Reklama

Reklama

VOD (1)

Nemůžeš změnit vítr, ale můžeš otočit plachty... Cate McCallová je právnička, léčící se alkoholička. Odešla se zavedené právní firmy a nyní žije sama, manžel se s ní rozvedl a čtyřletá dcera byla svěřena do jeho péče. Cate si uvědomuje, že by o dceru mohla úplně přijít a tak se snaží napravit. Také je jí, v rámci podmínky od sociálky, svěřen případ odsouzené ženy Lacey. Ta sedí za údajnou vraždu kamarádky. Cate chce případ odmítnout, ale nelze jinak, než přijmout, a tak se s pomocí svého asistenta Bridgese snaží dokázat, že Lacey je nevinná, i když o tom vlastně sama přesvědčena není. V mezidobí navštěvuje Cate sezení s léčícími se alkoholiky a snaží se věnovat dceři, jak je to jen možné a kdy jí to manžel umožní. Jenže případ vražedkyně Cate pohltí, začíná jim být posedlá, nestíhá domluvené časy návštěvy dcery, ale u soudu se jí daří. Vyvrátí a znevěrohodní Laceyno odsouzení a žena je propuštěna. Cate cítí vítězství, avšak jen malou chvíli. Cate postupně zjišťuje, že Lacey jí klamala a je opravdovou vražedkyní. To jí zlomí a znovu začíná pít... (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách mezi 3* a 4*. Vcelku zajímavej film, kde se prolínají dvě věci. Osobní život advokátky a její práce. V osobním životě moc úspěšná není, kdežto v práci je hvězda. Problémy s pitím se podepsaly trochu na její kariéře a dostává druhou šanci, případ kterej není tak jasnej, jak se zprvu zdálo. No, v první polovině filmu se odehrává zajímavej soudní proces, kde Kate Beckinsale, coby advokátka triumfuje a očistí svojí klientku, což je ta "zábavnější" část filmu a 4* záležitost. V druhý polovině se odehrává spíš životní debakl, kdy Kate Beckinsale, coby zaměstnaná žena úplně neválí, ale dochází tady k zjištěním, uvědomění si chyb a následně k jejich napravení. Krátká stopáž zahrnuje spoustu věcí, který by megalomanští režiséři rádi rozebrali do detailů a udělali z filmu nesnesitelnou tříhodinovou sračku. Tady díky za snesitelnost vlastně všeho, navíc Kate Beckinsale je moje oblíbenkyně a v tomhle filmu se mi hodně líbí její výkon a postava, kterou ztvárnila k ní dost pasuje. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kate je kočka a na tohle drama se celkem dobře koukalo. Já jsem advokáty nikdy moc nechápal. Samozřejmě má každý právo na obhajobu a v tom případě by měl advokát dělat max pro svého klienta, na stranu druhou když vím, nebo tuším, že můj klient je lidská zrůda... Těžko by se mi za něj kopalo... Advokátka v tomto filmu má dva problémy. Alkoholismus, rozpadající se roodinu a zastupování obhajoba dívenky se kterou jak se ukáže není vše zcela tak v pořádku. Jenže co pak s tím, když vím, že díky mně byl osvobozen brutální vrah ? Příjemný standard, dávám za 3 * * * ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně tuctový soudní thriller s krutě neoriginálním příběhem, jehož vývoj, respektive vyústění, musí odhalit každý byť jen trochu žánrem protřelý divák již v samém počátku, čehož si ovšem zřejmě byli vědomy i sami tvůrci, a tak se rozhodli celý film osvěžit alespoň alkoholovou závislostí ústřední hrdinky, právničky, což ovšem ve výsledku jednak též neznamenalo nějaký originálnější přístup, ale především oné závislosti zde stejně nebylo prakticky vůbec využito, natož aby měla jakýkoli vliv na dějový vývoj, takže toto „oživení“ lze stejně považovat za zcela zbytečné a navíc kvůli výkonu Kate Beckinsale i za dost nepřesvědčivé. Tato herečka je zkrátka velice, velice sexy a v latexovém oblečku v Underworldu je nepřekonatelná, ale na seriózní, dramatické role prostě nemá a tady to jen potvrdila, i když jí zde v onom nekvalitním výkonu předčil ještě jiný herec, a to Nick Nolte, který se na hraní měl už dávno vyprdnout, neboť v každém dalším filmu je děsivější a děsivější. O tuctové zápletce jsem se jinak zmínil, jen k tomu mohu tedy ještě snad dodat, že nedisponuje ani napětím, ani spádem, o předvídatelném zvratu se radši nemá ani smysl zmiňovat a nudné finále už jen potvrzuje celkovou matnost a nevýraznost celého filmu. Pravda je jen slovo zkrátka není sice úplný průser, za nějakou zásadnější pozornost nicméně rozhodně nestojí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevěrohodné. Přelíčení znovuotevřeného případu se možná vyvíjelo zajímavě, ale když soudce před vynesením verdiktu poslal obžalovanou vražedkyni bydlet na víkend k její obhájkyni (?!?), klepal jsem si na čelo. I na ten předpokládaný zvrat došlo. Ještě horší pak byla osobní linka - terapie ("Neřiďte se jenom důkazy, ale i srdcem!") fešné právničky s alkoholem a opatrovnictvím dcerky, hraničící až s podřadným kýčem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak za dôkaz, že Kate vie dobre hrať, sa nechám uniesť a udelím štyri hviezdy. Ak budeme brať Pravda je iba slovo ako súdnu drámu, tak môžeme byť trochu sklamaní, pretože toto sme tu už v 90. rokoch raz mali a prvá hodina je v podstate iba materiál pre Perryho Masona. Ak ale budeme brať film ako osobnú drámu a súdne procesy ako pozadie pre prekreslenie hlavnej postavy, tak osobne som bol celkom milo prekvapený a vedel by som si predstaviť s touto hlavnou postavou a jej problémami aj celý seriál. Je tu toho dosť. Osobné zlyhanie, súdne omyly, osamelosť modernej ženy a jej postavenie v mužskom svete, právnická etika a možno aj viac. Lenže film nikto nepozná a tak nie je "komerčný" dôvod ho do toho seriálu rozvinúť. Že americkú kinematografiu posudzujeme iba podľa titulov komerčne úspešných, je bohužiaľ syndróm povrchnej doby. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama