Reklama

Reklama

Nájemný vrah Jimmy splní svou zakázku a se svým parťákem zabije terč. Ten byl ale shodou okolností kdysi polda a na vraždu je nasazen jeho bývalý parťák Taylor z Washingtonu. Mezitím navíc někdo odpraví Jimmyho parťáka a pokusí se zabít i Jimmyho. Zdá se, že někdo nechce, aby existovaly důkazy o nájemné vraždě bývalého policisty. Taylor rychle přijde na to, jak se celý případ mohl zhruba odehrát. Kontaktuje proto Jimmyho a nabídne mu spolupráci, nejde mu o jednoho nájemného zabijáka, chce dostat velkou rybu. Ty, co to celé objednali... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (581)

InJo 

všechny recenze uživatele

Chabý televizní look tomu upírá veškerou atmosféru (a že ji režisér stylových tvrďáren Walter Hill kdysi uměl jako málokdo, viz 48 HODIN, EXTRÉMNÍ PŘEDSUDEK, POSLEDNÍ ZŮSTÁVÁ aj.). Jinak je to ovšem do dnešní doby zasazený 80's akčňák se vším všudy - jednoduchá zápletka, drsný hláškující hrdina, jeho sympatický parťák, nelítostný záporák, hodně (tradičně nasnímané) akce, krve, násilí a trocha té ženské nahoty. ;-) Název filmu je oprávněný (kulku do hlavy tu schytá asi polovina lidí) a trojice Stallone/Kang/Momoa to drží po celou dobu ve vodách příjemného nostalgického béčka na jedno použití. 60 % ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to i o něco víc než Arnoldův návrat v Last Stand. Stallone je tu super nabušenej, vypadá mladší než v poslednim rockym nebo rambovi a s nikym se nesere. Ten jeho parťák mi nevadil, ale původně plánovanej Thomas Jane byl lepší volbou a záporák Jason Momoa překvapil...myslel sem si že to bude nějakej prkennej obr a je to celkem sympaťák. Jestli se vám líbilo třeba Sejměte Cartera se Slyem, tohle se vám bude líbit ještě víc. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Velkolepý návrat pana Kopce, kterým si otírá koule o hlavu všem těm kašpárkům, co se snaží v dnešní době plagiátovat staroškolské klasiky. Když ty osmdesátky nemáte v sobě, můžete si holt do Rudého úsvitu oči vykoukat nebo Skončit s Arniem v nějaké nudné prdeli debilního Džekese. To pan Kopec je jinačí frajer a dokazuje, že když se za každou cenu nesnažíte točit film pro náctileté kokoty, dostanete Sláje v pohodě zpět do polohy všech těch Kober, Specialistů a Nájemných vrahů, aniž byste v jednadvacátém století působili trapně či kýčovitě. A i když Sláj nebyl pár let guvernérem Mumulandu, tohle je grandiózní kambek se vším, co kdy dělalo Ramba Demolišnmenem. Konstatntní úšklebek ochrnutého baseta, co sexy barytonem cedí přes tvrďácky sevřené rty přehršel hlášek suchých jako pysky farní posluhovačky, sebevědomí katalogového drsoně, u kterého od začátku víte, že si dá nakonec xnídani i toho dvoumetrového Conana, aniž by mu ten jakkoliv pomuchlal jeho atrofovaným svalstvem k prasknutí nacpané sáčko a v neposlední řadě fantasticky přímočarý a nabitý děj, prostý jakýchkoliv análních kudrlinek pro hloubavé, artové hnědopichy! Prostě něco, co přinutí každého obstarožního otyloně zamáčknout nostalgickou slzu a vrátit se k boxovacímu pytli a do fitka, aby ještě alespoň trochu zkusil za zvuků Tygřího oka prokrvit své povislé bicáky a zahýbat kozama. Samozřejmě, aniž by vyflustnul z levého koutku to frajerské párátko. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film, který drží nad vodou Sylvester Stallone, jenž dokazuje, že i ve svých letech má stále tomuto žánru co nabídnout. Snímku nelze upřít údernost v akčních scénách, atmosféra, zajímavé hlavní hrdiny a prostředí, ovšem tak nějak na mě Jedna mezi oči nezapůsobila tak, abych si ji chtěl v blízké budoucnosti zopakovat. Možná, že jsem po Expendables čekal něco víc... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledných stalloneoviek, na aké sme boli zvyknutí z osemdesiatych rokov. Sylvester sa dostal do najlepšej formy za posledných desať rokov a tak je to treba zúročiť. Za každú cenu. Nevadí, že scenár je nahovno, hlavne že vidíme Stalloneho v plnej kráse, s kvérom v ruke, odhodlaného dokázať, že má na to postaviť sa záporákom ako pred tridsiatimi rokmi. Nekompromisné postupné vymazávanie všetkých postáv, ktoré sa objavia pred kamerou, akcia síce mohla byť trošku divácky prístupnejšia a final-fight mohol mať lepšie vygradovanie, ale kašľať na to. Pokiaľ nemáte problém vychutnať si akčné béčko v plnej kráse, tak smelo do toho. 70%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Pôvodný režisér Wayne Kramer obsadil do jednej z hlavných úloh Thomasa Janea. Po jeho odchode požadoval producent Joel Silver preobsadiť Janea hercom inej farby pleti. Úlohu nakoniec získal Sung Kang. (m.a.t.o.)
  • Po snímku Zabijaci (1995) sa jedná o druhý film, kde Sylvester Stallone hrá nájomného vraha. (chochi18)
  • Film měl původně plánovanou premiéru na jaro 2012. (S.U.E.S.)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Rambo ještě neřekl poslední slovo

Rambo ještě neřekl poslední slovo

09.03.2012

Alespoň to tvrdí Sylvester Stallone, který v aktuálním interview prohlásil: „Umírám touhou natočit dalšího Ramba. Bude v Arizoně blízko hranic a pojede do Mexika. Nemyslím si, že se bude s Mexikány… (více)

Postradatelní drtí kosti v Číně

Postradatelní drtí kosti v Číně

27.08.2011

Natáčení The Expendables 2 začne 19. září v Nu Boyana Studios v Bulharsku. Zdá se ale, že štáb si odskočí na několik dní i do Číny. Produkce totiž vyjednává s čínským distributorem, což znamená i… (více)

Reklama

Reklama