...?? Dovede te si to představit? Já pořádně ne, protože také využívám "stabých" cca 16% ale nahodím... co třeba samoléčení... předvídání... komunikace se zvýřaty... atd atd. tenhle snímek se mi líbil nejen provedením a hereckými výkony, ale také myšlenkou. Za mě 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bylo by možné tomu vytknout plno věcí. Nejvíc mě mrzí konec, který se až moc doslovně vysvětlil - podle mě dovětek po odchodu Murphyho z divadla filmu dost ubírá. Vidět ale DeNira po deseti letech v nesenilní roli a vůbec vidět film, který se snaží (z větší části úspěšně) o nevtíravou chytrost, to beru. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá jednohudba s parádnym námetom, ktorý režisér "žmýkal" čo to išlo. Už od polovice som sa však zaoberal kľúčovou otázkou (tak ako u ďalších 99% podobných atmosférických vecí resp. hororov- hoci toto horor nebol ani náhodou). Tá znie: "Ako veľmi záver dodrbe celý film a nasere diváka, resp. pokazí dobre rozohratú hru???". Odpoveď znie: "Dosť, ale nie celkom na to, aby divák ostal otrávený"...Vďaka aspoň za to. Film výhradne na jedno pozretie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Red lights spľňajú do bodky to, čo očakávať od žánru mystery triler. Nemám v úmysle diskutovať, či je záverečný dodatok po prvej šokujúcej pointe ešte k veci, či príbehu dáva nový rozmer, alebo ho celý rúca, jednoducho tam je a myslím, že tá minúta navyše predsa nemôže v divákovi zničiť predchádzajúcich takmer 120 napínavých minút. Hodnotil by som rovnako aj bez záverečného obligátneho"precitnutia". Občas trochu na efekt, z počiatku trochu zdľhavé, ale ku koncu už riadne napínavé a poriadne na nervy. Dobre napísaný, zrežírovaný a zahraný komerčný triler, ktorý by nemal mať kontroverzné hodnotenia, vôbec nechápem tie dvojhviezdičkové. No a Joely Richardson je možno naj milfka Hollywoodu. Keďže je Shyamalan už úplne mimo, buďme radi aspoň za takéto občasné príspevky na tému šokujúca pointa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv slyším u filmového díla sousloví paranormální jevy, zbystřím. Ovšem z obav, že budu po projekci kroutit hlavou. Naši dva vědátoři tu a tam odhalí uřvané podvodníky, kteří obírají důvěřivé lidi báchorkami, koho všeho vyléčili. Skeptičtí jsou i k médiu, které se vrací po dlouhých letech na scénu a má ksicht Roberta „poslední roky se nechávám uvrtat do všeho“ De Nira. Pátrání po pravdě je poměrně napínavé a má jakous takous kvalitu, čemuž pomáhá hlavně duo spolehlivý Cillian Murphy a výše zmíněná legenda. Rodrigo Cortés zvládá atmosféru docela obstojně, psychologický thriller si přesto představuji kapánek jinak. Rvačka na toaletě á la Pravdivé lži se hodí trochu někam jinam. Slušná ale je. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Čiernobiely klip Rusky, ktorá pohybuje kovovými predmetmi a zápalkami na stole, ktorý v triede predviedol Tom Buckley (Cillian Murphy), je rovnakým klipom, aký sa použil v Ďábelská posedlost (2015). (Pat.Ko)
  • Název španělské produkční společnosti Nostromo pictures je stejný jako název vesmírné lodi z filmu Vetřelec (1979), ve kterém také hrála Sigourney Weaver (Margaret). (HADES)
  • Názov filmu sa objaví až v desiatej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama