Reklama

Reklama

Žena z pátého patra

  • Česko Žena z Latinské čtvrti (více)
Trailer 1

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, aby byl blíž své dceři, která tam žije s jeho bývalou manželkou. Tom je úplně na mizině, a tak vezme místo jako noční stráž místního zločineckého bosse. Sedí v kanceláři v suterénu a jeho jediným úkolem je stisknout tlačítko, když zazvoní zvonek. Tom doufá, že díky klidné nenáročné práci se bude moci soustředit na svůj nový román. Když se seznámí s Margit (Kristin Scott Thomas), začne být však jeho život mnohem zajímavější. Tato tajemná a elegantní vdova stanoví pro jejich schůzky zvláštní pravidla: může se s ní vidět pouze v jejím bytě v pátém patře, přesně v pět odpoledne, dvakrát v týdnu. Tom se nesmí vyptávat na nic ohledně její práce nebo její minulosti. Brzy začnou umírat lidé z Tomova okolí a on začne věřit tomu, že do jeho života vstoupila temná síla, jež trestá všechny, kteří v poslední době udělali něco špatně. Když ho policie obviní, že zavraždil svého souseda, použije Tom své návštěvy u Margarit jako alibi. Jenže následně zjišťuje, že na této adrese žila jeho záhadná přítelkyně naposledy před patnácti lety… (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (53)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To bylo tak mysteriózní, až to bylo pitomé. Hrdina přichází odnikud, je jen pár náznaků, že má za sebou temnou minulost, pak potká ženu odnikud a nakonec se odebere .... nikam. Děj nic nevysvětlí, ani nenaznačí. Že by to byl záměr, aby vše působilo tajemně? Tak to působilo leda legračně. ___ Varování pro muže: bacha na profesionální múzy! Varování pro ženy: bacha na zlomené muže - i když se je snažíte všemožně podpořit, pokud najdou za prvním rohem novou příležitost, okamžitě se od ní nechají podpořit taky. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Asi že se nejedná o klasický thriller? Vlastně se nejedná o žádný thriller (označení výše pěkně mate), leč o mozaiku nemocné mysli, v níž ještě stále zbylo místo pro dobro... Navíc dost dlouho člověku nedochází, jakou hru s autory hraje, o to zajímavější je bod zlomu a východisko... Film na hraně... Musí vždy autoři odpovídat na otazníky? Ať si diváci lámou pěkně hlavy... Doslovnost patří do TV zpráv :-) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

V poslednom case mam "stastnu ruku" na filmy, ktore ma sice zaujmu niecim zvlastnym az mysterioznym, ale to zaujatie neudrzia az vyzneju do prazdna. Je tomu tak i v tomto. Ethan je vyborny. Nejake tie ponure a zamotane myslienkove pochody a pribehy, co sa navzajom prelinaju su lakave. Zial pribeh ako celok nebol az tak zrozumitelny, bez hluchych miest, a vobec. Skoda, ze i tu musim skonstatovat, ze potencial ostal niekde skryty a nevyuzity. Polska "muza" (najma spievajuca) napriklad, bola vitanym a zaujimavym elementom. Zial, aby sa som sa ako divak bavil, to nestacilo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi ulevilo, že nejsem jediná, kdo má z tohohle snímku zamotanou hlavu. Na rozdíl od většiny recenzentů mě však příběh spisovatele Toma Rickse hodně zaujal, a tak budu klidně ještě nějaký čas dumat nad tím, co jsem to vlastně viděla. Znepokojivá duševní rozpolcenost hlavního hrdiny a velmi výmluvný poslední záběr filmu k tomu přímo vybízí. (75%) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné knihy Douglase Kennedyho. CITÁT - Jak se Američan, profesor a spisovatel dostal až sem do Paříže?.............. Tak se to tak za doprovodu piána líně vleče, vleče a neuteče. Silně jsem se nudil a zároveň se nemohl dočkat konce abych viděl jak to dopadlo. CITÁT - Budete tu jen šest hodin sedět a můžete psát........... Já u toho seděl osmdesát minut a čekal. Pravda je taková, že se to opravdu táhlo, ale zase zlomové body byly o to víc vítány. Zvlášť když nastal den vraždy. CITÁT - Jsem tak skutečná jako ty........ Byl to divný příběh a už ho nikdy neuvidím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama