Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer

Recenze (805)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál zabývající se bojem proti terorismu. A pojímá to opravdu odvážným způsobem. Americko-íránský spor je tu ještě vyhrocenější. Seržanta Nicholase Brodyho najdou po 5-ti letech v Íránském sklepě. Ten se vrací mezi svou rodinu a přátele. Jenže není to ten samý muž jako předtím. Celosvětově hledaný terorista Abu Nasir mu vygumoval mozek a udělal z něj teroristu. Amerika čelí dalšímu teroristickému. A není na to sám. Agentka CIA Carrie Mathison je přesvědčená o jeho úmyslech, ale nemá pro to důkaz. Trpí maniodepresivními stavy, takže přestává být věrohodnou.Spoiler: Nakonec k útoku nedojde. Ale hrozí další. Carrie se s Brodym sblíží a nastanou komplikace. Když je usvědčen, souhlasí se spoluprací. Ale pořád ještě nemají vyhráno. Teroristi nikdy nespí. A o tom je přesvědčí i na konci 2. série. Claire Danes předvádí naprosto strhující výkon. Damian Lewis taky není špatný. Po 1. sérii jsem o kvalitách toho seriálu pochyboval, ale po 2. už ne. Ta byla úplně skvělá. :) Ve 3. sérii bojovali opět proti Iránu. To sice dopadlo úspěšně, ale jedna z hlavních postav zemřela. Ve 4. sérii Carrie vede pobočku v Pakistánu. Tentokrát bojují proti teroristovi jménem Hasjan Haqqáni. Proti němu už tak úspěšní nejsou. Někdo byl zajat a někdo umřel. Konec mě ale docela zklamal. V 5. sérii Carrie pokračuje v Berlíně, ale už ne jako agentka CIA. Docela to reaguje na aktuální situaci kolem Islámského státu. Další teroristický útok je na spadnutí. V 6. sérii se Carrie vrací do New Yorku a pracuje opět na vlastní pěst. Ve hře je opět bezpečnost země. Nakonec se to celé zvrtne a odnesou to skoro všichni... Amerika se ocitne na okraji rozpadu, ale nakonec se to podaří zachránit. "Fucking Abu Nasir!" :D ()

sharky 

všechny recenze uživatele

40% horke zklamani asi jsem videl jiny serial, protoze tohle je neskutecne nudna zalezitost s extremne nesympatickou hlavni hrdinkou, ktere jsem od prvniho dilu pral smrt. hlavni hrdinka je psychicky nemocna krava, ktera se chova naprosto nelogicky, je hnusna i na tech par pratel, kteri ji zustali a clovek nechape, proc se s ni ty lidi jeste bavi. nejvetsim problem jsem ale mel s dejem, ten nastoupi az nekde u sedme epizody, do te doby je serial o nicem a ani potom to neni zadna slava, nebyt vynikajiciho britskeho herce damiana lewise a linie s jeho ženou je ten serial o nicem. Dokoukal jsem to jenom diky lasce k spionaznimu zandru a diky tomu, ze jsem veril, ze to ma nejaky megasuper hyper konec, kvuli kteremu davaji zdejsi uzivatele tak vysoke hodnoceni, to se ovsem nekona. PS: Nepiste prosim nic o originalnim scenari a reflexi ameriky, jedna se o remake izraelskeho serialu a dej nebyl prilis zasadne menen. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo Homeland ponúka? Tri veci: dospelý pohľad zvnútra na fungovanie a (divácky trochu zjednodušenú) štruktúru agentúry, vrstevnaté rozpracovanie kontroverzných otázok terorizmu, patriotizmu a vlastizrady, a Claire Danes. Najzábavnejšie je sledovať, ako má každá séria svoju vlastnú tvár a odlišný ústredný motív, resp. koncept, ktorý predvádza. V druhom pláne potom vzrastajúcu kvalitu, od "rozbehovej" série, ktorá útočí najmä svojou tematickou podvratnosťou, ktorá sa vlieva do hlavnej hrdinky a jej protihráča, po stále napínavejší a nepredvídateľnejší vývoj, ktorý i popri neustálom fungovaní na viacerých dejových líniách v jeden moment nezabŕdne do soap opery a je ako hravý začiatočník, ktorý stále skúša niečo nové. Isteže, je v tom trocha občasného konštruktu a melodramatických tendencií, no latka je nesmierne vysoko. Vlastne sa divím, že mnohí tunajší kritici tento seriál, ktorý sa hravo môže zaradiť medzi najkvalitnejšiu súčasnú televíznu produkciu, obchádzajú. Najmä, keď sa dá o jeho kladoch a záporoch perfektne písať. 1. séria: 80% ////////// 2. séria: 95% ////////// 3. séria: zatiaľ 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Why kill a man when you can kill an idea? Homeland se zabývá doposud spíše filmovým tématem-terorismem. Nijak takové příběhy nevyhledávám, ale Homeland mě nalákal ukázkami v televizi a musím říct, že jako většina diváků jsem si ze seriálu na zadek nesedla. Nejspíš to bude tím, že mě politikaření obvykle moc nezajímá.. každopádně v hlavní roli exceluje (ne)sympaťák Damian Lewis (terorista, nebo ne?) a zdárně mu sekunduje Claire Danes v roli Carrie, postižené maniodepresí (eeeh, ta už dávno nesekunduje, ale přebrala hlavní roli!) která mi někdy svým impulsivním jednáním leze na nervy. Co na seriálu obdivuji, tak jsou vytříbené detaily-vztahy v CIA, vztahy v Brodyho rodině,charaktery (a to i ty vedlejší). Určitě hodně milé překvapení, každopádně musím podotknout, že zdejší srovnávání s Dexterem je hodně mimo, společnou mají jen vysílací stanici!( ano a zrzavého hlavního hrdinu:) Mimochodem Lewisův americký akcent je opravdu povedený.. Po začátku třetí řady musím říct, že už to zdaleka není co bývalo a něco je rozhodně špatně, když mě daleko více baví ta otravná Dana než hlavní hrdina. Připadá mi, že tvůrcům docházejí nápady, navíc postava Saula se stala strašně bolavou osinou v zadku. Jestli to takhle půjde dál, hodnocení snížím na tři hvězdičky. Těch 88 % si to tedy nezaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Zo začiatku, prvé diely ma nechávali dosť chladným. Postupne to ale naberá grády, príbeh sa zamotáva a každou sériou to na záver riadne zamáva či už v dobrom alebo zlom. Niektoré úseky ale nemusia byť úplne tip top vyprofilované ale ináč to drží v dobrom napätí. Ako nápad/ námet na dnešnú to je priam ušité. /70%/ ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Představitel Brodyho Damian Lewis je ve skutečnosti Brit. Aby se mu přízvuky nepopletly, tím americkým mluví prý již od probuzení v natáčecí den. (hellstruck)
  • Tato série se natáčela v Berlíně, především ve filmových studiích v Babelsbergu. Bylo to vůbec poprvé, kdy byla jedna celá řada amerického televizního seriálu téměř kompletně natočena v cizím státě. (raininface)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama