Reklama

Reklama

13. komnata - Série 6 (2010) (série)


13. komnata Zdeňka Chlopčíka (S06E22)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známý tanečník a obávaný porotce z pořadu StarDance ztratil po rozvodu na mnoho let kontakt s dcerou.  Zdeňka Chlopčíka zná většina národa jako obávaného porotce z pořadu České televize StarDance. Ovšem jeho cesta do StarDance byla plná dřiny na tanečním parketu. Dvakrát byl mistrem republiky v latinskoamerických tancích a deset tancích. Jeho závodní kariéra trvala 32 let.
Společenskému tanci se začal věnovat až v 17 letech a byl úspěšný. Vyhrával soutěže nejen u nás, ale i ve světě. V tomto navoněném světě krásných šatů, úsměvů, noblesy a perfektního držení těla se seznámil i se svou první manželkou, která byla zároveň jeho taneční partnerkou. Zdálo se, že pro Zdeňka byla tou osudovou láskou... Brzy se jim narodila dcera Andrea, kterou Zdeněk zbožňoval. Bohužel do náruče mu tanec přivál další ženy, jedna z nich se stala jeho milenkou a právoplatná manželka trvala na rozvodu. Manželství bylo rozvedeno, a jeho už bývalá žena, se s dcerou odstěhovala do poměrně vzdáleného Sokolova. Zdeněk za dcerkou pravidelně jezdil, bral si ji k sobě, jak jen to bylo možné. Věděl, že udělal chybu ve vztahu ke své ženě, ale rozhodně se nic nezměnilo na vztahu k malé dceři. Bývalá manželka si našla nového partnera, se kterým za čas čekala rodinu. Těsně před porodem byla malá Andrea asi měsíc u otce. Později se však Zdeněk a jeho bývalá žena již nedokázali dohodnout ohledně styku dcery s otcem. Probíhaly různé tahanice, soudy, návštěvy za asistence sociálních pracovnic, nevydařené návštěvy v Sokolově, psychologická vyšetření. Zdeněk to nakonec vzdal, protože se domníval, že se situace zklidní a bude zase všechno při starém. Nechtěl dál dceru vystavovat stresům. V té době bylo Andree asi pět let.
Zdeněk se upnul k tanci. Přes týden tvrdě trénoval, chodil do práce, aby nemusel myslet na svou dceru, což se mu stejně nedařilo. Mezi tanečníky byl již dávno pojmem, ale široká veřejnost ho poznala až díky StarDance, kde zasedá v porotě již od prvního ročníku. Účinkování ve StarDance mu pomohlo znovu navázat alespoň minimální vztah z dcerou z prvního manželství. Celou dobu se ji zkoušel kontaktovat, vždy si nějakým způsobem sehnal číslo mobilu nebo mail, ale Andrea nikdy nereagovala. K navázání kontaktu s otcem Andree dopomohl i její současný přítel. Nyní Andrea už zná celou novou rodinu svého táty (se svou současnou ženou má Zdeněk dvě malé děti), ale čas na to, aby si otevřeně promluvili, do doby natáčení ještě nenastal. Zdeněk sám říká, že se bojí na něco zeptat, bojí se začít vysvětlovat.
Pro Zdeňka je vztah s dcerou z prvního manželství třináctou komnatou a v našem pořadu se ji snaží otevřít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlopčíka mám rád a svým způsobem ho obdivuju. Celý jeho problém byl vystaven jako hollywoodská tragédie a kupodivu na mě fungoval. Smutné je, že v podobné situaci jsou tisíce jiných lidí, kteří však nejsou tak známí. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama