Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

uiu 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na další duchařinku typu Záhada Blair Witch a dočkala jsem se totální nudařiny. Dva sourozenci chtějí natočit něco o dívce, o které traduje legenda, že se zjevuje v místním lese. Natáčí tedy každý krok, což po půl hodině stopáže o ničem začne hodně vadit. Pak se konečně začne něco dít (v hlavní roli pes), jenže pak se zase nic neděje. Když nakonci lítají s kamerama po lese, čekáte, kdy konečně přijde lekačka, bubák nebo jakýkoliv náznak strachu pro diváka, jenže toho se nedočkáte. Úplný závěr filmu má přetočit zápletku, nejspíš šokovat diváka, pro mě nelogické, zbytečné a hloupé. (SPOILER: Schyzofrenní vražedná žena má šťastné manželství a 3 děti) PS: Dvakrát jsem musela stlumovat zvuk, protože ječení a pištění hlavní hrdinky bylo nesnesitelné. Nevadí mi, když se v hororu ječí, dodává to na atmosféře, ale tohle bylo vážně moc a ještě k tomu naprosto zbytečné, tedy ve chvílích, kdy nám kamera neukázala, proč ječí. ()

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

Největší problém Atrocious je dle mého to, že film nemá na svojí délku hodiny a čtvrt dostatečné množství náplně. Většinu stopáže pak zabírá chození po lese, což dokáže průměrného diváka (rozuměj diváka nafandícího žánru FF) nepříjemně odradit. Mně osobně to nevadí. Viděl sem ručně točené filmy různých kvalit a jsem proto zvyklý, na to co se má stát čekat. Trpělivě a bez toho abych se naštval. A určité kvalitní a momenty se tomuto kousku vytknout nedají, dokonce i poměrně dobře a atmosféricky natočené lekačky. Určitě tři zasloužené hvězdy. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to tak špatné, jak by nasvědčovalo místní hodnocení. Já mám tyhle found-footage horory dost v oblibě a přestože jejich kvalita bývá kolísavá, většinou mě dokáží zaujmout. Faktem ale je, že se tento španělský horor dal udělat mnohem lépe. Kdyby měl plynulejší děj, který by se neposouval skokovitě sem a tam, bylo by to určitě zajímavější a divák by se do toho ponořil mnohem hlouběji. Takhle jen sledujeme, kterak sourozenci pobíhají po zarostlém bludišti, občas něco někoho vyleká, ale nic strašidelného na tom není. Celý film vyvrcholí docela povedenou pasáží v domě, kterou ovšem filmaři opět hrubě odflákli, protože – pozor SPOILER – třeba když se Cristian zabarikáduje nahoře v pokoji, člověk očekává nějakou úžasnou scénu, kdy se to „něco“ bude snažit dostat dovnitř – ale ono nic. Místo toho se objeví nápis „3. dubna 2010, 5:30 ráno“, čímž děj poskočí o několik hodin dopředu – ale co se tam dělo v noci?!? Pak to samotné, možná až příliš světské vysvětlení celého případu mě trošičku zklamalo, já bych to asi spíš nechal na té záhadné, ztracené dívce z legendy, ale budiž. Celkově tenhle film ale něco do sebe má, byť je to dílo pouze průměrné, a to i v rámci svého žánru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Atrocious“ se tak drží klasického trendu found footage filmů a snaží se o to, aby se děs na diváka přenesl tím, že on se prostřednictvím ruční kamery stane součástí děje. Na mě tohle prostě nefunguje a já se součástí děje nestávám. Naopak, začíná mě tahle kamera opravdu odpuzovat a já nejsem schopen už pochopit ten efekt, pro který je nadále tak používána. Mlad – a možná nejen mladí filmaři – top ale dál budou zkoušet. A třeba se jim příště podaří, aby mě opět trochu vyděsili. V tomhle případě ale nikoli. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konce, tak je to na odpad. První půlku filmu zde všichni chodí s kamerou a nic se neděje (jenom na začátku se dozvíme nějakou legendu a to je všechno) a v druhé se jenom nesmyslně pobíhá s kamerou po lese. Napínavé to není, atmosféru to taky nemá, postavy jsou nezajímavé, fakt, kromě těch posledních 10 minut to za nic nestojí. Navíc je to i celkem amatérské, vzpomněl jsem si přitom na jiný horor, Yorktown, ten sice není found footage, je strašně amatérský, ale i ten líp fungoval, než Atrocious. A to Španělé zrovna špatné horory nemají, no, tohle bylo špatné i na found footage. 1* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama