Reklama

Reklama

Hunger Games

  • USA The Hunger Games (více)
Trailer 3
USA, 2012, 137 min

Režie:

Gary Ross

Předloha:

Suzanne Collins (kniha)

Kamera:

Tom Stern

Hrají:

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Willow Shields, Leven Rambin, Wes Bentley, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Dayo Okeniyi (více)
(další profese)

V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. V Kapitolu se každý rok koná klání s názvem Hunger Games, do kterého musí každý z krajů vyslat jednoho chlapce a jednu dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen se dobrovolně nabídne, že ve hře zastoupí svou mladší sestru a musí se spolehnout hlavně na své instinkty, jelikož proti ní stojí protivníci, kteří se na souboj připravovali celý život. Má-li se ještě někdy vrátit domů do 12. kraje, bude muset v aréně, kde spolu soupeří boj o přežití s lidskostí a život s láskou, učinit ta nejtěžší rozhodnutí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (62)

Trailer 3

Recenze (2 083)

tron 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda s bizarným kastingom a nepríjemnou hlavnou postavou. Alebo skôr herečkou? Postava by sa ešte dala, ale herečka... Vízia budúcnosti mi nič nedala, akcia slabá, dej naťahovaný. Dvojka ma prekvapivo bavila o čosi viac. Nie, že by kvalita medzičasom závratne stúpla, ale bola to ešte väčšia blbosť, takže aspoň bola sranda. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vážně? Nad tímhle teď slintají hipsteři po celém světě? Knížku jsem nečetl, ale film byl průměrný. Co mě nejvíce vadilo, byly odfláknuté efekty - jde to poznat především v davových scénách. Už dlouho mě něco tak neuhodilo do očí, jako tohle, kdy jde opravdu poznat, že herci, kteří by měli mluvit k davům, jsou tam sami. Opravdu velký fail. Další věc - podřízení se ratingu. Opět, děláme to pro nejmladší, takže i když se zápletka točí okolo her, kde musí umřít 23 z 24 (prý musí :-)) mladých, neukážeme prakticky nic, ať i ti nejmladší hipsteři mohou přijít do kina a zlomit pár rekordů. Další věc, kdykoliv šlo někomu z hlavních hrdinů opravdu o život, vždy se dostavila pomoc ve formě kouzelné mastičky či něčeho podobného. Neberte mě špatně, trailer se mi líbil a já se na film těšil, ale jsem zklamaný. Po té hysterii, která kolem tohoto filmu byla, jsem zkrátka a dobře čekal něco víc, než jen solidní fantasy, kde nakonec jde o lásku. Jistě, jak jinak… Klady - Jennifer Lawrence, Woody Harrelson, Donald Sutherland a fakt, že se po většinu času moc nenudíte (i když o takových 20 minut méně film mít mohl a nikomu by to neublížilo). Zápory - vše ostatní. Tímto jsem se přesvědčil, že druhý díl této série opravdu vynechám, není to pro mě. A pochybuju, že bych po přečtení knížky změnil názor. Pokud chcete vidět opravdu skvělý film, který má co říct, nebuďte líní, najděte si Batlle Royale abyste se přesvědčili, kolik věcí zde bylo špatně a s čím vším si vystačili asijští filmaři v roce 2000. 60 %. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Kostýmy a masky šílenější než ty na Gay Parade, postavy ploché a člověku ukradené jako celá banda z Predátorů. A to se herci velmi snaží - zejména Jennifer Lawrence a Woody Harrelson, (Hutcherson je dřevo bez charismatu). Kamera roztřesená (syrový, avšak zoufale nesurový digitál), střih chaotický, hudba nevýrazná a do toho ještě desítky klišé dialogů. Byť je zápletka neoriginální, je z filmu cítit potenciál, který však scenáristé promrhali. Svět působí nedotaženě, jeho fungování je jen lehce naznačeno./// Úvod je příliš zdlouhavý, nudný a celkově film nabízí jen minimum napětí a nějaké nápadité akce. To nás jako mají zvednout ze sedadla skautíci v lese, geneticky upravení sršni, CGI šelmy kočkovité nebo Legolas s copem, Rossi? Když tedy ne zábavný blockbuster, tak co aspoň nějaká psychologie postav... HG jsou přesně mezi a to jen ten problém - ani tupý trhák a ani propracované drama s přesahem. Kde jsou prostřihy na vzrušené voyeuristické publikum, které slintá, jako kdysi diváci při gladiátorských hrách? Kde je přesah a dotažená (nikoliv jen naznačená) reflexe fenoménu reality show? Proč se komentátoři objeví snad jen 2x a ještě prozradí, co se děje, abychom přišli o překvapení? Pořád se v HG mele o sponzorech a jak je nutné je získat. Proč skoro nic neposílají? Kde vězí ty znuděné figurky, které z růžového gauče rozhodují o bytí a nebytí účastníků her? A proč je sakra film PG-13, když už nabízí eticky extra provokativní téma jako vzájemné zabíjení mladistvých? Dva odstavce knihy vyznívají krutěji než cokoliv během filmu. Hladová po vzniku druhého dílu rozhodně nejsem... Je to vlastně takové komorní lesní drama, ehm. Pubertální P. S.: Lenny Kravitz jako gay stylista je boží. [Kino, originální znění] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE JICH 24 A PŘEŽIJE POUZE JEDEN....“ /// Sporťáci maj Olympiádu a ti jenž trpěj hladem zase Hladový hry. Soutěž je to spravedlivá (kuš, to se tak povídá) a samotnýho mě zajímá, jak taková dětská vyvražďovačka může vypadat (vás kurva ne? Co jste to za lidi…). Zvlášť když vím, že Japonci v tom maj celkem jasno. Ale my? Civilizovaní, pro který je neštěstí nemít žádný kamarády – tož kurva – překvapení! (jako ta akcička!) Ale zpátky do reality: režisér je magor, kterej nedokáže atmosféricky natočit třeba hned úvod, kterej je na můj vkus tak nějak vo hovně. Vobsazení se mi do Do morku kosti nezažralo (soráč Woody, ani tvůj štěk to nezachrání) a nechcu vypadat jako intelektuál, ale nějaký ty souvislosti mi mohli udělat jasnější. Ale fakt je, že děcka to celkem bralo. AMAZONKA a ROMANTIK (bacha – kontrolní otázka: ,,Kterej z nich nudí?“) Bitva o život sbližuje (to sem se tenkrát sblížil….no vo život nešlo,ale…) - víte co, pak si jen přeju, aby se s tý amazonky nestal romantik! Takže – bez prdele: mohlo to dopadnout kurevsky hůř! (jako že by se to třeba nelíbilo ani mírumilovným dětičkám) A tak - za parchanty (ty moje) 3* a za mě …(tak schválně…se ukaž intelektuále…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Trilogii od Suzanne Collins (part 1: Aréna smrti – rok 2008) číst nebudu. 2.) Chtěl bych rozvinout (k dokonalosti) verš: ,,Osamělá v lese, Katniss svůj luk nese.“ . 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Hunger Games je ono „o mladých pro mladé“. Právě skutečnost, že jsou hlavní hrdinové teenageři, je nejlépe využitou kritikou společnosti, jež se k filmu váže. Kdyby v aréně pobíhalo 24 dospělých, kteří by si tupě rozdávali rány, byli bychom zpět v gladiátorských časech. Fakt, že jsou ve smrtelné hře děti, ale atmosféru mění. Jedny si to nerozvážně užívají, jiné jsou vyděšené k smrti. Je to jiné. A pocítíte to hlavně během úvodu hry, kdy se strhne skutečný masakr. Určitě z toho šlo vykřesat více, ale nenudil jsem se a dvojce se nebráním. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (91)

  • Námět na příběh prý autorku knižní předlohy Suzanne Collins napadl ve chvíli, kdy přepínala televizi mezi zprávami z války v Iráku a reality show. (Elbarto08)
  • Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) je známa drsnými žartíkmi, napríklad na scénu bozkávania sa pripravila pomocou cesnaku a tuniaka. Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) zareagoval tak zúrivo, že nakrúcanie muselo byť odložené o niekoľko dní. Rozpočet sa tak zvýšil o 200 000 amerických dolárov a Jennifer dostala ultimátum: Za každý nevhodný žartík alebo nadávku zaplatí pokutu 10 000 dolárov. (krasomama)
  • Jméno hlavní hrdinky (Jennifer Lawrence) je odvozeno z říše rostlin. Katniss je v angličtině hovorové označení pro rostliny druhu "sagittaria", česky "šípatka" (odkaz na schopnosti hlavní hrdinky je zjevný). Šípatek je mimochodem na třicet druhů, v ČR je původním jen šípatka střelolistá (sagittaria sagittifolia). (Linkyc)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

08.08.2021

Studio Lionsgate čerstvě oznámilo, že očekávaný prequel k jejich hitové sérii Hunger Games se začne točit už v příštím roce. Do kin by pak měl dorazit buď v roce 2023, nebo zkraje roku 2024. Film… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama