Reklama

Reklama

Behemot

(TV film)
  • Česko Behemot: Bestie z podzemí (více)

Obsahy(1)

Seismoložka Emilly přijela zkontrolovat probouzející se sopku. Narazí ale na starodávný portál, kterým se chystá na zem vstoupit bájná stvůra... Hora Lincoln, čnící nad městem Ascension, je spící sopkou, ale poslední dobou dochází k častým otřesům. Právě při jednom takovém přestane parta lesních dělníků pracovat, neboť je otřes silný a na jednoho z nich, na Joa, spadne větev. Thomas Walsh, který má partu na starost, zjistí, že má Joe jen zlomenou nohu, a tak jde pro auto. Když však Joa naloží, zjistí, že je Joe mrtvý. Thomas to nechápe a zaveze na místo, kde se vše událo, místního šerifa, jehož pes začne na daném místě usínat. Naštěstí přijede Emilly Allingtonová, která jim vysvětlí, že do metru nad zemí je v celé oblasti oxid uhličitý, a psa rychle vezmou do náručí. Emilly pochází z Asceinsionu a šerif je její strýc, kterému Emilly vysvětlí, že přijela zkontrolovat dva seismologické měřáky, které za poslední měsíc naměřily velmi vysoké hodnoty. Thomasovi dojde, že byl Joe otráven, a druhý den ukáže Emilly Thomasovi satelitní mapu, kde je zaznamenána silná podzemní teplota postupující k vrcholu hory. Emilly se vydává zpět na Lincoln, ale nechce, aby šel Thomas s ní. Thomase osloví Jack Murray a žádá ho o doprovod na horu Lincoln, kde má jejich společnost vybavení s daty o seismologických aktivitách. Zatímco Thomas ani Emilly nemají tušení, co stojí za otřesy, Thomasův otec, William, varuje šerifa před probouzející se zkázonosnou nestvůrou, zvanou Behemot. Grace s Thomasem slýchávali o Behemotovi, ale byli přesvědčeni, že jde jen o výplody fantazie jejich otce...

Na horu Lincoln se vydala také Thomasova sestra Grace se svým přítelem Jerrodem a chtěli zde i přenocovat. Na to však již nedošlo, protože je vystrašila obří nestvůra vystupující z hory, a oba se dali na útěk. Emilly našla Thomase s Jackem a potřebuje se rychle dostat do města, aby donutila šerifa evakuovat obyvatele. Thomas nasměroval Jacka k místu, kam chtěl dojít, a jede s Emily do města, kde šerif opravdu obyvatele požádá o rychlé opuštění města. Thomas se od otce dozví, že Grace šla tábořit na horu Lincoln, a vydává se opět na nebezpečné území v doprovodu Emilly. Společně najdou Jacka, který je zraněný, ale odmítá se vrátit bez přístroje, pro který přišel, a záhy se všichni setkávají s nestvůrou. Nestvůra usmrtí Jacka, který ještě stačí Thomasovi říci, že přístroj, který hledá, je zbraň proti nestvůře. Emilly s Thomasem najdou zbraň i Grace, ale bez Jerroda, toho nestvůra spolkla, a spěchají k lesní správě, odkud chtějí odletět vrtulníkem. Všichni se k vrtulníku dostanou, Grace s Emilly vrtulník nastartují a Thomas odstřelí nestvůru vylézající z hory... (TV Prima)

(více)

Recenze (36)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja by som to prekvapivo nevidel tak úplne čierne. Je to síce štandardne natočená televízna prkotina, ale samotný nápad je zaujímavý a pomalý rozbeh kde to dlhý čas vyzerá na ohrozenie zemetrasením a oxidom uhličitým tomu prospieva viac než keby tam celý čas pobehoval nejaký lacný digitálny ozembuch a sápal sa po ľuďoch. Inak to ale trpí bežnou paletou televíznych nešvárov, chudobným vizuálom počnúc a rutinným scenárom končiac. V mestečku samozrejme žije starý blázon ( bývalý fajčiar z Aktov X ) ktorý stále bľaboce o pomste strašnej obludy, ale každý mu len odporučí aby žral tabletky na upokojenie a držal pysk. A keď sa obluda konečne ukáže v celej svojej špatnosti, je to naozaj biblicky monštrózna bedňa, ale bohužiaľ v rámci onoho scenára aj veľmi hlúpa a aj keď je veľká ako hora, tak jediné na čo sa zmohne je plácať chápadlami po pár mravcoch ( rozumej ľuďoch ) čo sa špacírujú po úbočí. A potom schytá ranu bazukou a apokalypsa sa tradične nekoná. Podľa mňa to malo väčší potenciál, len by to chcelo konečne sa oprostiť od povinného nevzrušivého klišé a drístov a zahrať na strunu halucinačnej paranoje a depresie, kde nie je nič isté. ()

Taffey odpad!

všechny recenze uživatele

Každou další minutu jsem nenáviděl všechny ženské ve filmu vic a vic. Jedna tupější, nez druhá a druha6 víc, než třetí. Takové uřvané hysterky, to jen tak člověk nevidí. Strašný film. Je neuvěřitelné, že ještě dnes někdo něco takového natočí. Dva druhy filmů poznám na první pohled. Německý a kanadský. Jak je tam Kanada, ue to vždy takový humus . ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby z tohoto filmu udělali jeho tvůrci raději jen klasický nízkorozpočtový katastrofický film, dopadl by v očích diváků možná o trochu lépe. Bohužel aby splnili kvótu pro Maneater film Series, museli do něj zaimponovat i sci-fi hororové prvky a tak na nás v několika záběrech vykoukne z hory i obří mýtický tvor, který má ovšem do Behemota z legend opravdu daleko. Jeho přítomnost tu byla dle mého naprosto zbytečná – nevyužitá a bez těch pár útoků obřích chapadel bych se klidně i obešel. Většina děje se stejně točí jen okolo otřesů, gejzírů smrtícího oxidu a pobíhání po lese a horách. Což o to, samotná kanadská krajina byla pěkná, ale po chvíli začne ta třepotající se kamera dost nudit. A aby toho nebylo málo, tak sledujeme půlhodinový „nervy drásající“ boj o přežití servírky a fotříka hlavního hrdiny v polo propadlém baru, který ovšem postrádal potřebnou dramatickou atmosféru a spíš to bylo jen další nudné natahování již tak nepříliš záživného děje. To už se raději měli věnovat více lince s dcerou (sestrou) a jejím borcem, kteří i se i přes ty otřesy vydali do hor – užít si trochu romantiky. Bohužel žádná erotika, žádné drsnější scény (kromě mrknutí oka a rádoby zoufalého boje o život nad dírou v zemi a cvakajícími čelistmi). Prostě jen hromada nezáživných dialogů, zbytečně natahovaných scén a marná snaha o dramatičnost. Slabých 30% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Behemoth a) Hebrejská personifikácia Satana v podobe slona. b) Poľská black/metalová kapela c) Veľmi zlý SyFy film. Film, ktorý pozostáva s neustáleho pobehovania a telefonovania. Film, ktorý láka fanúšika monster béčok svojim retroobalom a do neba volajúcim cool názvom. Problémom však je samotná projekcia. Projekcia, ktorá neuspokojí ani toho najbenevolentnejšieho fanúšika tohto filmového subžánru. Za prvé, Behemota je vo filme vidieť celkovo asi len v troch záberoch. Za druhé, na to ako je až zbytočne prerastený zlikviduje až (bacha na spojler) jediného človeka. Ľudia od SyFyčka to pre tento krát pekne domrvili. Viac sa efektami zamerali na okolité lámanie cesty či dôsledky zemetrasení, ako samotnú podstatu. Druhá obrovská chyba bol angažmán režiséra, a Davidove nepochopenie cieľu filmu. Neviem či to bol jeho pôvodný zámer, ale pochoval film svojim až nadľudským ukoučovaním ochotníkov. Náplasť vo forme jačiacej blondýny, jačiaceho monštra či stupídnych dialógov bola slabá a nevýrazná. Film všetky kinematografické MEGAtvory neohrozil, ale možno získal štatút najväčšej. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film začíná zajímavě. Hora, příroda, zemětřesení, mrtvá expedice...pak se vše ale zvrtne v jakousi pohádku Za humny je drak. Jediný pošahaný dědek v celém městě ví oč jde, jenže ho berou jako blázna a tak každý, koho potká mu sdělí: "Vezmi si tabletky". Tato věta se ve filmu opakovala minimálně 10x. Prostě film o ničem, takže za přírodu dávám 20%. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama