Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 1

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

baribal 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a to strašně moc. A teď jsem zklamanej - strašně moc. O čem to vlastně je? Nedokážu pořádně říct, Inherent Vice má skvělé obsazení a vypadá i pěkně (to má PTA vždy povedené), horší je to s příběhem.. možná lépe řečeno jeho konstrukcí. Příběh plyne celkem slušně ale nijak Vás nevzruší nebo nevyvede z míry, najednou zjistíte že uběhly dvě hodiny a něco málo se začíná dít, ale moc nechápete, proč to trvalo dvě hodiny se k tomu dostat. KRITIKA? Je to neskutečně ukecané.. z toho vyplývá, že je to někdy i nudné. Velké množství postav vytváří i plno dějových linií, které mě vrací k prvnímu bodu kritiky - je to toho až moc a nudí to. POCHVALA? nedokážu pořádně říct.. z míry mě snad vyvedla akorát reakce Phoenixe na fotku dítěte kojeného matkou co fetovala herák. To byl záblesk možná až geniality.. který ale oslnil asi jen tak na pikomakohero-sekundu.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Este pocas prvej polovice to vyzera celkom nadejne ako taka variacia na genialneho Big Lebowskeho. Znova sledujeme jedneho totalneho zhulenca ako vysetruje nejaky pripad. Lenze to pôsobi ako hruba prvotna verzia skveleho 90 minutoveho filmu. Je to prilis roztahane. Takisto sa postupne zbytocne nabaluju dalsie a dalsie pripady, ktore ma hrdina vyriesit. Citelne tu chyba partak s ktorym by si Phoenix vymienal vtipne hlasky akym bol v Lebovskom skvely John Goodman. Tym partakom mohla byt postava, ktoru hra Josh Brolin, pretoze chemia medzi nim a Phoenixom funguje dokonale. Ale Brolin tu hra len vedlajsiu postavu a väcsinu stopaze vysetruje Phoenix samostatne. Dalej sa tu mihne kopa dalsich znamych hercov v malych divnych ulohach. Obcas su vtipny, väcsinou aspon zaujimavy. Bohuzial v druhej polovici filmu Paul Thomas Anderson rezignoval na nejake forky a rozhodol sa, ze natoci predsa len nieco svojske. Ale o co mu presne islo som nepochopil a ani ma to nebavilo. Len kvôli slusnej prvej polovici s niekolkymi vtipnymi pointami davam nakoniec aj tretiu hviezdicku. 5/10 ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem se cítila, jako by se tohle Sheldonovi povedlo. Prostě, co jsem to viděla? To nemělo ani hlavu, ani patu, neskutečně zamotané linie příběhu, nechápala jsem, kdo je kdo, co tam pohledává, proč ho hledá, proč to dělá.. no prostě nic.. Nechápala jsem, proč byl Owen Wilson všude. Nechápala jsem, proč Reese Witherspoon vypadala jak 50letá babka. Nechápala jsem, proč byl J. Phoenix v gynekologické ordinaci. Nechápala jsem, co je sen a co skutečnost s Katherine Waterston a hlavně jsem nechápala, co na ní kdo viděl, když vůbec není sexy ani hezká. No jednoduše řečeno jsem nepochopila celý tenhle film. Bavila mě ta atmosféra 70. let a pobavily mě dvě scény. Ten Joaquinův řev, když viděl fotku dítěte, jehož matka brala heroin a na to hned nasadil výraz hmm hezké dítě. A nejvíc mě pobavil pohled Joaquina na J. Brolina, jak lízal ten banán v čokoládě na špejli, když jeli autem.... kvůli tomu rozhodně stojí snímek vidět. Jestli máte - evidentně - větší mozkovou kapacitu než já a nebo si dokážete lépe uspořádat naprosto chaotickou story, anebo jestli se před snímkem zhulíte, tak se vám to možná bude i líbit. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dostal k tomuhle filmu od mého oblíbence PTA. A je to psychedelická pecka. Ani já, ani PTA jsme přechod 60. a 70. let v Americe nezažili, takže těžko říct, ale přijde mi to jako úžasný popis té doby. Je to zmatené, je to náročné a některé náznaky těžké na pochopení, ale má to své kouzlo. A ta hra s filmem noir, hippies, drogovým raušem alá Strach a hnus v Las Vegas, to má koule. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pomotaný, popletený, rozpačitý, neusporiadaný, chaotický, zmotaný, pomotaný film. Skrytá vada chce byť Horalka od Sedity, a pritom je jasnou Horalkou (sračkou) od Opavie. Dal by som odpad, ale pri dvoch scénach som sa zasmial (príbeh o záchodovej love story a predovšetkým konzumácia nanuku v aute) a dopozeral som do konca bez ujmy na duševnom zdraví, takže s odretými ušami 1*. Už nikdy PTA! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama