Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREČO LONDÝN?" ,,PRETOŽE V MOJEJ KRAJINE UŽ NEOSTAL NIKTO NA KOM BY SA KŔMIL." __  Nato, že bola Posledná plavba Demeter cez svoju problematickú predprodukciu (o projekte viem aspoň 12 rokov) dopredu vnímaná ako zatratenia hodné dielo, nedopadla až tak zle, hoci menej býva niekedy viac. Previesť dva a  pol stránkový kapitánov denník na plátno v podobe dvojhodinového filmu nie je ľahká úloha a je jasné, že bude na seba baliť mnohé (čitateľovi) zamlčané.  Prekvapivo Demeter na seba nenabaľuje veľa hlúpostí, dokonca so ženským prvkom je tu narábané v rozumnej miere a bez černochov sa už v USA filmy nakrútiť nedajú. Výsledkom je kryštalicky čistá rutina v ktorej je herecky najpresvedčivejší Liam Cunningham, kde je akcia je zahalená hmlou a utopená tmou a ktorú svojim pojatím a atmosférou hravo strčí do vrecka minútová pasáž z Coppolovho Drakulu.  A len tak mimochodom, keď už vedeli načo slúžia bedne s hlinou, prečo ju jednoducho nevysypali do mora a bol by pokoj.   (1333. hodnotenie, 146. komentár k filmu) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KONEČNĚ JSEM SPATŘIL PRAVOU TEMNOTU, KTERÁ SE SKRÝVÁ POD POVRCHEM TOHOTO SVĚTA. ZLO, KTERÉ NEDOKÁŽE VYSVĚTLIT ANI VĚDA, ANI ROZUM…“ Čekal jsem (v rámci možností) atmosférickou „lodní“ podívanou. Což o to lodi si užijeme dosytnosti. Ovšem upír je „jen“ monstrum a námořníci bezmoci. (Ovšem pozor!: Nikdy jsem nebyl námořník, tak já nevím, no…) Jakási snaha provázat příběh s tím od Brama Stokera bych řekl, že se cení, ale na druhou stranu to může bejt i na škodu (ovšem tu zřejmě vyváží onen marketingovej tah). Po hodince to začne bejt svižnější a hororovější. Takže se asi nebudu bát dát ty 3*. P.S.: Uvádět jako předlohu onen román je zhovadilost! Howgh!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o adaptaci kapitoly č.7 z románu Dracula, nazvané „KAPITÁNŮV DENÍK“. Každopádně: „Muže vysokého, hubeného a příšerně bledého“ nečekejte. 2.) Monstrum ztvárnil herec Javier Botet. Zúročil své zkušenosti z hororů „Máma“, „The Conjuring 2“ nebo „Slender Man“. 3.) Film si na sebe nevydělal (rozpočet 45 mil. USD). 4.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Nórsky autor sa rozhodol zmapovať časť knihy o Draculovi, ktorá zatiaľ nemala na filmovom plátne priestor – plavbu lode Demeter z Rumunska do Londýna. Síce si André vybral zaujímavú tému, no tá sa mu stala klietkou. Od začiatku sme vedeli o čom príbeh bude, ako film musí skončiť a kto je za všetkým. Karty musel staviť na postavy, monštrum a atmosféru. Atmosféra mu nadmieru vyšla! Osamelá loď na mori v noci počas búrok a s hmlou. Tam sa nedalo nič pokaziť. Väčšina scén funguje skvelo. Dizajn grófa Draculu mal bližšie k príšere ako k človeku. Pripomenul obrovského, krvilačného netopiera. Jednoducho dal najznámejšiemu upírovi hororovú tvár a ja som spokojný. Vyzeral temne a zlovestne. Dokonca musím pochváliť, že nebral ohľad na deti a ženy. Neostali voči nemu imúnne. Škoda ale, že nám monštrum neukázal v drsnejšom poňatí. Mal k tomu viackrát nakročené, no vždy sa stiahol. Po remeselnej stránke bolo všetko zvládnuté na jednotku. Herecky vymakané, prostredie lode vyzeralo autenticky. Postavy mali rozlíšiteľné charaktery a niektoré aj dosť výrazné na zapamätanie. Na konci si režisér sám podkopol nohy. Trochu prekrútil (doplnil?) udalosti a zanechal priestor na pokračovanie. Ale načo? Však príbeh ďalej predsa poznáme. Vôbec som nepochopil tento ťah. Draculova plavba loďou je na jednu stranu remeselne skvelo zvládnutá, so super atmosférou, postavami a strašidelným Draculom, no na druhú stranu jej chýba hororová brutalita a celkový dojem kazí spackaný záver. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najviac zamrzí že prvých asi 40 minút je naozaj perfektných. Lenže potom sa tam začínajú objavovať diery v logike a pôsobivá atmosféra začína pôsobiť smiešne. A to aj napriek faktu, že monštrum je vykreslené dobre. Mohla to byť celkom zábavná variácia na Vec. A keď už nič iné, mohlo to mať aspoň atmosféru starých gotických románov a mohlo to priniesť množstvo nepríjemných pocitov. Ale sú tam postavy, ktoré sú zbytočné ( Anna) a samotné vyvrcholenie je pozliepane z klišé, ale bez toho aby rešpektovalo príbeh v tomto filme načrtnutý. Pôsobí to hlúpo a nedotiahnuto. A do toho nerátam aj samotný koniec v Londýne. Začalo to výborne a potom ma to permanentne sklamávalo. Bez dôveryhodnej charakterizácie, bez potrebného napätia a bez mrazivých scén. A tá jediná ( s Tobym) je v zásade dôvod prečo to má tú druhú hviezdu. Taký dobrý film to mohol byť. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Snaživá režie, výborný obsazení a překvapivě draze působící výprava se pokoušejí udělat z Demetera skvělej film. Scenárista ale bohužel nedokázal přetavit těch pět knižních stran v něco lepšího, než jenom v rutinní, těžce neoriginální a nudnej horor, ve kterym se víc hraje na laciný jump scares než na atmosféru nebo budování charakterů. A tak impotentní scénář celou tuhle plavbu úspěšně sabotuje se stejnou vervou, s jakou Dracula masakruje posádku lodi Demeter. Kdo čeká Vetřelce na moři, či snad 30 dní dlouhou noc na lodi, bude smutnit nad dobře natočenou sračkou. Raději si znova dejte Coppolův masterpiece nebo výše zmíněné. Zamyšlení: Když si člověk uvědomí, že to mohl bejt psychologickej teror po vzoru Master & Commander říznutej brutálnim upírskym infernem - aniž by docházelo k většímu narušení předlohy, je to skoro na odpad! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Malte od 30. júna 2021 do 1. októbra 2021. (Ronan)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama