Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to všechno jako nedotažené do konce... Prakticky nulový příběh, nudné dialogy a hlavně bídný hlavní hrdina. Nic proti Tyleru Perry, ale buď měl opravdu ten nejchytřejší mozek na světě, nebo řežisér trochu přestřelil. Tak či tak, jediný kladný bod podle mého je Matthew Fox. Myslím, že záporáka fanatika zahrál obstojně. Tím jak zhubl a vyholil se působil dobře, jako psychouš. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $25,888,412Tržby Celosvetovo $34,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,866,084 //počet predaných kusov 93,962Tržby za predaj DVD v USA $12,629,851 //počet predaných kusov 838,042║ Matthew Fox na nespoznanie vychudnutý, otras, no príbeh sa snaží aj byť ako tak zaujímavý ale Tyler Perry to nedokáže utiahnúť v danej úlohe skôr prehráva, miestami dosť mdlé, akcia ako tak újde /40%/ ()

Reklama

2mig1 

všechny recenze uživatele

do hajzlu a já si myslel, že rapidně měnit sůvj zevnějšek stojí za to jenom kvůli účasti v potencionálních oscarácích, foxem jsem fakt během celýho filmu nepoznal :D každopádně jinak jde o megashit, kterej získává druhou hvězdu díky super skype žblunknutí v závěru filmu, jedinej vtipnej moment celýho filmu... perryho bych oporučoval odstřelit hend v začátku ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný akčňák o dvouch policistech, kteří chtějí dopadnout psychopatického zabijáka. Když jednomu z nich zavraždí manželku a ještě kolegini, stává se z honby za zabijákem soukromá záležitost.... Hlavně díky nájemnému zabuijákovi (M.Fox), který nekompromisně likviduje všechny kteří mu vstoupí do cesty, se mi tento film líbil. Jinak jde o průměrnej filmek, kterej nenabídne nic nového. Ten konec ale mohli tvůrci vymyslet trošku líp, protože má zabiják celej film nad všemi fizickou převahu a ten finální souboj ho docela degraduje. Za mě 50% :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Alex Cross bol skvelý v Zberateľovi bozkov. Už menej skvelý bol v Ako pavúk. Vo Vražednej hre je ÚPLNE zlý. Tyler Perry bol zaujímavou hereckou voľbou, pretože komiic vo vážnych rolách zvyknú byť bravúrni (Jim Carrey - Muž na Mesiaci). Ale nakoniec to dopadlo dosť biedne. Vlastne je to asi prvý prípad, na ktorý si paletám, kedy je komik v dramatickej úlohe zlý. A Jean Reno? Slabý ako slabá káva. Ako-tak poteší snáď len Matthew Fox v úlohe vychudnutého magora; aj uňho je to však dosť značná nuda. Scenár je nezáživný a o ničom. Škoda, Alex Cross je výborná literárna postava (trocha ako Jack Reacher v tom zmysle, že je veľmi dobre napísaná a chytľavá). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Manželku režiséra Roba Cohena lze ve filmu zaznamenat v restauraci coby číšnici zvoucí Marii Crossovou (Carmen Ejogo) k jejímu stolu. (Conspi)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • V knihách býva Alex Cross (Tyler Perry) vo Washingtone D.C., kým vo filme je obyvateľom Detroitu. (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama