Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne tak strašné, jak jsem čekal, ale je škoda, že po dvou velice dobrých dílech vzniklo takovéhle béčko. Oproti Freemanovi je Tyler Perry citelně slabší Cross. Naopak Matthew Fox je prvotřídní záporák - ty jeho psycho pohledy neměly chybu a je škoda, že v současnosti prakticky nikde nehraje. Scénář je bohužel dost primitivní, akční scény viditelně odfláknuté - nulová choreografie je zamaskovaná otravně roztřesenou kamerou. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ne,rozčilovat se rozhodně nebudu.A vlastně ani dělat kritiku komentům,který jste tady vysrali.Vážně nemůžete chtít,abych se tady hrabal ve vašich shnilejch hovnech.Samozřejmě ,že Cohen filmy točit umí,ale taky už,jako každej z nás udělal několik nepovedenejch věcí.Že tenhle krimi thriller s docela solidní akcí šlape jako hodinky,to uzná každej potencionálně normální,ne na hlavu padlej jedinec.Já sice trochu tápal v tom,proč Fox všechno to dělá,jakej přesně motiv je,ale taky mě to nakonec napadlo.Ale rozhodně ne v první minutě,jako všechny tady ty studovaný embrya,který píšou u každýho filmu,jak je to klišovitý,předvídatelný,a jak každej film dopadne vítězstvím hlavního hrdiny,a všechno dopadne happyendem.No jasně,vy motouzové,každej film nějak končí,tak proč ne dobře.Až bude všechno končit na hovno,tak tady budete vysírat,proč taky něco nemá happykonec.A Tyler Perry.Já vlastně proti němu nic nemám.Nehraje bůhvíjak,ale že vás sere,že to neni dvacetikilová laťka vod plotu,to nechápu.Je to film,ne konkurz na fotky do magazínu pro teplouše.Ale dost už,film samozřejmě má svý mouchy,ale protože filmovej svět teď jede na obrovskejch kokotinách,tak tohle potěší.80%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak reagoval můj kamarád, když dorazil na Anděla a my ho s =woodym= lanařili do kina. "Já toho mám teď hodně zkouknutýho, kluci" varoval nás. "Neboj, tohle jsi určitě ještě neviděl" vrtal jsem do něj netušíc, jakou nadčasovou pravdu mám, protože tohle, tohle vážně nikdo z nás ještě neviděl, a to už máme prosím pěkně film za sebou... Tuhle jsem u snídaně sledoval předpověď počasí, kde hlásili hustou vánici po celém našem území již od dopoledních hodin a soused si přitom vesele odhrnoval sníh před barákem. Ani to mi však zpětně v porovnání s Cohenovou srajdou nepřišlo tak zbytečné. Když vezmu v potaz bonusové disciplíny, jakými jsou bravurní překlad názvu, neméně výsostný výkon Jeana, který snad už dočista zapomněl na to, že film by krom jeho peněženky měl přinést něco i divákům, a v neposlední řadě brilantně zvládnuté akční scény, při niž jsem sahal do batohu pro Kinedryl, může být celá tahle Vražedná hra ráda, že jsem ji za ty hříšné prachy dohrál až do konce. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Žádná atmosféra, žádný emoce, žádný herecký výkony (až na Jacka ze Ztracených, kterýmu ten návrat z ostrova fakt zamotal kebuli), mentální dialogy a zkurvenej potenciál. Nejvíc mě bavilo, jak režisér dokonale zvládnul ukázat Crossův šestý smysl - řídil se heslem "prostě a jednoduše": Kde si myslíš, že asi je? Cross zamyšleně: Ve vlaku! WTF!!! Jak na to doprdele uprostřed města tak zčistajasna přišel? Intuice? To snad každej vrah jezdí ČD? Kvůli cenám? To by nevysvětlil ani všeprezident Zeman ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Po patřičné analýze jsem došel k závěru, že problém Roba Cohena tkví v jeho vztahu k divákovi. Ten člověk nedokáže pochopit, že na jeho majstrštyky tu a tam zavítá civilizovaný Evropan, který si dokonce všimne logických děr o průměru sloního hřbitova politého hořčicí. Tady není co řešit, Alex Cross je ta nejstupidnější krimoška současnosti, minulosti a s největší pravděpodobností i budoucnosti. Je tak stupidní, že kdybych měl všechny nelogičnosti vypsat do jednoho miloučkého na střed zarovnaného dokumentu, tak by se toho množství písmenek přežral můj sedm set padesáti gigový harddisk a milosrdně si usmažil obvody. Panu režisérovi bych doporučil, aby černouškům koupit kozu, natřel garáž nebo třeba zprznil bércový vřed, hlavně ať už proboha v zájmu úrovně společnosti přestane fušovat do filmařiny. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Manželku režiséra Roba Cohena lze ve filmu zaznamenat v restauraci coby číšnici zvoucí Marii Crossovou (Carmen Ejogo) k jejímu stolu. (Conspi)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama