Reklama

Reklama

Top Gear: Apokalypsa

  • Velká Británie Top Gear Apocalypse
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 74 min

Chlapci z Top Gearu to zase rozjíždějí, tentokrát jen jako duo ve složení Richard Hammond a James May. Jak by na tom byl svět, konkrétně motorismus, v post-apokalyptickém světě? Jak se dostat autem do práce v nukleární zimě? Do kterého auta nalít poslední benzín? Nejen tyto, ale mnoho dalších životně důležitých otázek bude zodpovězeno. (Catfood)

(více)

Recenze (67)

Sidli 

všechny recenze uživatele

Je sice pravdivým faktem, že kdyby tam byl i Jeremy Clarkson, bylo by to o něco lepší, to ale nemění nic na tom, že to bylo plné pravého motoristického humoru, nápady skvělé. James May:"Myslím, že tohle je posunuté nahoru." Richard Hammond:"Ne, na palubní desce je leguán." A spoustujiných hlášek bylo povedených. (Tento speciální díl Top Gearu je pro mě téměř 100%) ()

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Dát 5* asi nejde dát a hned řeknu proč. Jednoduše chybí tam Clarkson nezdá se, ale chybí tam dost. Film měl hodně skvělých nápadů ta bitka typu Rallye smrti, nebo závod a přitom si ovládat auta navzájem. Asi každý by si zvolil jiné auto pro poslední barel. Celkově na speciály to nemá, ale zajímavý. 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tady Clarkson opravdu lehce scházel (bez něj to prostě nejde) a bylo to poznat hlavně po stránce vtipnosti, který se postupem času začal docela ohrávat. Každopádně nápad dobrý, přesně tohle je něco, čemu by se TG prostě měl věnovat, takže po stránce tématu paráda, jen to zpracování docela habruje (a čím déle Apokalypsa trvá, tím víc je to vidět). A proč tedy dávám pět? Prostě a jednoduše proto, že mě to bavilo. Ať už jízda do práce v polární tmě (to nejlepší na začátek, že) nebo závody aut na dálkové ovládání (čert aby se vyznal v tom, jak to s tímhle druhem závodů vlastně je) a nebo i souboj "Mad Max" aut jsou rozhodně zapamatováníhodné momenty. Zajímavě vypadala i část se společenskými hrami do auta, ale to pak zkazili (začalo to někde u leguána...) a zrovna z tohoto slabý a zahraný scénář čouhal jako z máločeho. Otázku, kam podle jejich názoru nalít poslední benzín, vyřešili podle mého názoru docela dobře, přecejen je to jejich názor, že, ale obzvlášť s Jamesovým Ferrari jsem já osobně spokojen. Takže nakonec celkem obstojný speciál, i když na ty klasické cestovatelské to samozřejmě ani trochu nemá, ale zábava dobrá a za mě 90%. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pánové se zřejmě nudili, plus jim po sezóně zbylo ještě pár mega v rozpočtu, tak zapřemýšleli, jak utratit co nejvíc a přitom se dobře pobavit. Kdyby náplň tohohle "dílu" prodávali jako zážitkový den, byl by to kasovní trhák (projíždka v supersportech i běžných autech, jízda "pod palbou", dálková řízení, slepá jízda...), ale jako motoristický magazín už to vážně hodně ztratilo kontakt s realitou :) ()

Schlumpf 

všechny recenze uživatele

Jedná se o takový "datadisk" k Top Gearu a to bohužel bez Jeremyho... Ale musím uznat že na zábavě to v tomto případě vůbec nic neubralo - výborný je třeba závěrečný souboj zmutovaných aut na život a na smrt, ale jednoznačně nejgeniálnější je postapokalyptický závod dvou aut. Už jen kvůli této scénce nelze než doporučit! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Když Richard Hammond jede v Bowleru, je při záběrech na palubní desku vidět, že je na tachometru 0. (alambert)

Reklama

Reklama