Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Liam nám rád vegetuje v akčních thrillerech, protože nám jde chlapec z jedný akce do druhý, ale jak se říká přej a bude ti přáno. Teda já doufám, že to co tady zažil mě dopřáno nikdy nebude, protože sex 0, údery hasičákem do držky 1 a já osobně dávám přednost spíše opačnému skóre. Jako ze začátku je tahle záležitost luxusní od první smsky jsem se vnořil do děje jak hovnivál do hovna. Sice mě občas sralo, že Liam tady byl chytrej jak kaddafího radio, jenže to vynahrazovala má milovaná hra na "kdopak to asi je" Postupně jsem obvinil půlku letadla a v jednu chvíli dokonce i lidi mimo letadlo, ale to všechhno jenom proto, že filmu se skvěle podařilo se mnou pracovat. Závěrečná akčnější část trošku pokazila celkový dojem, ale ten i po závěrečných titulích zůstal nad průměrem a víc po podobných filmech ani nežádám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil. Záplava hvězd a červených 72% navíc slibovalo slušné pokoukání. Ba co víc, gogo76 i Malarkey dali za 4 hvězdy a sám Verbal dal za 3... Byl jsem zvědavý na Liama. Poté co se vypořádal s albánskými Kosovci co mu furt šli po dceři čekal jsem ho trochu v jiné roli. Žel, nemohu s ostatními štědře hodnotícími souhlasit. Začátek byl slušný a zápletka s vyděračskými sms, které dostává letecký maršál na zabezpečenej mobil byla dobře vymyšlená a bylo to fakt napínavé a to do doby kroužkování cestujících... Já mám rád tyhle filmy z leteckého prostředí a je mi jedno zda se jedná o klasické katastrofické, nebo ty všemožné únosy a Boeingy v ohrožení... Bohužel od půlky film začne těžce haprovat, to když začnou pomáhat širé řady cestujících... Liam je navíc drsňák a i když dostale na lebzu plnou dardu hasičákem, nemá ani bouli na čele... Od té půlky se z filmu stává regulérní ptákovina obohacená o akční prvek přistání... Ten solidně rozehraný začátek na konci tvůrci prostě zahodí a smrsknou do tak debilního amerického konce (včetně telefonátu Liamova šéfa), že jsem skutečně nahlas zavyl... Nejvíce jsem se bál, aby holčičce při dojezdu džumboudžetu nevypadl medvídek.. to bych nepřežil. Naštěstí neztratila ani medvídka, ani šňůrku a tak mohli Amíci jít z kina v pohodě s vědomím, že vše je jak má a že je podobnej taťka s odznakem taky někdy při nějakým tom letu ohlídá... Navíc i Amíci teď už vědí a to hlavně díky tomuto filmu (téměř osvětovému), že ne každý s fousama, muslimským jménem v pasu a s čapkou na hlavě je nutně terorista ! Prostě vše ok,tak to máme rádi. Souhlas s Verbalem, na závěr tam mohli ukázat prezidenta USA jak Liamovi plácá po rameni a New Yorští hasiči mohli stát kolem ambulancí a tleskat... Škoda. No já budu prudit a dám jen dvě sms. Dal bych tři, ale naštvalo mně, že neukázali na závěr svatbu Liama a Julliane. To by totiž byla ta pravá třešnička na téhle mystériozně-akční žemlbábě! * * ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

NON-STOP nie je non stop akčný, ale napínavý naozaj je. Dobrú polovicu filmu sa úspešne darí mútiť divákovi hlavu. Až po dvoch tretinách vieme o čo ide a paradoxne po zistení identity a nedôveryhodnej motivácie záparákov to s hodnotením filmu trochu otrasie. Akčný záver však opäť potvrdil kvalitu. L. Neeson bez ohľadu na vek pôsobí ako pravý agent, pravý lámač kostí. Herecky je rovnako zdatný a tu našťastie má čo hrať. Tajné sms-ky a pátranie po tajnom odosielateľovi sú najnapínavejšími momentami a komorné, stiesnené priestory lietadla dotvárajú miestami skutočne napínavú atmosféru. Neesonovi úsmev veľmi nepristane. Nahnevaný ksicht a lámanie kostí mu idú podstatne lepšie. Takéto thrillery vždy môžem. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takové pozdvižení by na palubě nezpůsobil ani Pan Tau s bednou plnou hadů. Krom toho, že ten bílý Wesley Snipes s prsty tlustými jak liberecké párky nezvykle rychle píše na mobilu, tak neustálé máchá před cestujícími pistolí, šikanuje je obstrukcemi, vodí muže arabského vzevření do kokpitu a až příliš často vyslovuje slovo „bomba“. S tímto leteckým šerifem zkrátka nelze nepropadnout panice.. Neesonovi alkoholem nasáklí tvrďáci už sice vykazují jisté známky repetitivnosti, ale proč volat Mayday či Svatodušní svátky, když divák o překot dumá, kdo má v tom komplotu namočené prsty (prsy) a chvílemi je to napínavější, než Připoutejte se, prosím! Jen škoda, že klišoidním závěrem zapnul Serra režim autopilota a vrátil se na dobře známé letiště.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akce málo, ale to vůbec, vůbec nevadí. Hlavní devizou filmu je atmosféra, kdy v napjatém tichu charismatický Neeson skenuje spící pasažéry a zoufale hledá cokoli podezřelého. Film, ač se může zdát místy překombinovaný a ne zrovna dvakrát realistický, prochází až překvapivě překvapivým, ba snad až chytrým vývinem. Jedna léčka navazuje na druhou, mistrovský plán neznámého padoucha se naplňuje a náš hlavní hrdina ne a ne najít patřičnou oporu. Takhle nějak si představuju obstojný thriller kompletně se odehrávající na palubě letadla... 7/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Hoci sa dej filmu odohráva na palube Boeingu 767-300, kokpit je z novšieho Boeingu 787. (MikaelSVK)
  • Anson Mount (Jack Hammond) se připravoval na bojovou scénu na záchodě několik týdnů. (Terva)
  • V momentě, kdy letadlo začne prudce klesat, je letuška prudce vymrštěna do stropu. V reálu by ale takový manévr díky velikosti a tahu letadla způsobil maximálně ztrátu rovnováhy letušky. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama