Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 4
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 4

Recenze (104)

andaa 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech naprosto super! Pro mě je to taková nostalgie z dětství, kdy se celá rodina za každé situace večer sešla a sledovala tyto naftové magnáty a jejich intriky. Je to základ soap-operas, kde ale nespí každý s každým a pointa není v záměně nemanželských dětí ve všech generacích. A v podobném duchu se pokračuje po více než 20 letech. Všichni noví hrdinové vypadají velice zajímavě a i hrají dobře, otázkou je, jestli to nebude až moc přehnané, když je jen pár dílů. Zatím se to ovšem rozjíždí ve velkém stylu, s excelujícími starými herci a jejich postavami. Jen škoda, že už zemřela Miss Ellie a Jock, které jsem měla moc ráda. Potěší i moderní technika, krásná auta a to zasazení do vpravdě moderní doby. Mě to prostě baví. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No na novém seriálu je dobrá jediná věc - znělka, připomínající někdejší legendu mezi seriály/soap operami. Na druhou stranu, tvůrci se evidentně snažili, aby pilotní díl neodradil - do padesáti minut nacpali tolik událostí, jakých jsme se dřív dočkali nejmíň v tuctu dílů. Potěší znovuzrození J. R., výborný vzhled Sue Ellen, zamrzí trapný motiv Bobbyho nemoci, a mladí... ti mají do "starých" hodně daleko. Sympatická je snaha scénáristů z Johna Rosse vykutat ještě větší svini, než (jsme doufali že) byl J. R., trapná je naopak postava zhrzené Christopherovy lásky Eleny (Torettova sestra z Rychle a zběsile) a jejího (jakože) předchozího vztahu s mladým adoptivním synkem mladšího Ewinga. Naopak moc dobře se kouká na Julii Gonzal. Sledovat to určitě nebudu, ale druhý díl se ještě pustit dá. 2* a z úcty k třem jmenovaným legendám 3. ()

Reklama

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Po závěrečném, desátém dílu 1. série mohu říct, že si seriál zachoval úroveň a hlavně je důstojným pokračováním seriálu původního. Herci z původní série jsou skvělí, bez nich by seriál neměl šanci. A J.R. je prostě J.R. jako byl vždy. Druhá série byla právě odsouhlasena, takže se těšme na další díly. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Dallas se sice zkouší tvářit jako legitimní potomek původního seriálu, ve skutečnosti ale jde o charitativní akci na podporu neherecké omladiny, kterou vykopli z nejnovějšího venezuelského teledíla, a kteří by jinak museli somrat pod mostem nebo šlapat (vodu v dalším díle Aligátora). Udílím 2* za účast Bobbyho, Sue Ellen a kdysi milovaného „Džejára“ (R.I.P.). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dallas navždy zostane televíznym kultom. Pochopiteľne, myslím na seriál, ktorý uzrel prítmie obývačiek už v roku 1978 a mnoho rokov ponúkal nevšedné zážitky s najväčším televíznym gaunerom J.R. Ewingom. Ako to už v seriáloch býva ( nemyslím teraz predčasné ukončenie z dôvodov nízkej sledovanosti ), pribúdajúcimi dielmi úroveň klesá, ale i tak mal Dallas obdivuhodný počet častí. Nový Dallas to určite nestretne... ale po prvej sérii ( 10. častí ) som nadmieru spokojný. Hrajú tu starí známi ( Hagman, Duffy, Gray ), kontinuita je teda zachovaná a nové tváre sú vhodne vybrané. A to najhlavnejšie... príbeh ako taký funguje. ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Linda Gray ztvárnila alkoholičku Sue Ellen natolik věrohodně, že byli někteří diváci přesvědčeni, že je alkoholikem i ve skutečnosti. Přitom se však jedná o abstinentku. Ke skvělému výkonu alkoholem ovládlé osoby se inspirovala i od své matky Marjorii, která začala pít ve chvíli, kdy se musela vzdát baletní kariéry. (Mafyn)
  • Brenda Strong (Ann Ewing), Josh Henderson (John Ross Ewing) a Jesse Metcalfe (Christopher Ewing) si zahrali už v seriáli Zúfalé manželky (od r. 2004), napriek tomu sa v ňom Henderson a Metcalfe neobjavili v spoločnej scéne. (m.a.t.o.)
  • Výkonná producentka seriálu, Cynthia Cidre nemala veľký prehľad o deji pôvodného seriálu Dallas (od r. 1978). Keď ju však štúdio Warner Bros. najalo na produkciu novej série, poctivo začala sledovať staré epizódy, aby sa zžila s dejom a jednotlivými postavami. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama