Reklama

Reklama

Freaky Deaky

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý odborník na pyrotechniku, nyní policista Chris Mankowski (Billy Burke), se snaží vyšetřit případ znásilnění. Jenže na povrch toho vypluje mnohem více a začínáme být svědky propletených situací. Pomsta je zde na denním pořádku, příležitostně se ukáže i smrt. Obstojí Mankowski ve složité situaci? (MMR)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

verbal 

všechny recenze uživatele

Už samotné "Fryki Dyki" zní jako zoufalá žádost o služby zfetované, cigánské štětky! A přesně v tomto duchu se toto veledílo i odvíjí! Pomatená, debilní retrosračka, plná ohyzdného, otylého kataristy a neherce Emdžej Vajta a dávno mrtvého Slejtra, v níž pro nezhuleného negra stojí za pozornost snad jen opravdu pěkné pipky a opravdu hnusná auta. Soudnému divákovi doporučuji před projekcí smíchat jedna ku jedné konopnout drť se šalvějí divotvornou, vyinhalovat, pro jistotu ještě zobnout nějaký ten barbiturátek a pokud to budete mít po dvaceti minutách chuť otráveně vypnout, celý postup znovu zopakovat. S čistou hlavou se to fuckt nedá! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stary Walter Matthau natocil len 1 film z  roku 1960 - a potom uz bol len pred kamerou. Jeho syn natocil tuto planobu Fryki Dyki. Uz len samotny nazov znie hrozostrasne a hrozny je i cely film. Bolo mi uplne jedno kto na akej strane stojia ci zlo bude alebo nebude potrestane. Napokon filmov, kde dobro zvitazilo je podstatne viac a omnoho kvalitnejsich nez tato zlatanina   : 8 % ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zlatá sedmdesátá léta. Drogy, sex, velké peníze a zločin ve filmovém průmyslu. Vše se točí kolem milionářského producenta (Crispin Glover s dlouhovlasou parukou), který se stal terčem vydírání mladé spisovatelky (neokoukaná sexice Breanne Racano) od níž má odkoupit filmová práva na její knihy a která se spojila s trhlým odborníkem přes filmovou pyrotechniku (nemožný Christian Slater pro změnu s parukou a s culíkem). Producent má ještě bratra (překvapivě zajímavý komik Andy Dick) na kterého žárlí a kterého nechá odstranit. Pak tady máme čerstvě suspendovaného policejního seržanta ("twilightovský" Billy Burke), který se zase pro změnu spojí s druhořadou herečkou (lepá Sabina Gadecki), která k němu přišla ohlásit znásilnění. A aby to nebylo málo, tak se o producenta stará černoch (snaživě nehrající Michael Jai White), který se chce dostat na čelní místo jeho případné závěti. Obávám se, že tenhle film navzdory svému volně přeloženému anglickému názvu, přílišné "čoro-moro" u diváka nevyvolá. Motivace a jednání postav či jejich přinejmenším podivné spojení, to vše mně přišlo poměrně prázdné. Nebylo jasné proč je tahle postava ve spojení s touhle postavou a co jim to vlastně přináší. Film si chtěl zřejmě zachovat jakýsi nadhled, ale copak šlo brát postavu producenta vážně, když ji hraje Crispin Glover?! A navíc Charles Matthau není ještě dostatečně vyzrálý režisér, aby si takový nadhled mohl dovolit. Ani technická stránka filmu nebyla nijak úchvatná a spadala do nižší kategorie. Bídný vizuál a ještě bídnější technické provedení dvou okatě digitálních výbuchů mnoho rozruchu nenadělá a jinak je film zcela prostý jakékoliv akce i napětí. Rovněž výprava neevokovala příliš sedmdesátá léta. U černochů se nasadil afro účes a po ulicích se moc rozhlédnout nešlo, protože kamera šikovně maskovala nízký rozpočet, a tedy nedokonalou výpravu. Ve výsledku film nudil a působil hodně uspávacím dojmem. Režisér prokázal dobrý vkus snad jen v případě výběru ženských představitelek. Film si zkrátka hrál na něco na co od počátku evidentně neměl a nestačil. Mé hodnocení: 40% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Čoro moro zpočátku nudí, pak zaujme, pokud se teda vyznáte v postavách. Příběh celkem propletený a až v druhé půlce filmu jsem poznal, kdo na jaké straně stojí a na konci se to jasně ukázalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V současné době je naprosto běžené, že se točí kriminální filmy, které jsou, spíše než napínavé, humorné. Trend je poměrně logický. Lidé se chtějí bavit. Chtějí od svých všedních starostí odskočit k něčemu, co jim nebude příliš zatěžovat hlavu. Takové filmy mohou být skutečně zajímavé. Stačí pojmout klasický kriminální film trochu jinak a hned to vypadá, že sledujete něco originálního. Přístup využil například William Friedkin ve svém snímku "Killer Joe". Příkladem takového filmu může být "Naboř a ujeď", což už je komedie prvoplánová. Záleží pak hodně na scénáři a na tom, jak se humor vlastně pojme. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/freaky-deaky-2012-55.html ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle stejnojmenné novely Elmora Leonarda. (Timy68)

Reklama

Reklama