Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z dílny režiséra kultovního seriálu Trailer Park Boys Mikea Clattenburga pochází akční válečné drama, které se v loňském roce stalo kanadskou filmovou událostí roku! Přispěl k tomu také bezchybný výkon NICKA STAHLA, jenž se proslavil především rolí Johna Connora v celosvětovém hitu TERMINÁTOR 3: VZPOURA STROJŮ. Snímek vypráví příběh investigativního novináře Lukea (Stahl), který se vydává po stopách koaličních odstřelovačů, obviněných z mrzačení mrtvol v Afghánistánu. Jeho článek je ale v rodné Kanadě okamžitě smeten ze stolu a Lukeovi nezbývá než se vydat hledat pravdu na vlastní pěst. Začíná cesta plná smrtících nástrah, která přimrazí diváky do sedadel svou aktuálností a odvahou, s jakou tvůrci odkrývají pozadí válečného konfliktu i světa novinářů v přední linii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

No jak někde slyším Vapet, nebo Řitka video, tak jsem ve střehu a opět se mi potvrdila úděsná kvalita produkce jedné z těchto firem. Film ani nezasluhuje pozornost, natož můj další čas na psaní komentáře. Sonda do života konzumentů hašiše a honbě za prsty, to opravdu není nic pro mne. 20% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Nad Afghánistánem bývá nebe jasnější. Luna splývá s ránem a je ještě krásnější. '' Jak zpívá Daniel Landa, pardon ehm vlastně kouzelník Žito 44.... ------------------------- Přiznám se, že jsem do filmu šel předem s despektem. Očekával jsem afghánskou obdobu Křestu ohněm (2005). Výsledek mne celkem mile překvapil a peklo se naštěstí nekonalo. Jedná se o válečné drama jehož hrdinou je válečný korespondent a rovnou říkám, nějaké velkolepé bitevní scény tu opravdu nečekejte. Rešisér si vystačil dohromady s dvaceti herci, ale ději komorní ráz nijak neškodí. Divákovi je nabídnut trochu netradiční pohled na Afghánistán zmítaný po staletí nepokoji a konflikty. Jejich příčiny místní nechápou a jak řekl hlavní hrdina, největší chyba koaličních jednotek byla v myšlence, že se dá Afghánistán změnit.... a tak se tam teď místní i jednotky aliance snaží jen přežít. Navíc v Afghánu není nic takové, jak na první pohled vypadá a ,, jeden instalatér je víc než stovka sniperů ''. ... - Film je plný nádherných scenérií čarokrásných hor a prašných cest a kdyby v této zemi neplatilo tolik rozdílných zákonů, jistě by stála za vidění.... Herecké výkony jsou velmi dobré, hlavní roli si střihl Nick Stahl (ano, ten mladý zhroucený vojín z Thin Red Line). Slušný průměr, který stojí za vidění. Dávám tři uříznuté prsty .-) * * * ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k místnímu hodnocení jsem byl filmem mile překvapen. Když se píše drama, tak jsem čekal drama, ne akčňák ála Blackhawk Down ani absurdní drama ála Jarhead. I takovýmhle málem se dá říct mnohé, třeba že už to mu stejně nikdo nerozumí a pořádně ani nikdy nerozuměl, a že je třeba více keramických mís. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Asi najdôležitejšou výpoveďou filmu je myšlienka, že mnohokrát vidíme len to čo chceme vidieť a veríme tomu čomu chceme veriť. S pravdou to však nemá nič spoločné. ()

markyzgero

všechny recenze uživatele

afghan lukea musíte brát prizmatem mikea clattenburga a teprve potom oceníte jeho kvality. stejně jako kanadská armáda, stejně jako trailer park boys, ani on neni hybatelem dějin, jen se snaží najít svý místo na slunci a chce to místo urvat s veškerou ctí, co je mu k dispozici. bez patosu, občas s nějakym tim přesahem a citací, kterejch je tam mraky. jasně, že hlavní hrdina dojde katarze s trochou tý teplý lidský polívčičky, ale zároveň je to čistá hra na válku tak, jak jí hrajou válečný zpravodajové v honbě za příběhem. afghánistán nikdy nebyl civilnější a to myslim jako největší pochvalu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Britská Kolumbia a Nové Škótsko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama