Reklama

Reklama

Taipei 101

(TV film)
  • USA Man Made Marvels: Taipei 101

Obsahy(1)

Taipei 101, jeden z nejvyšších mrakodrapů na světě, měří 508 metrů a má 101 poschodí. Na začátku třetího milénia byl zbudován v tajwanské metropoli, která patří kvůli častým zemětřesením a pravidelným tajfunům mezi nejrizikovější oblasti světa. Vzhledem připomíná Taipei 101 stonek bambusu, a také tak funguje. Každá sekce složité konstrukce působí jako samostatný celek a díky tomu je celá budova pevnější, pružnější a lehčí. Stavba, překonávající množství technických prvenství, posunula malý ostrovní stát na špičku světového stavebnictví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat, až vznikne dokument o Nakheel Tower. :) Ale teď vážně, pokud jde o tento dokument ohledně Taipei 101, tak strhávám jednu hvězdu za málo technických informací k této stavbě. Další pak za opakující se záběry. Jinak doporučuji, po zhlédnutí tohoto dokumentu, použít ještě díl o Taipei ze seriálu 'Engineering Connections'. ()

Reklama

IwoCZ 

všechny recenze uživatele

Dal jsem čtyři hvězdy, ale to spíš jen proto, že k tomuto mrakodrapu mám unikátní vztah. Jinak styl dokumentu se mi zase tolik nelíbí. Je to zřejmě určeno pro televizi a široké veřejnosti a tím pádem člověk zajímající se o stavařinu se toho po pravdě moc nedozví. To ale neznamená, že by člověk neměl obětovat tu hodinku času a podívat se, jak se stavěl tehdy nejvyšší mrakodrap světa v dost nestabilní oblasti. Jinak co se týče seriálu o stavbách Man made marvels, nabízí se zde srovnání s Megastructures a osobně bych spíš doporučil ten druhý. ()

lofa 

všechny recenze uživatele

Skla na této do roku 2010 nejvyšší budově světa umývají 4 party po dvou a trvá jim to 3 měsíce,...až dojdou na konec, můžou začít znovu,....slušná představa :-)) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný dokument o stavbě jedné z největší budovy světa ve městě Tchaj-pej. Údiv a poklona tvůrcům tohoto mrakodrapu. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama