Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o psychicky nemocném muži, který má bludné představy o tom, že ho jeho žena podvádí s lékařem. Vše vyvrcholí v situaci, kdy začne být nebezpečný svému okolí a rozhodne se oba zavraždit. (topr harley)

Recenze (7)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tay Garnett /Postak vzdy zvoni dvakrat/ natocil slusny film noir o vysinutom chlapikovi, ktory podozrieva svoju zenu z nekalych praktik. A vela veci je v pohode, ale ked sa tento chlap rozhodne udajnu mylenecku dvojku zavrazdit, tak je zle. Okrem toho ze su tu klasicke noirove atributy - kto nevie ake nech si zisti - tak musim pochvalit hlavne atmosferu, ta je skutocne na urovni a skvelu Lorettu Young /Wellesov Cizinec 1946/. Dialogy su na urovni, akurat stredna cast sa dost vlecie a ma Ramzsezial aj dost nudy. Zaver vsak potom ten nudny stred trochu napravil : 76 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vynikající Loretta Young v tomto komorním dramatu o paranoidním manželovi a jednom inkriminujícím dopise. Bylo to docela napínavé, nepředvídatelné a mělo to správný švih a spád :-) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Původně sebejistý George se doma léčí se srdcem a sotva může vůbec vstát z postele. Důsledkem toho se u něj projevuje silná žárlivost a paranoia, které ústí až do dramatických scén a momentů. Film sice obsahuje dost civilních pasáží, které přidávají na zdání autenticity, na druhou stranu pozornost diváka může snad udržet jen zvědavost, jak to dopadne. Od jednoho zlomovém okamžiku už je to však snad jedno a jenom donekonečna sledujeme, jestli se, obrazně, podaří chytit nepolapitelný létající papírek. Aspoň se dozvíme, jak tehdy někde v USA fungovala pošta. 2,5* ()

Topco 

všechny recenze uživatele

"Ženy v nesnázích" vo filme noir stále potešia. Škoda len, že toto nemalo aj noirovejší vizuál a nebol väčší priestor pre Barryho Sullivana (namiesto toho posun príbehu trošku pričasto brzdil inak zlatý chlapec na bicykli či otravná suseda). ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama