Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 5

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 5

Recenze (436)

juta 

všechny recenze uživatele

Nakonec z toho vzešel celkem slušný animák, kde nechybělo skoro nic, co by správný animák měl mít. Je to animák dělaný pro americká dítka. U nás se schovávání vajíček a vkládání vypadlých zubů pod polštář moc nepraktikuje, to mě zas tak nevadí. Hlavní je, že se budu bavit a něco si z toho taky odnesu. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Legendární parta zaměřena spíše pro mladší publikum, velice mě zajímá, jakým způsobem bude přijat u nás, kde nevyšla kniha Williama Joyce, a kde především ani nejsou příliš zažité postavy Jacka Frosta, Sandmana a de facto ani Víly Zuběnky. Film samotný je v na animáky průměrném 3D, nechybí mu moc dobré momenty ani emoce, přesto se občas potopí do vln patosu, což se samozřejmě dalo čekat. Bavil jsem se sice méně než u Raubíře Ralfa, ale pořád patří Legendární parta mezi nejlepší animáky letoška. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $103,412,758Tržby Celosvetovo $306,900,902Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,557,919Tržby za predaj DVD v USA $41,687,332║ Taký troška nešťastní animák ktorý sa asi na seba nezarobí, z jednej strany poväčšinou roztomilé postavičky(víla zubenka, Jack Frost, Veľkonočný zajac, trpaslíci, Santa,...), úžasná pestrofarebná animácia, miestami krásne uletené až dych berúce dobrodužstvo, 3D sneh a iné prskajúce efekty úžasné, dokonca sú tam aj dosť silné scénky, s tej druhej strany troška silnejšia temnota, tie čierne "asfaltové" kone sú fakt desivé, z toho by veru detúrence v kine mohli mať fakt hrôzu, v štýle prevedenia roztomilosť versus temnota sa to môže prirovnať Ga'Hoole: Legenda o strážcoch, osobne som najprv moc od toho nečakal ale nakoniec milé prekvapenie roka 2012. __No sakra videl aj druhý krát v kine a ono to má potenciál aj na Oscara za animák roka 2012. A áno ono si to po prvom vlažnom prijatí v kinách nakoniec aj na seba zarobí, podobne zle sa rozbiehal v kinách aj Ako vycvičiť draka. /videl v kine 3D verziu 2x: 100%/ ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Kvalitní animace nevyváží protivné postavičky. Od Frosta až po rusko-přízvučnou mutaci Santy Moroze by zasloužili nakopnout do příslušných pixelů s přistáním na severním pólu bez zpáteční letenky. Jediný originální a zábavný “Večerníček“ to sám nezachrání, ani kdyby se rozkrájel. Asi už jsem si za poslední léta moc zvykl na vysoký standard dvojsmyslného humoru, který pobaví dospělé i potomky rovným dílem a nejsem ochotný se v roce 2013 vracet na počátek infantilních taškařic. Ale Dreamworks si za to můžou sami, neměli s tím tenkrát začínat… ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Za rok 2012 asi ten nejnudnější animák, který jsem viděla. Dabing parádní, animace též, ale ten příběh byl tak nezajímavý, že jsem ho poslední půlhodinku doslova prozívala a bylo mi šumák, jak dopadne. Velká škoda, protože naopak 3D: ***** je u tohohle animáku společně s Na Vlásku to nejlepší, jakého se mi zatím dostalo. Výborné efekty i pestrost od začátku do konce! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)
  • V jedné scéně Zajíc obviňuje Jacka Frosta, že je zodpovědný za vánici na velikonoční neděli v roce 1969. Tato válnice je skutečnou událostí. Zasáhla New York a okolí od 8. do 10. února 1969. (Lokitre)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama