Reklama

Reklama

Elena Undone

  • Velká Británie Elena Undone
Trailer

Obsahy(1)

Bývalá fotografka Elena je již patnáct let vdaná za pastora Barryho, s nímž vychovává dospívajícího syna Nashe a zároveň usiluje o dalšího potomka. Je přesvědčená, že jí ke štěstí nic nechybí, dokud jí kamarád Tyler nezačne zahlcovat svými příběhy o existenci pravé lásky a o tom, že každý má někde svou spřízněnou duši. V té chvíli si uvědomí, že svého muže nikdy nemilovala a byla s ním celé ty roky jen ze zvyku. Záhy jí vstupuje do života lesbická spisovatelka Peyton, která jí ukáže svět z úplně jiné perspektivy. Je jejich setkání pouhá shoda náhod, nebo je to skutečně osud? A mohla by být Peyton její spřízněnou duší? (playboxguest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herečky v hlavní roli se perfektně sedly. Bylo mezi nimi takové jiskření a chemie, že jsem myslela, že mi ta výbušná směs odpálí obrazovku počítače. Je také velmi dobře poznat, že tenhle příběh má na svědomí žena. Je fakt, že ženy uvažují trošku jinak než muži. Režisérka zkrátka věděla co chce natočit a taky to natočila. Jen nemusela tolik využívat toho vyprávěče, kterého hrál Sam Harris. Scény s ním mi vadily, protože to narušoval celistvost příběhu. Jako by byl divák z něčeho vytržen a potom vhozen do něčeho dalšího. Prý je tady nejdelší polibek ve filmové historii. To by mě skutečně zajímalo, kdo na to vůbec přišel. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatický film s L tématikou, který se na nic nesnaží hrát. Hlavní pointa filmu je boj a pravou lásku, resp. o spřízněnou duši, a že cokoli se stane, neměli by jsme o ní přestat bojovat, protože pravá láska vás nepotká dvakrát. Jediné co mi vadilo byl rádoby vypravěč, který mi do toho vůbec, ale vůbec neseděl. Poměrně sympatické herečky a dosti se mi líbily dlouhé lyrické pasáže, kde nebylo potřeba slov, aby jsme pochopili hloubku jejich vztahu, a také výborně vybrané prostředí. Jak to tak ale bývá, (obzvláště, pokud zjistíte, že máte ráda ženu a přitom jste manželka pastora) nic není tak jednoduché, jak se to na začátku zdá. ()

Reklama

stoun 

všechny recenze uživatele

Asi je to sexy představitelkami a asi je to pozitivním koncem a také hezky pojatým coming outem, rozhodováním, je hodná, mám ji ráda, je mi jedno, že je to žena a že se to nehodí, chci žít a být šťastná, tak proč ne :) jedna uživatelka píše "Absurdné..." Ale to bude asi způsobeno tím, že má heterosexuální orientaci a není schopná vidět, co se v Eleně odehrává. Nejde o nějaké zpestření chvil,... ...ale naopak, ona zjišťuje, že celý život jen přežívala v jakémsi skafandru uměle vytvořené role a myslela si, že je šťastná a teprve s příchodem Peyton, která způsobí velký třesk a obrátí její život naruby, zjišťuje, že má právo být šťastná a jak takové štěstí vlastně vypadá. Jinak, jak píší mnozí uživatelé vypravěčské vsuvky tam opravdu ruší, zvláště proto, že působí "propagandisticky", přesně jak píše uživatel romanz123 ()

romanz123 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to tak trochu jako nějaká agitka pro hluboce věřící lidi, kterým to asi má ukázat, že láska si nevybírá a že Bůh miluje i lesby a gaye. V pasážích, kdy nás film nechá dívat se na sbližování dvou hlavních hrdinek, to ještě celkem šlo a vcelku dobře fungovala chemie mezi nimi, ale hrozně mě štvaly "propagandistické" vstupy spisovatele Tylera, který je jednou z vedlejších postav příběhu a zároveň jakýmsi jeho vypravěčem, komentátorem a vysvětlovačem. Ty byly vyloženě trapné a zejména ze začátku jich bylo hodně, takže si dovedu představit, že někteří lidi to po nějakých 15 minutách znechuceně vypnou. Za mě celkově slabší 2 hvězdičky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je dôležitá životná lekcia. Keď miluješ, očakávaj sklamanie... Film ako taký nebol vôbec na zahodenie, no po scenáristickej stránke napokon dosť priemerné, a záver bol ako klinec do rakvy, ktorý bol dokonalo absurdným klišé. Neviem, no mne konanie Eleny prišlo nesmierne sebecké a bezcitné voči svojmu milujúcemu manželovi a slušnému synovi. No áno, túžba sa dá asi fakt ťažko skrotiť, ale niekedy je lepšie predsa len brať ohľady aj na iných a nie len na seba. Lebo aj pár minút ukojenia túžob môže všetkým okolo dosť ublížiť. Páčil sa mi ten koncept akým bol film poňatý, ale na druhú stanu, dej príbehu celému filmu skôr uškodil, teda najmä ten koniec toho všetkého. Absurdné... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Sally Hawkins, která hraje Sue Trinder, se také objevila jako služka v dřívější úpravě knih Sarah Waters "Tipping the Velvet". (ICTS)
  • Film obsahuje do té doby nejdelší souvisle zobrazovaný polibek v dějinách kinematografie. Obě hrdinky lesbického dramatu se polibku oddávají 3 minuty a 24 sekund. (ČSFD)

Reklama

Reklama