Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Film je hodný pozretia kvôli hereckým výkonom Brejchovej, Brodského i Libíčka. Scenár a niektoré scény, pri ktorých režisér robí z hercov ňoumov sa prehliadnuť nedajú. A ako čítam aj u kolegov, tak Podskalský bol v mnohom podobný dnešnému Troškovi. Bol to posledný film, ktorý som zhliadol z jeho dielne. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

"Taky zmije?" "Jo. Byla přivázaná za vocas a tudíž pěkně nasraná." Při sledování tohoto filmu jsem nemohl uvěřit vlastním očím. Vlastmil Brodský je standardně výborný, stejně jako Jan Libíček. A propos, tohle je další potvrzení toho, že tito dva pánové tvořili naprosto dokonalou komickou dvojici. Copak je tu dál? Spousta černého humoru, spousta situačního humoru, spousta slovního humoru, možná nejlepší role Jany Brejchové, v této době ještě stále velice pohledná Jiřina Jirásková a její sarkastický humr, a samozřejmě, last but not least pánové Bouše a Mrázek: "K službám, pane rado..." Sice to není tak skvostně geniální jako Světáci, ale stejně se jedná o parádní vtipnou jízdu bez dobově poplatných prvků a se skvělým obsazením... ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Česká Válka Roseových z roku 1970? Proč ne? Scénář možná originální není, ale dialogy jsou vtipné a film pobaví. Osobně mě baví i výtvarná stránka: extravagantní kostýmy Brejchové, idylka hájovny s krojovanou paní lesmistrovou, šílené disko na podnikové oslavě. Jako bonus duo Libíček+Jirásková. Je toho dost, co film drží lehce nad průměrem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá crazy komedie, místy tak suchá, že se z ní práší. Zdeněk Podskalský v ní spojil mnoho druhů humoru od klasické grotesky po satirické špílce a díky obsazení, které je napěchované přímo obdivuhodně, se podařilo všechnu tu legraci jakespatří přenést ze scénáře na filmový pás. Mě osobně nejvíce bavila dvojice Jan Libíček a Jiřina Jirásková a vyzdvihnout musím i velice vtipnou a nápaditou hudbu Angelo Michajlova. "Víš co, miláčku, pojď na procházku." - "A můžu si vzít tu pilu s sebou?" - "Ale poneseš si ji sama." ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Dějově fantasmagorie trošku ve stylu Čtyři vraždy stačí drahoušku, i když zde se k tomu ještě přidává několik  pěkných hudebních scén (včetně titulního hitu Václava Neckáře "Láska má") Každopádně Dietl s Podskalským mě velmi pobavili, když do jedné z úvodních scén loupli inspektory Boušeho a Mrázka (samozřejmě včetně jejich představitelů) ze slavných Hříšňáků. Vynikající je i kriminalistická dvojice v podání Jana Libíčka a Jiřiny Jiráskové. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Premiéry filmu se již nedočkala Světla Svozilová, která zemřela předčasně několik měsíců před uvedením filmu, když se opilá vracela domů. (Redyx111)

Reklama

Reklama