Reklama

Reklama

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (408)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená pohádka pro dospělé o každodenním boji dobra se zlem. Tenhle magický osudový příběh, který díky velké lásce překonal propast času se mi vryl pod kůži a do srdce. Přiznám se, že mi při sledování stékaly slzy po tváři, protože jsem se film nechávala unést. Na Colina Farrella jsem si musela zvyknout. Jeho účes byl poněkud neobvyklý. Do role zloděje s dobrým serdcem pěkně sednul. Russella Crowa jako záporáka beru. Házel moc pěkné ksichtíky a mohl být více drsnější a zkeřnější, když byl služebníkem samotného Lucifera. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem mít Zimní příběh rád protože, ač mi nemůže být jeho filmový autor ukradenější, vypadal stejně osobně jako Aronofského opus magnum Fontána a s láskou tvořeným filmům podléhám rád. Na rozdíl od Fontány se ale na Goldsmanově adaptaci podepisuje bytostná nevyrovnanost všech jeho scénářů. Výsledek tak ve filmu působí jako pouhé neuměřené plácání jednoho romantického nápadu na druhý bez téměř jakéhokoli vysvětlení souvislostí nebo důvodů, a vychází z něj jen nijaké vyznění celé pointy a nesmyslné, rádoby poetické chování všech zúčastněných hraničící se sebeparodováním. To, že jsem se u celého filmu užíral nudou ten veskrze špatný dojem jen podtrhuje a o něco výš hodnotím vlastně jen kvůli krásné J. B. Findlay a standardně sympatické Jennifer Connelly. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Já vím, jedna hvězda? Kdo to neviděl, nepochopí a asi si o mně nebude myslet nic hezkého, ale já skutečně blbější film neviděla pěkně dlouho. V tom filmu není ani jedna minuta, která by dávala smysl. Od začátku do konce divák nepřestane kroutit hlavou, špatně natočené a ještě hůře napsané. Tolik scén na hranici parodie pohromadě jen tak nenajdete. Škoda dalších slov, ono se to ani popsat nedá, to se musí vidět. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který může být hodnocen jednou nebo pěti hvězdičkami, neboť o zážitku rozhoduje přístup. Pokud k němu budu přistupovat jako k matematice bude pro mě utrpením. Příběh je nelogický jako celek i každý okamžik zvlášť. Od plaváčkovského prologu, přes svérázné pojetí tubery, kde realitě neodpovídá jediný prvek, nesmyslná a nikým nedodržovaná pravidla boje andělů a démonů, nesmyslného Willa Smitha, hlouposti v logice, časové posloupnosti, i jednotlivých situacích a dialozích, které scénář deformuje a kroutí tak, jak mu vyhovuje bez ohledu logiku. Nebo si toho nemusím všímat a mohu k filmu přistoupit jako k poezii. Jako k nádherně emotivní básni, která odvrhla okovy logiky a zemské přitažlivosti, aby mohla na křídlech fantazie přinést příběh o zázracích, o hvězdách, o věčném boji dobra se zlem, andělech a démonech, o tom, že lze někoho milovat tak bezmezně, že nemůže zemřít. Volil jsem druhý přístup a film se mi bohatě odměnil. Nabídl mi několik čarokrásných slok, magickou atmosféru, vrchovatě emocí a nádherných scén, které vhání slzy do očí. Ať už je to aktivování spícího agenta v knihovně nebo polibek pro zakletou princeznu. A k tomu jako bonus okouzlující Jessicu Brown Findlay, která má daleko do klasických hollywoodských fiflen a vyzařuje tolik energie, že jsem se nedivil tomu, že se musí občas jít zchladit. Film, kde si zkrátka můžete vybrat. Roztrhat ho na kusy argumenty, nebo se vznést na křídlech emocí? Matematika nebo poezie? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem tomu zdejšímu hodnocení nechtěl uvěřit a tak jsem investoval dvě hodiny k tomu, abych se kochal úplně zbytečným filmem, kterej v sobě má všechno, co by dobrej film měl mít. Muziku od Zimmera nebo herce jako Farrell, Crowe nebo Connelly. Výsledek je ale tak debilní, že podle mě i samotní herci se za něj styděj. To fantasy je tady fakt na místě a romantický vlastně taky. Je to takovej Titanik bez lodi s prvky fantasy a s tuny nesmysly. Děs, běs. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy Marka Helprina „Winter's Tale“ z roku 1983. (R´Hell)
  • Na výrobu vizuálnych efektov bola najatá firma Rhythm and Hues, ktorá však v roku 2013 skrachovala. Dokončiť ich preto musela iná - Framestore. (misterz)

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama